Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Handleiding: Trustpilots OpenCart-applicatie

Verzamel op simpele wijze bedrijfs- en productreviews. Verbind je OpenCart platform met Trustpilot, en begin met het automatisch verzamelen van reviews.

*Deze app is ontworpen voor bedrijven die gebruikmaken van het OpenCart e-commerce platform. Indien dit voor jou niet relevant is, bekijk dan hier onze andere app's.

Snel overzicht

• Zodra er een nieuwe bestelling in je OpenCart webshop heeft plaatsgevonden, wordt er automatisch een e-mail naar de klant verstuurd, met de vraag om je bedrijf te beoordelen.
  • De OpenCart plugin ondersteunt multi-stores versie 2.x en 3.x.

Het instellen van de OpenCart app

Verbind je OpenCart platform met Trustpilot in 3 eenvoudige stappen:

1. Selecteer je OpenCart versie
  2. Configureer je e-mailinstellingen
  3. Installeer de plugin in je OpenCart webshop

Selecteer je OpenCart versie

1. Ga naar je Trustpilot Business-account, klik op Integraties en daarna op Ga naar Apps pagina. Kies nu voor OpenCart en klik vervolgens op Verbind nu.
  2. Je wordt doorgestuurd naar de OpenCart integratie handleiding. Klik op Ga verder.
  3. Selecteer de OpenCart versie die je gebruikt.

Configureer je e-mailinstellingen

Stel je e-mailgegevens in:

1. Naam afzender: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt, wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Let op: de huidige E-mail Afzender is standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  2. Antwoord op e-mail: het e-mailadres dat je wilt gebruiken voor je klanten, wanneer ze reageren op je e-mail.
  3. Trustpilot-website: de Trustpilot landingspagina waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het schrijven van een review. Trustpilot heeft diverse lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse Trustpilot variant.
  4. Stel vertraging in: een bestelling vanuit je OpenCart platform triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Hier kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten met het versturen van deze e-mail. De maximale wachttijd is 90 dagen.
  5. Wil je productreview-uitnodigingen toevoegen? Wanneer je onze functie voor productreviews gebruikt, kun je Ja selecteren om een productreview-uitnodiging mee te sturen.
  6. Selecteer een e-mail template.
    • Kies de e-mail template die je naar je klanten wilt versturen. Je kunt de templates wijzigen in je Business-account via Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    • Bekijk de e-mailuitnodiging door een test e-mail naar jezelf te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor bedrijfsreviews. Voltooi de instellingen door op Ga verder te klikken.
  7. Bevestig je e-mailgegevens, bekijk en accepteer Trustpilots gebruikersvoorwaarden en klik op Doorgaan.

Installeer de plugin in je webshop

Download de Trustpilot-plugin

Wanneer je klaar bent met je e-mailinstellingen, dien je de Trustpilot-plugin op je computer te downloaden. Om dit te doen, selecteer Klik hier om het bestand te downloaden.

Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar je OpenCart webshop.

Upload de Trustpilot-plugin in OpenCart

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen in je OpenCart Admin en deze installeren.

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

1. Om de Trustpilot-plugin te uploaden naar je webshop, gebruik je de Extension Installer functie die beschikbaar is in de OpenCart Admin.
  2. Na het uploaden van de plugin, ga je naar het Extensies tabblad en stel je de filter in op Modules weergeven.
  3. Scroll naar beneden om Trustpilots module te vinden en klik op installeren.
  4. Klik vervolgens op Edit.
  5. Op de plugin configuratie pagina, kun je de installatie key plakken die je hebt gekopieerd vanuit het Trustpilot Business-account.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Ga vervolgens naar Extensies > Modificaties en klik op Vernieuwen.
  8. Ga vervolgens terug naar je Business-account en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. Dat was het, je bent klaar!

Er is momenteel geen sandboxomgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.