Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Verhoog de conversie van je website met onze TrustBox Optimizer

De TrustBox Optimizer is een conversieoptimalisatie-tool die standaard in alle TrustBoxen ingebouwd zit. Je kunt deze tool gebruiken om de impact en de on-site conversieratio van je TrustBoxen te tracken.

We gebruiken de basisprincipes van het A/B splittesten om de prestaties van twee of meer TrustBox varianten op je website te vergelijken. Vervolgens gebruiken we de verzamelde data om het beste advies te geven voor de plaats of instellingen van je TrustBox, om zodoende te helpen om de conversieratio van je website te optimaliseren.

Wanneer je momenteel een test uitvoert, bekijk dan dit artikel om inzicht te krijgen in de testresultaten. Leer meer over conversies in onze TrustBox Optimizer FAQ.

Je kunt twee soorten tests uitvoeren. Beiden kunnen worden ingesteld a.d.h.v. stap 1:

1. Test met en zonder een TrustBox

Test hoe je website presteert met Trustpilot beoordelingen. Standaard zijn je bezoekers zodanig verdeeld, dat er een gelijk percentage van hen alleen één van de TrustBox varianten (of geen TrustBox) op je website te zien krijgt. D.m.v. deze tests kom je erachter waar reviews het meeste effect hebben op je website. Het zorgt tevens voor een benchmark, zodat je de manier waarop je je reviews gebruikt, kunt blijven optimaliseren. Je kunt zelfs de variant zonder TrustBox vergelijken met twee verschillende TrustBox varianten. Lees hier meer.

2. Test verschillende TrustBoxen en posities

Test hoe 2 verschillende TrustBox varianten presteren en test welke de meeste impact heeft op je conversie. We tonen slechts één variatie tegelijk aan de helft van je bezoekers (A/B splittest).

Optimaliseer de Optimizer

De TrustBox Optimizer is ontworpen zodat je in staat bent om verschillende testen uit te voeren. Wanneer je niet tevreden bent met de resultaten van de eerste test, of zelfs wanneer je resultaten naar wens zijn, stop dan niet meteen! Door meerdere tests uit te voeren leer je beter gebruik te maken van TrustBoxen. Dit zal tevens een positieve impact hebben op je conversiepercentage.

Hoe begin je je eerste Conversie Optimalisatie Test?

Ga naar de TrustBox Bibliotheek in je Business Account en klik op Optimaliseer uw TrustBox om een Conversie Optimalisatie Test in te stellen. Dit brengt je naar de installatiestappen voor de splittest. Hier kun je de splittest configureren en de code oppakken.

Stap 1: Selecteer de TrustBoxen die je wilt testen

1. Selecteer de TrustBox(en) die je wilt opnemen in de test. Je kunt kiezen voor de Variant zonder TrustBox en deze vergelijken met 1 of 2 TrustBoxen. of kun je ervoor kiezen om 2 TrustBox varianten met elkaar te vergelijken in een splittest.
    • Om met en zonder TrustBox te testen selecteer de variant Geen TrustBox en tot 2 TrustBoxen.
    • Om verschillende TrustBoxen of plaatsen te testen - selecteer tot 2 TrustBoxen.
  2. Configureer je gekozen TrustBox en klik Selecteer voor test.
  3. Wanneer je eenmaal de varianten hebt geselecteerd die je wilt testen, zal de Ga verder knop geactiveerd worden en kun je verdergaan naar de volgende stap.

Stap 2: Configureer je splittest Instellingen

Op de instellingenpagina van de Optimalisatie Test kun je de zichtbaarheid van alle varianten terugzien. Hier kun je beslissen welk percentage van het totale aantal bezoekers iedere variant kan zien. Wij raden aan dat je de standaard instellingen behoudt. Dit geeft de snelste resultaten en maakt het vergelijken eenvoudiger.

Let op: Het is ook mogelijk om in deze fase een derde variant zonder een TrustBox toe te voegen door op + Voeg een variant toe zonder TrustBox te klikken.

Gebruik de Looptijd calculator om in te schatten hoe lang de test moet worden uitgevoerd om statistisch significante resultaten op te leveren. Deze berekeningen zijn gebaseerd op algemene gegevens van je website. De berekende duur is een schatting en daardoor geen garantie. De test kan ook meer of minder tijd in beslag nemen, en het kan zijn dat de uiteindelijke resultaten niet statistisch significant zullen zijn. De maximale looptijd voor een Conversie Optimalisatie Test is 12 weken. Als je schatting verder gaat dan deze periode, kun je de pagina waarop je de TrustBoxen aan het testen bent wijzigen, of de conversieratio die je wilt detecteren verhogen.

