Hoe voegt u TrustBoxen toe aan uw website m.b.v. Google Tag Manager?

Zou u graag een TrustBox widget willen toevoegen aan uw website, maar heeft u slechts beperkte toegang tot de broncode? Dan biedt Google Tag Manager (GTM) wellicht uitkomst voor uw bedrijf!

Met GTM kunt uw een TrustBox aan uw website toevoegen als aangepast script. In onderstaande tekst wordt uitgelegd hoe u de GTM kunt instellen, een nieuwe Custom (gepersonaliseerde) HTML-tag kunt aanmaken, de TrustBox-code kunt toevoegen en deze uiteindelijk op de webpagina kunt plaatsen. Houd er rekening mee dat basiskennis van HTML vereist is.

Voordat we van start gaan heeft u uw TrustBox code nodig. Login op uw Trustpilot bedrijfsaccount en selecteer de TrustBox die u wenst te implementeren > Configureer uw TrustBox > Klik op Ontvang code.

Stel de Google Tag Manager in

Controleer of de GTM correct is ingesteld op alle pagina's waar u een TrustBox wenst te plaatsen. Indien u hulp nodig heeft, bekijk dan hier Google's GTM support artikel.

Creëer een nieuwe Custom HTML tag

Login op uw GTM account en creëer een nieuwe Custom HTML tag.

Hierboven ziet u het Google Tag Manager control panel. Kies Custom HTML om uw TrustBox toe te voegen.

Voeg de TrustBox code toe en plaats deze op de pagina

Als u uw TrustBox code kopieert en plakt binnen de tag configuratie, zal de widget standaard onderaan de webpagina worden weergegeven. U dient enkele regels met code toe te voegen voor het aanpassen van de positie van de TrustBox.

Beslis waar op de pagina u de TrustBox precies wilt plaatsen

Er zijn twee mogelijkheden voor het aanpassen van de positie van uw TrustBox:

Optie A

Indien u toegang heeft tot de HTML van uw pagina, dan kunt u een TrustBox placeholder container toevoegen, zoals bijvoorbeeld <div id=”trustbox”/>. Plaats vervolgens de TrustBox in de placeholder m.b.v. GTM.

Optie B

Zoek een bestaande container in uw HTML-bron en verwijs naar zijn ID- of klasseneigenschap in GTM om de TrustBox te injecteren.

Als uw pagina bijvoorbeeld een element bevat met een ID genaamd 'customer experience', dan kunt u ernaar verwijzen in de GTM als de container voor uw widget.

Positioneer de TrustBox in de geselecteerde container

Plak de code van uw TrustBox in een JavaScript functie van GTM in het Tag configuratie panel.

Gebruik de volgende snippet en vervang de HTML van de oranje placeholders met de klasseneigenschap of ID van de container waar u de TrustBox in wilt plaatsen, en de DIV code van uw TrustBox:

<script>
 (function () {
  var containerId = 'HTML_ID';
  var trustboxContainer =
   document.getElementById(containerId) ||
   document.getElementsByClassName(containerId)[0];
  if (trustboxContainer) {
   var trustbox = document.createElement("div");
   trustbox.innerHTML = 'TRUSTBOX_HTML';
   trustboxContainer.appendChild(trustbox);
  }
 })();
</script>
<!-- TrustBox script -->
<script type="text/javascript"
src="//widget.trustpilot.com/bootstrap/v5/tp.widget.bootstrap.min.js" async></script>
<!-- End Trustbox script -->

Belangrijk: Plaats het bootstrap script altijd achter de HTML code.

Kies een firing trigger voor deze tag, na het toevoegen van de code snippets. Selecteer een DOM Ready trigger.

Voeg een DOM Ready trigger toe voor uw nieuwe tag in Google Tag Manager.

U bent nu in staat om een nieuwe release in GTM aan te maken en uw wijzigingen te publiceren.