Handleiding voor het uitvoeren van een conversieoptimalisatie-test met de TrustBox Optimizer

Deze functie maakt deel uit van de add-on Convert.

Krijg toegang

De TrustBox Optimizer is een conversieoptimalisatie-tool die standaard in alle TrustBoxen ingebouwd zit. Je kunt deze tool gebruiken om de impact en de on-site conversieratio van je TrustBoxen bij te houden.

We gebruiken de basisprincipes van een A/B-test om de prestaties van twee of meerdere TrustBoxen op je website met elkaar te vergelijken. Op basis van de verzamelde gegevens adviseren wij vervolgens welke instellingen of positie van de TrustBox het beste zijn voor de conversie van je website.

Een conversieoptimalisatie-test starten

Een test opzetten

1. Ga naar Trustpilot Business > Promoot reviews > Website-widgets > TrustBox Optimizer > Start een nieuwe test.
  2. Klik op Widget toevoegen.
  3. Selecteer in het overzicht de widget die je aan de test wilt toevoegen. Als je ook een variant zonder TrustBox in je test wilt opnemen, klik dan op Voeg een variant toe zonder TrustBox.
  4. Zodra je de TrustBox-widget naar wens hebt ingesteld, klik je op Widget toevoegen om te testen.

5. Gebruik de schuifbalk om te bepalen welk percentage van je website-bezoekers de proefversie te zien krijgt.
  6. Herhaal stap 2 t/m 5 als je meerdere TrustBoxen met elkaar wilt vergelijken. Je kunt in totaal 3 versies toevoegen.
  7. Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm. Als je de websitecode niet zelf wilt bewerken en geen gebruikmaakt van Google Tag Manager, kun je de optie Laat de implementatie uitvoeren door je developer selecteren.

Voeg deze code aan je website toe

Nu moet je de TrustBox-code en het trackingscript aan je website toevoegen. Belangrijk: Vergeet niet om de code van alle vorige tests van je website te verwijderen, voordat je de code van een nieuwe test implementeert.

1. Klik op Voeg zelf de code toe en volg de instructies op het scherm. Plaats de widget op het conversiepunt op je website; de webpagina waar je bezoekers hun bestelling kunnen plaatsen, iets kunnen downloaden of een andere relevante actie kunnen uitvoeren.
  2. We raden je aan om bestelgegevens toe te voegen aan de extra velden die zich tussen de vierkantje haakjes bevinden. Vervolgens krijg je te zien hoe de widgets je omzet beïnvloeden.

Hieronder zie je de drie variabelen die je kunt testen. Als je gebruikmaakt van Google Tag Manager, kun je de code eenvoudig kopiëren en plakken.

Variabelen Beschrijving Datatype Voorbeeld
ORDER_TOTAL Totale prijs Getal 20129.95
VALUTA De valuta van de bestelling String EUR
BASKET_SIZE Het aantal items in de winkelwagen Getal 3

Voor meer informatie over het toevoegen van TrustBoxen aan verschillende e-commerce-systemen, kun je deze pagina bekijken.

Je testresultaten monitoren

Ga naar Trustpilot Business > Promoot reviews > Website-widgets > TrustBox Optimizer, en klik op de desbetreffende test om te zien hoe je TrustBoxen presteren.

We combineren je website-impressies en je conversie-activiteiten om te berekenen hoe de verschillende variaties je conversie en omzet beïnvloeden.

Om meer inzicht te krijgen in je testresultaten kun je dit artikel bekijken.

Een test beëindigen

1. Ga naar Trustpilot Business > Promoot reviews > Website-widgets > TrustBox Optimizer > selecteer de desbetreffende test en klik tot slot op Test beëindigen. Het stoppen van de test verwijdert de TrustBoxen van je website, maar niet de code. Deze moet je zelf verwijderen.
  2. Bepaal op basis van de testresultaten welke widget je wilt behouden en verwijder de data-group uit de div-code van de widget, zoals hieronder wordt weergegeven.

3. Om de TrustBoxen volledig te verwijderen, verwijder je alle code uit de <head></head> en <body></body>-secties.

4. Tot slot verwijder je het trackingscript (tenzij je van plan bent om in de toekomst meer tests te doen).