Uitnodigingen voor bedrijfsreviews versturen door een bestand met klantgegevens te uploaden

Als je klanten wilt uitnodigen om een bedrijfsreview achter te laten, kun je een CSV-bestand maken met hun gegevens en dat dan importeren in je Trustpilot Business-account.

Alle nieuwe klanten, zowel met als zonder een betaald pakket, hebben negentig dagen vanaf het eerste gebruik om een bestand met klantgegevens te uploaden. Het aantal review-uitnodigingen dat je kunt versturen, hangt af van je pakket:

• Free: 50 uitnodigingen per maand.
  • Standard: 500 uitnodigingen per maand.
  • Growth: 750 uitnodigingen per maand.
  1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Verzamel reviews > Uitnodigingsmethoden. Scrol naar beneden en klik op Probeer een andere manier om reviews te verzamelen.
  2. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand. De kolommen in het CSV-bestand moeten de volgende gegevens in deze volgorde bevatten:
    • E-mailadres klant
    • Klantnaam.
    • Referentienummer

Je kun hier lezen hoe je dit CSV-bestand maakt.

3. Controleer of je klantgegevens correct zijn en klik op Volgende.
  4. In het veld Naam van afzender voer je de info van de afzender in. Selecteer in het dropdown-menu het antwoordadres waarmee je de uitnodigingen wilt versturen. Klik op Volgende.
  5. In Je e-mailuitnodiging maken klik je op Template selecteren.
  6. In het dialoogvenster onder Geoptimaliseerde templates door Trustpilot kies je de taal en template voor de uitnodiging. Klik op Kies template.
  7. In het dropdown-menu Stuur je klanten naar deze website om een review te schrijven selecteer je de lokale Trustpilot-website waar je je klanten naartoe wilt sturen om hun feedback achter te laten. Klik op Volgende.
  8. Controleer de gegevens. Als alles klopt, klik dan tot slot op Uitnodigingen verzenden.