Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Is Trustpilot een gegevensverwerker (data processor) of een gegevenscontroller (data controller)?

We hebben een handige afbeelding gecreëerd om Trustpilot-gebruikers duidelijkheid te bieden over wanneer we optreden als een gegevenscontroller, en wanneer we een gegevensverwerker zijn.

Trustpilot review-uitnodigingen

De nieuwe EU-privacywetgeving inzake gegevensbescherming legt bepaalde verantwoordelijkheden op voor gegevensverwerkers- en controllers. Onderstaande afbeelding geeft aan wanneer we een gegevensverwerker zijn en wanneer we een gegevenscontroller voor persoonlijke gegevens zijn met betrekking tot ons platform.

Opmerking: we definiëren de termen gegevensverwerker en gegevenscontroller overeenkomstig met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Opmerking: Bovenstaande afbeelding heeft betrekking op bedrijven die gebruikmaken van Trustpilots review-uitnodigingen, zoals de AFS en Kickstarts, maar is niet van toepassing wanneer er gebruik wordt gemaakt van Business Generated Links en Unieke Links. Bekijk hier de Business Generated Links gerelateerde afbeelding.

Meer informatie

• Onze Privacy Policy voor reviewers verklaart welke persoonlijke gegevens we van gebruikers van ons platform verzamelen, hoe we dit verzamelen en voor welke doeleinden we deze gegevens gebruiken.
  • Trustpilots Business gebruikers kunnen onze Privacy Policy voor bedrijven raadplegen voor meer informatie.