Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Handleiding: Trustpilot's OpenCart applicatie

Verzamel op simpele wijze verkopers- en productenbeoordelingen. Verbind uw OpenCart platform met Trustpilot, en begin met het automatisch verzamelen van beoordelingen.

*Deze app is ontworpen voor bedrijven die gebruikmaken van het OpenCart e-commerce platform. Indien dit voor u niet relevant is, bekijk dan hier onze andere app's.

Snel overzicht

• Zodra er een nieuwe bestelling in uw OpenCart webshop heeft plaatsgevonden, wordt er automatisch een e-mail naar de klant verstuurd, met de vraag om uw bedrijf te beoordelen.
  • De OpenCart plugin ondersteunt multi-stores versie 2.x en 3.x.

Het instellen van de OpenCart app

Verbind uw OpenCart platform met Trustpilot in 3 eenvoudige stappen:

1. Selecteer uw OpenCart versie
  2. Configureer uw e-mail instellingen
  3. Installeer de plugin in uw OpenCart webshop

Selecteer uw OpenCart versie

1. Ga naar Trustpilot Business, klik op Integraties en daarna op Ga naar Apps pagina. Kies nu voor OpenCart en klik vervolgens op Verbind nu.
  2. U wordt doorgestuurd naar de OpenCart integratie handleiding. Klik op Ga verder.
  3. Selecteer de OpenCart versie die u gebruikt.

Configureer uw e-mailinstellingen

Stel uw e-mail gegevens in:

1. Naam afzender: De informatie van de afzender die in de inbox van uw klanten verschijnt, wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen. Let op: De huidige E-mail Afzender is standaard hetnoreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  2. Antwoord op e-mail: Het e-mailadres dat u wilt gebruiken voor uw klanten, wanneer ze reageren op uw e-mail.
  3. Trustpilot website: De Trustpilot landingspagina waar uw klanten naartoe worden gestuurd voor het schrijven van een beoordeling. Trustpilot heeft diverse lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse Trustpilot variant.
  4. Stel vertraging in: Een bestelling vanuit uw OpenCart platform triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Hier kunt u instellen hoeveel dagen u wilt wachten met het versturen van deze e-mail. De maximale wachttijd is 90 dagen.
  5. Wilt u productbeoordeling uitnodigingen toevoegen? Wanneer u onze functie voor productbeoordelingen gebruikt, kunt u Ja selecteren om een productbeoordeling uitnodiging mee te sturen.
  6. Selecteer een e-mail template.
    • Kies de e-mail template die u naar uw klanten wilt versturen. U kunt de templates wijzigen in uw Business Account via Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    • Bekijk de e-mailuitnodiging door een test e-mail naar uzelf te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor verkopersbeoordelingen. Voltooi de instellingen door op Ga verder te klikken.
  7. Bevestig uw e-mailgegevens, bekijk en accepteer Trustpilot's gebruikersvoorwaarden en klik op Doorgaan.

Installeer de plugin in uw webshop

Download de Trustpilot plugin

Wanneer u klaar bent met uw e-mailinstellingen, dient u de Trustpilot plugin op uw computer te downloaden. Om dit te doen, selecteer Klik hier om het bestand te downloaden.

Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar uw OpenCart webshop.

Upload de Trustpilot plugin in OpenCart

Nu u de Trustpilot plugin heeft gedownload, kunt u inloggen in uw OpenCart Admin en deze installeren.

1. Om de Trustpilot plugin te uploaden naar uw webshop, gebruikt u de Extension Installer functie die beschikbaar is in de OpenCart Admin.
  2. Na het uploaden van de plugin, gaat u naar het Extensies tabblad en stelt u de filter in op Modules weergeven.
  3. Scroll naar beneden om Trustpilot's module te vinden en klik op installeren.
  4. Klik vervolgens op Edit.
  5. Op de plugin configuratie pagina, kunt u de installatie key plakken die u heeft gekopieerd vanuit Trustpilot Business.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Ga vervolgens naar Extensies> Modificaties en klik op Vernieuwen.
  8. Ga vervolgens terug naar Trustpilot Business en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. Dat was het, u bent klaar!
Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.