Voeg een TrustBox toe met Google Tag Manager

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Wil je een TrustBox-widget toevoegen aan je website, maar heb je beperkte toegang tot de broncode? Gebruik dan Google Tag Manager (GTM) om de widget toe te voegen als een aangepast script. Dit artikel laat zien hoe je dit aanpakt.

Met GTM voeg je een TrustBox als aangepast script toe aan je website. Je gebruikt GTM om een nieuwe aangepaste HTML-tag te maken, de TrustBox-code toe te voegen en deze ten slotte op de webpagina te plaatsen.

Controleer of je GTM correct is ingesteld op alle webpagina's waar je TrustBoxen wilt weergeven. Hulp nodig? Bekijk Googles support-artikel.

Opmerking: Je moet basiskennis hebben van HTML om Google Tag Manager te kunnen gebruiken.

Instructie

1. Ga in Trustpilot Business naar Promoot reviews > Website-widgetsSelecteer je TrustBox en klik rechtsonder op Ontvang code
  2. Log in op Google Tag Manager een maak een nieuwe HTML-tag aan.
  3. Je TrustBox verschijnt standaard onderaan de pagina. Je kunt deze op twee manieren verplaatsen:
    • Als je toegang hebt tot de HTML van je website, kun je een TrustBox-placeholder toevoegen, zoals bijvoorbeeld <div id="trustbox"/>. Plaats de TrustBox vervolgens in de placeholder via GTM.
    • Je kunt ook een bestaande container in je HTML-broncode selecteren en naar de ID of klasse ervan in GTM verwijzen om de TrustBox in te voegen. In het onderstaande voorbeeld verwijs je naar het element 'customer-experience' als de container van je widget in GTM. Image_1__1_.png
  4. Onder Tag-configuratie plak je de code van de TrustBox en verwerk je deze in een JavaScript-functie.
    • Vervang HTML_ID met de ID van de in stap 3 gekozen container.
    • Vervang TRUSTBOX_HTML met de TrustBox HTML-code (de code met het <div>-element).
    <script>
     (function () {
      var containerId = 'HTML_ID';
      var trustboxContainer =
       document.getElementById(containerId) ||
       document.getElementsByClassName(containerId)[0];
      if (trustboxContainer) {
       var trustbox = document.createElement("div");
       trustbox.innerHTML = 'TRUSTBOX_HTML';
       trustboxContainer.appendChild(trustbox);
      }
     })();
    </script>
    <!-- TrustBox script -->
    <script type="text/javascript"
    src="//widget.trustpilot.com/bootstrap/v5/tp.widget.bootstrap.min.js" async></script>
    <!-- End Trustbox script -->

Belangrijk: Plaats het bootstrap-script direct achter de HTML-code.
  5. Voeg, onder Triggering > Firing Triggers, een DOM Ready-trigger toe als firing trigger.Image_2.jpg
  6. Maak een nieuwe versie aan in GTM en publiceer je wijzigingen.