Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Kies een gebruikersnaam voor je Trustpilot review-account

Elk Trustpilot review-account dient over een gebruikersnaam te beschikken. Je kunt zowel je eigen naam als een fictieve naam gebruiken, indien je de voorkeur hebt om anoniem te blijven.

Je gebruikersnaam is niet permanent zoals op sommige andere platforms wel het geval is. Je kunt te allen tijde je gebruikersnaam wijzigen.

Wat voor gebruikersnaam kan ik kiezen?

Je bent vrij om een gebruikersnaam naar keuze te nemen. Veel van onze reviewers houden het graag simpel en gebruiken enkel hun voornaam, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan het weergeven van hun volledige naam.

Indien je geheel anoniem wenst te blijven, kun je ook een andere naam gebruiken. Zorg er wel voor dat deze naam voldoet aan onze Gebruikersrichtlijnen. Zo mag je gebruikersnaam niet als doel hebben om een bestaand persoon na te bootsen. Ook mag je naam niet aanstootgevend zijn en zijn namen die godslastering, reclame, laster en smaad bevatten niet toegestaan.

Wees ervan bewust dat wij je e-mailadres gebruiken als je unieke ID. Om die reden kan het voorkomen dat andere reviewers over dezelfde gebruikersnaam beschikken. Zo zou het bijvoorbeeld voor kunnen komen dat meerdere reviewers 'Jan de Vries' als gebruikersnaam hebben op Trustpilot.

Waarom hebben jullie mijn volledige naam gebruikt?

Als je je hebt aangemeld voor Trustpilot door je profiel aan een social media-account als Facebook te koppelen, dan heb je ermee ingestemd om ons toegang te verlenen tot geselecteerde informatie, zoals je Facebooknaam en profielfoto. In dit geval zal je Trustpilot gebruikersnaam identiek zijn aan je Facebooknaam. Bekijk voor meer informatie ons Privacybeleid.

Indien je een review hebt geschreven naar aanleiding van een uitnodiging, dan is je profiel gecreëerd aan de hand van de informatie die ons verstrekt is, door het bedrijf dat jou de uitnodiging heeft verstuurd. Als het desbetreffende bedrijf zowel je voor- als achternaam gebruikt in hun communicatie, dan is dit automatisch je gebruikersnaam op Trustpilot. Bekijk hieronder hoe je je naam kunt wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn gebruikersnaam?

Als je je gebruikersnaam of andere instellingen wilt wijzigen, dan is dit eenvoudig te doen. Bekijk dit artikel voor tekst en uitleg.

Opmerking: het kan tot 20 minuten duren voordat je wijzigingen zichtbaar zijn op Trustpilot.