Hoe voeg je TrustBoxen toe aan je website m.b.v. Google Tag Manager?

Zou je graag een TrustBox-widget willen toevoegen aan je website, maar heb je slechts beperkte toegang tot de broncode? Dan biedt Google Tag Manager (GTM) wellicht uitkomst voor je bedrijf!

Met GTM kun je een TrustBox aan je website toevoegen als aangepast script. In onderstaande tekst wordt uitgelegd hoe je de GTM kunt instellen, een nieuwe Custom (gepersonaliseerde) HTML Tag kunt aanmaken, de TrustBox-code kunt toevoegen en deze uiteindelijk op de webpagina kunt plaatsen. Houd er rekening mee dat basiskennis van HTML vereist is.

Voordat we van start gaan heb je je TrustBox-code nodig. Login op je Trustpilot Business-account en selecteer de TrustBox die je wenst te implementeren > Configureer je TrustBox > Klik op Ontvang code.

Stel de Google Tag Manager in

Controleer of de GTM correct is ingesteld op alle pagina's waar je een TrustBox wenst te plaatsen. Indien je hulp nodig hebt, bekijk dan hier Google's GTM support artikel.

Creëer een nieuwe Custom HTML Tag

Log in op je GTM-account en creëer een nieuwe Custom HTML Tag.

Hierboven zie je het Google Tag Manager control panel. Kies Custom HTML om je TrustBox toe te voegen.

Voeg de TrustBox-code toe en plaats deze op de pagina

Als je je TrustBox-code kopieert en plakt binnen de tag configuratie, zal de widget standaard onderaan de webpagina worden weergegeven. Je dient enkele regels met code toe te voegen voor het aanpassen van de positie van de TrustBox.

Beslis waar op de pagina je de TrustBox precies wilt plaatsen

Er zijn twee mogelijkheden voor het aanpassen van de positie van je TrustBox:

Optie A

Indien je toegang hebt tot de HTML van je pagina, dan kun je een TrustBox placeholder container toevoegen, zoals bijvoorbeeld <div id=”trustbox”/>. Plaats vervolgens de TrustBox in de placeholder m.b.v. GTM.

Optie B

Zoek een bestaande container in je HTML-bron en verwijs naar zijn ID- of klasseneigenschap in GTM om de TrustBox te injecteren.

Als je pagina bijvoorbeeld een element bevat met een ID genaamd 'customer experience', dan kun je ernaar verwijzen in de GTM als de container voor je widget.

Positioneer de TrustBox in de geselecteerde container

Plak de code van je TrustBox in een JavaScript functie van GTM in het Tag configuratie panel.

Gebruik de volgende snippet en vervang de HTML van de oranje placeholders met de klasseneigenschap of ID van de container waar je de TrustBox in wilt plaatsen, en de DIV code van je TrustBox:

<script>
 (function () {
  var containerId = 'HTML_ID';
  var trustboxContainer =
   document.getElementById(containerId) ||
   document.getElementsByClassName(containerId)[0];
  if (trustboxContainer) {
   var trustbox = document.createElement("div");
   trustbox.innerHTML = 'TRUSTBOX_HTML';
   trustboxContainer.appendChild(trustbox);
  }
 })();
</script>
<!-- TrustBox script -->
<script type="text/javascript"
src="//widget.trustpilot.com/bootstrap/v5/tp.widget.bootstrap.min.js" async></script>
<!-- End Trustbox script -->

Belangrijk: plaats het bootstrap script altijd achter de HTML code.

Kies een firing trigger voor deze tag, na het toevoegen van de code snippets. Selecteer een DOM Ready trigger.

Voeg een DOM Ready trigger toe voor je nieuwe tag in Google Tag Manager.

Je bent nu in staat om een nieuwe release in GTM aan te maken en je wijzigingen te publiceren.