Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Ik wil mijn bedrijfsprofiel op Trustpilot verwijderen

Indien je niet langer gebruik wilt maken van Trustpilots business-diensten, dan kunnen wij je helpen met het verwijderen van je inloggegevens. Je bedrijfsprofiel zal dan weer een ongeclaimde status krijgen.

Opmerking: je publieke bedrijfsprofiel de ongeclaimde status teruggeven, zorgt er enkel voor dat de mogelijkheid om in te loggen verdwijnt. Deze actie zal je bedrijfsprofiel of bijbehorende reviews niet verwijderen, en mensen kunnen naderhand nog steeds reviews op je bedrijfsprofiel plaatsen.

Wat is het verschil tussen mijn Business-account en mijn bedrijfsprofiel?

Je Business-account is het gedeelte van je Trustpilot-account dat alleen jij (of wie je toegang hebt gegeven namens je bedrijf) kunt zien. Je kunt op je Business-account inloggen en van hieruit reageren op ontvangen reviews, reviews rapporteren die in strijd zijn met onze richtlijnen en contact opnemen met reviewers die je niet direct herkent. Tevens is dit de plek waar je review-uitnodigingen kunt verzenden en diverse e-commerce integraties kunt instellen.

Dit is hoe je reviews eruitzien binnen je Business-account:

Je publieke bedrijfsprofiel is de pagina op de algemene Trustpilot-website, waar je klanten een review over je bedrijf kunnen achterlaten. Als je bedrijfsprofiel de ongeclaimde status terugkrijgt, zullen je ontvangen reviews niet worden verwijderd.

Dit is een voorbeeld van een bedrijfsprofiel:

Worden al mijn reviews verwijderd als mijn publieke profielpagina de ongeclaimde status terugkrijgt?

Trustpilot is een online reviewcommunity, en alle reviews zijn eigendom van de desbetreffende auteurs (de reviewers). Om deze reden verwijderen we geen reviews.

Wanneer wij je Business-account verwijderen, krijgt je bedrijfsprofiel weer de ongeclaimde staat toegekend. Klanten blijven in staat om je bedrijf te beoordelen en andermans reviews te bekijken. Maar zonder een Business-account waarop je kunt inloggen om je reviews te beheren, zal je niet in staat zijn om op ontvangen reviews te kunnen reageren.

Door je Business-account te verwijderen, verdwijnt de mogelijkheid om reviews te rapporteren, op reviews te reageren en contact op te nemen met reviewers. De reviews zelf worden echter niet verwijderd.

Hoe krijgt mijn bedrijfsprofiel weer de ongeclaimde staat?

Als je het bovenstaande begrijpt, maar alsnog je publieke bedrijfsprofiel wilt terugbrengen naar de ongeclaimde status, neem dan contact op met ons supportteam.

Je kunt contact opnemen met ons Support Team via live chat, door in het Support Center rechtsonder op de Help-knop te klikken. Je kunt ook een bericht sturen via ons contactformulier. Deze vind je door op de Neem contact op met Support-knop te klikken, bovenaan elke willekeurige Support Center-pagina.

Iemand van ons Support Team zal vervolgens contact met je opnemen en je helpen met je verzoek.