Get the Convert add-on module to increase onsite conversion with our extensive library of service review TrustBoxes.

Get the module

Een TrustBox aan je website toevoegen met Google Tag Manager

Get the Convert add-on module to increase onsite conversion with our extensive library of service review TrustBoxes.

Get the module

Wil je een TrustBox-widget toevoegen aan je website, maar heb je beperkte toegang tot de broncode? Dan kun je gebruikmaken van Google Tag Manager (GTM).

Met GTM kun je een TrustBox aan je website toevoegen als aangepast script. Je gebruikt GTM om een nieuwe aangepaste HTML-tag te maken, de TrustBox-code toe te voegen en deze ten slotte op de webpagina te plaatsen.

Controleer of je GTM correct hebt ingesteld op alle webpagina's waar je een TrustBox wilt tonen. Als je hulp kunt gebruiken, bekijk dan dit support-artikel van Google.

Opmerking: Je moet basiskennis hebben van HTML om Google Tag Manager te kunnen gebruiken.

Plaats een TrustBox op je website met Google Tag Manager

1. In je Trustpilot Business-account, klik je op Promoot reviews. Selecteer een TrustBox en klik vervolgens op Ontvang code.
  2. Log in op Google Tag Manager een maak een nieuwe HTML-tag aan.
  3. Je widget verschijnt standaard onderaan de pagina. Er zijn twee manieren om de TrustBox naar een andere locatie te verplaatsen:
    • Als je toegang hebt tot de HTML van je website, kun je een TrustBox-placeholder toevoegen, zoals bijvoorbeeld <div id="trustbox"/>. Plaats vervolgens de TrustBox in de placeholder m.b.v. GTM.
    • Je kunt ook een bestaande container in je HTML-broncode selecteren en naar de ID of klasse ervan in GTM verwijzen om de TrustBox in te voegen. In het onderstaande voorbeeld verwijs je naar het element "customer-experience" als de container van je widget in GTM. Image_1__1_.png
  4. Onder Tag-configuratie plak je de code van de TrustBox en verwerk je deze in een JavaScript-functie.
    • Vervang HTML_ID door de ID van de in stap 3 gekozen container.
    • Vervang TRUSTBOX_HTML door de TrustBox-code uit Trustpilot Business. Dit betreft de code met het <div>-element.
    <script>
     (function () {
      var containerId = 'HTML_ID';
      var trustboxContainer =
       document.getElementById(containerId) ||
       document.getElementsByClassName(containerId)[0];
      if (trustboxContainer) {
       var trustbox = document.createElement("div");
       trustbox.innerHTML = 'TRUSTBOX_HTML';
       trustboxContainer.appendChild(trustbox);
      }
     })();
    </script>
    <!-- TrustBox script -->
    <script type="text/javascript"
    src="//widget.trustpilot.com/bootstrap/v5/tp.widget.bootstrap.min.js" async></script>
    <!-- End Trustbox script -->

Belangrijk: Plaats het bootstrap-script direct achter de HTML-code.
  5. Voeg een DOM Ready-trigger toe voor je nieuwe tag in Google Tag Manager. Image_2.jpg
  6. Maak een nieuwe versie aan in GTM en publiceer je wijzigingen.