Een handleiding tot de gratis OpenCart-plugin van Trustpilot

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Met de OpenCart-plugin van Trustpilot kun je automatisch product- en bedrijfsreviews te verzamelen. Met behulp van de plugin kun je ook meerdere TrustBox-widgets toevoegen, en voormalige klanten uitnodigen om een review achter te laten.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van het OpenCart e-commerce platform. Maakt jouw bedrijf geen gebruik van OpenCart? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van een andere automatische verzamelmethode, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er meerdere uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

De OpenCart-plugin in een notendop

• Automatiseer je review-uitnodigingen — een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Nodig al je voormalige klanten in één keer uit.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.
  • De OpenCart-plugin ondersteunt multi-stores versie 2.x en 3.x.

De OpenCart-plugin instellen

Verbind je webshop met Trustpilot in twee eenvoudige stappen:

1. Download de PrestaShop-plugin op je computer.
  2. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Download de OpenCart-plugin

Ga naar Trustpilot Business > Integraties > E-commerce integraties > OpenCart, en klik vervolgens op Verbind nu. Selecteer de OpenCart versie naar keuze en klik op Download.

Installeer de OpenCart-plugin

Nu je de plugin hebt gedownload, kun je deze vanaf je OpenCart-account installeren. Er zijn drie varianten beschikbaarbaar — zorg ervoor dat je de versie installeert die overeenkomt met jouw OpenCart-webshop.

1. Klik in het menu aan de linkerkant van je OpenCart-account op Extensions > Installer.

1. Klik vervolgens op Upload en selecteer het plugin-bestand dat je zojuist hebt gedownload.
  2. Wanneer de plugin is geüpload, zal dit in de vorm van een pop-up worden aangegeven.
  1. Ga naar Extensions > Extensions en klik op Modules. Scroll totdat je Trustpilot hebt gevonden en klik vervolgens op Install.

1. Ga naar Extensions > Modifications en vink het Trustpilot-vakje aan. Klik tot slot op Refresh.

Houd er rekening mee dat als je gebruikmaakt van OpenCart 3.x, je je cache moet wissen. Ga naar Dashboard > Developer Settings en klik op Refresh.

Nadat de installatie voltooid is, zal het Trustpilot-tabblad zichtbaar zijn in het menu aan de linkerkant. Klik op het Trustpilot-tabblad en controleer voordat je verder gaat of je onze privacyvoorwaarden begrijpt en accepteert.

Configureer de OpenCart-plugin

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, heb je verschillende instellingen tot je beschikking:

• Stel je e-mailgegevens in.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.
  • Nodig voormalige klanten uit om een review te schrijven.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en vul je e-mailgegevens in:

• Sender Name: De naam die wordt weergegeven in de inbox van je klanten, wanneer ze je review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: de huidige e-mail afzender is standaard ingesteld op het noreply.invitations Trustpilot-e-mailadres.
  • Reply-to Email: Het e-mailadres waarnaar de antwoorden van je klanten verstuurd moeten worden, wanneer ze op je e-mail reageren.
  • Trustpilot website: de landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft websites in verschillende talen. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandstalige website van Trustpilot.
  • Send Delay: Een bestelling triggert direct een review-uitnodiging voor de desbetreffende klant. Hier kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten voordat de review-uitnodiging verzonden wordt. De maximale wachttijd is 90 dagen.

De uitnodiging-trigger instellen

Onder General kun je instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden.

Kies Order confirmed als je de review-uitnodiging wilt versturen, wanneer de bestelstatus Processing aangeeft. Kies Order completed als je de review-uitnodiging wilt versturen wanneer de bestelstatus Complete/Shipped aangeeft. Klik op Save changes zodra je klaar bent met de instellingen.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je OpenCart-plugin.

1. Klik op het Trustpilot-tabblad in je OpenCart-account, om de TrustBoxen te bekijken.
  2. Selecteer de TrustBox naar keuze en plaats deze op de gewenste locatie.
  3. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Aanvullende instellingen:

• Page - Plaats TrustBoxen op je product-, categorie- en landingspagina's.
  • Position - Selecteer waar op de pagina je de TrustBox wilt plaatsen.
  • Horizontal offset - Verplaatsing ten opzichte van de linker- en rechterkant van de pagina.
  • Vertical offset - Verplaatsing ten opzichte van de onder- en bovenkant van de pagina.

Opmerking: Als je de Product TrustBox kiest, dan zal je data-sku vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

Zo kun je een TrustBox implementeren voor Rich Snippet-sterren in Google Search:

1. Selecteer een TrustBox en sleep deze naar de gewenste locatie op je website.
  2. Klik op die TrustBox die je in de preview ziet en klik vervolgens op ‘Customize’.
  3. Activeer Rich Snippets voor SEO.

We zijn altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van gestructureerde data. We kunnen je daarom garanderen dat je implementatie voldoet aan de richtlijnen van Google, mits je de implementatierichtlijnen van de TrustBox zorgvuldig naleeft.

Nodig voormalige klanten uit om een review te schrijven

Met de Trustpilot-plugin kun je voormalige klanten uitnodigen, die bijvoorbeeld in de afgelopen 7 dagen (of zelfs in de afgelopen 6 maanden) een aankoop hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu worden je oude bestellingen gesynchroniseerd met het uitnodigingssysteem van Trustpilot.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Hier zie je een overzicht van je gesynchroniseerde bestellingen. Zo weet je precies welke bestellingen succesvol met Trustpilot gesynchroniseerd zijn en welke niet.

Onderaan de pagina zie je een lijst met bestellingen die niet gesynchroniseerd konden worden. Je kunt proberen om deze bestellingen alsnog te synchroniseren, door op Re-sync te klikken.

Een uitnodiging voor een producteview toevoegen

Indien je gebruikmaakt van Trustpilot-productreviews, kun je met OpenCart ook productreview-uitnodigingen versturen.

Klik simpelweg op Product review invitations om productreviews in te schakelen.

Zodra je productreviews hebt ingeschakeld, moet je ons laten weten waar je SKU’s worden opgeslagen. Dit doe je door een SKU-veld te selecteren uit het drop-down menu. Houd er rekening mee dat je één van de beschikbare SKU-velden moet selecteren om productreviews te kunnen versturen.

Je kunt ook de GTIN- en MPN-velden van het product selecteren in het vervolgkeuzemenu, maar dit is optioneel.

Klik op Opslaan zodra je klaar bent.

Houd er rekening mee dat er momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar is voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt verwezen.