Integratie van Trustpilots OpenCart 3.0

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Met onze OpenCart 3.0-integratie kun je het verzamelen van bedrijfs- en productreviews automatiseren, meerdere TrustBox-widgets toevoegen en klanten vragen om reviews te schrijven. In dit artikel lees je hoe je aan de slag gaat.

Opmerking: er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden. Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

Dit artikel is voor versie 3.0 van OpenCart. Gebruik je versie 2.0 - 2.2x of 2.3x, check dan dit artikel

De integratie downloaden

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > E-commerce > OpenCart.
  2. Onder Selecteer je OpenCart versie gebruik je de dropdown om de juiste versie te kiezen. Klik nu op Download.

De integratie installeren

1. Ga via de beheerpagina van OpenCart naar Extensions > Installer.
  2. Klik op Upload. Selecteer het pluginbestand dat je zojuist hebt gedownload en klik op Open.
  3. Zodra de extensie is geüpload, ga je naar Extensions. Onder Choose the extension type klik je via de dropdown op Modules.
  4. Je ziet een lijst met modules lager op dezelfde pagina. Zoek de Trustpilot-integratie en klik op de groene knop Install.
  5. Zodra de extensie is geïnstalleerd, klik je op Edit.
  6. Kies je bedrijfseenheid in het dropdown-menu. Vink het selectievakje aan om de algemene voorwaarden te aanvaarden. Klik op Confirm.

Opmerking: Gebruik je OpenCart 3.x, dan moet je je cache wissen. Ga naar Dashboard > Developer Settings en klik op Refresh.

De integratie beheren

Nadat je de integratie hebt geïnstalleerd, is Trustpilot onderdeel van je OpenCart Admin Panel. Je vindt het in het deelvenster rechts. Hier kun je je instellingen beheren.

Je uitnodigingen instellen

Bij een bestelling via de online winkel van OpenCart krijgt je klant automatisch een uitnodiging per e-mail om een bedrijfsreview achter te laten op Trustpilot. Zo stel je dit in:

1. Ga in de beheerpagina van OpenCart naar Trustpilot. Klik op Invitations.
  2. Configureer de uitnodiging-trigger door een keuze uit de twee opties te maken. Bij Order confirmed wordt een uitnodiging naar klanten verzonden terwijl hun bestelling wordt verwerkt. Bij Order completed ontvangt de klant een uitnodiging wanneer de bestelling is voltooid.
  3. Je kunt ook de naam van de afzender, de antwoord-op e-mail, de Trustpilot-website en de verzendvertraging instellen. Kies ook je e-mailtemplate en de taal.
  4. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Productreview-uitnodigingen toevoegen

Als je de productreviews van Trustpilot voor je bedrijf gebruikt, kun je de optie inschakelen om ze toe te voegen aan je e-mailuitnodigingen.

1. Ga in de beheerpagina van OpenCart naar Trustpilot. Klik op Product Reviews.
  2. Onder Turn product review invitations on activeer je de optie Enable to start getting product reviews.
  3. Vul de SKU (Stock Keeping Unit), het GTIN (Global Trade Item Number) en het MPN (Manufacturer Part Number) in. Deze velden zijn optioneel.
  4. Klik op Save changes.

Klanten uitnodigen

Je kunt kiezen om klanten van de afgelopen week tot aan 6 maanden geleden uit te nodigen.

1. Ga in de beheerpagina van OpenCart naar Trustpilot. Klik op Past Orders.
  2. Onder Select all your orders from the past kies je de gewenste termijn.
  3. Klik op Sync up orders om op te slaan.

Een TrustBox toevoegen of verwijderen

Je kunt via de OpenCart-integratie meerdere TrustBox-widgets aan je webpagina's toevoegen.

1. Ga in de beheerpagina van OpenCart naar Trustpilot. Klik op TrustBox.
  2. Onder Choose a TrustBox selecteer je de TrustBox en de lay-out die je wilt gebruiken.
  3. Onder Preview on kies je de pagina waarop je de TrustBox wilt weergeven. Bekijk dan een voorvertoning van de TrustBox door deze te slepen naar je siteweergave.
  4. Je hebt meerdere opties om je TrustBox in te stellen. Als je tevreden bent over de plek en de configuratie van je TrustBox, klik je op Publish changes.
  5. Als je een TrustBox wilt verwijderen, wijs je de TrustBox aan en klik je op de prullenmand. Je kunt ook kiezen voor Delete unpublished TrustBoxes of Delete all TrustBoxes from website via het prullenmandmenu van de dropdown. Selecteer de gewenste actie en klik dan op Publish changes.

De integratie ontkoppelen

Wil je de integratie niet meer gebruiken? Geen probleem. Volg deze stappen om deze te ontkoppelen:

1. Ga in de beheerpagina van OpenCart naar Trustpilot. Klik op Settings.
  2. Klik op Clear the Integration Key. Klik dan op Save changes.

Als je de integratie wilt verwijderen:

• Ga via de beheerpagina van OpenCart naar Extensions > Installer.
  • Onder Install History vind je het Trustpilot-bestand. Klik op de prullenmand onder de kolom Action.

Opmerking: Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar wordt gelinkt in dit artikel.