Klik op Ontvang de code om naar de volgende stap te gaan (en de code snippets te zien die je moet implementeren op je website).

Je kunt er ook voor kiezen om de code naar jezelf of naar je developer te sturen, door op Stuur code per e-mail te klikken. Je krijgt vervolgens een deelbare link die al de nodige instructies en code snippets bevat om de test uit te kunnen voeren. (Wanneer de gegevens klaar zijn, klik je op Opslaan en doorgaan.)

Stap 3: Implementeer de code in je website

Implementeer de TrustBox snippets en de conversie tracking code in je website. Bepaal vervolgens waar op je website je de TrustBox wilt positioneren. Je bezoekers zullen alleen één variant zien, gebaseerd op je Splittest Instellingen.

Let op: Een conversie vindt plaats wanneer een bezoeker op je website een gewenst doel voltooit - zoals het plaatsen van een bestelling, het invullen van een formulier of het downloaden van een bepaald bestand. Kies het meest relevante conversiepunt voor je bedrijf. Dit is de plek waar je verwacht dat je TrustBox de meeste invloed zal hebben op de koopbeslissing van de consument.

Belangrijk: wanneer dit niet je eerste test is met de TrustBox Optimizer, zorg er dan voor dat je de code van je vorige test verwijdert voordat je de nieuwe codes implementeert.

1. Kopieer en plak het script code snippet binnen het <head></head> gedeelte van de HTML van je website.
  2. Kopieer en plak de code snippets voor de TrustBoxen die je wilt testen in de <body></body> sectie van je website-code, waar je wilt dat de TrustBox verschijnt.
  3. Kopieer en plak de conversie tracking code in het juiste conversiepunt van je website, bijvoorbeeld waar consumenten zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief of op de plek waar de aankoop bevestigd wordt. Als je ook de impact op de omzet wilt zien, zorg er dan voor dat je ook de groen gekleurde velden invult m.b.t. de bestelgegevens (aanbevolen).

Dit zijn drie optionele variabelen die je met de conversie-tracking kunt sturen:

Variabele Beschrijving Data type Voorbeeld
ORDER_TOTAL Totale prijs Getal 20129.95
VALUTA De valuta van de bestelling Reeks EUR
BASKET_SIZE Het aantal items in de winkelwagen Getal 3

Opmerking: wanneer je gebruikmaakt van Google Tag Manager kun je simpelweg de code kopiëren en plakken.

Voor meer informatie over hoe je TrustBox(en) toevoegt in verschillende e-commerce systemen, kun je onze relevante supportartikelen raadplegen.

1. Klik op Opslaan en doorgaan om de installatie te voltooien.

Opmerking: als je niet op de knop Opslaan en doorgaan klikt, gaan je wijzigingen verloren en worden je instellingen teruggezet naar wat ze waren voordat je het proces startte.

Stap 4: Monitor je testresultaten

Nadat je de TrustBox en het conversie tracking script op je website hebt geïmplementeerd, combineren we de impressie- en conversie-activiteiten, zodat er geanalyseerd kan worden wat voor impact de verschillende variaties hebben op je conversie en omzet.

Je kunt je testresultaten monitoren en je verslag en splittest-instellingen vinden in je Business Account onder Integraties & TrustBox Bibliotheek & TrustBox Optimizer.

Onder het Overzicht tabblad kun je een overzicht van de testresultaten bekijken. De test status bovenaan de pagina zal de huidige status tonen van je Conversie Optimalisatie Test. Hier vind je bovendien een kort overzicht van het totale aantal bezoekers, conversies en testvarianten.

Onder het tabblad Gedetailleerd verslag kun je uitgebreide informatie verkrijgen over de momenteel actieve Conversie Optimalisatie Test. Wanneer de tool genoeg data heeft verzameld, zullen er op basis van de resultaten diverse aanbevelingen worden getoond.

Onder het tabblad Splittest Instellingen kun je je huidige instellingen voor de splittest aanpassen.

Opmerking: wanneer je de instellingen van een huidige test wilt aanpassen, dien je de test te herstarten met dezelfde varianten. Tests die voor minder dan 7 dagen actief waren, zullen worden verwijderd. Alle overige tests worden opgeslagen in 'Test geschiedenis.

Hoe stop je de test

(Tip: Scroll naar beneden om meer te lezen over het starten van een nieuwe test.)

Stap 1: Snelle stop van de Conversie Optimalisatie Test

Ga naar het tabblad Splittest Instellingen en stel de vindbaarheid van de variant in die je graag op 100% wilt behouden. Dit zal de rest van de varianten voor je bezoekers verbergen. Volg daarna de instructies van stap 2.

Stap 2: Stop een Conversie Optimalisatie Test volledig

Je kunt ook een test beëindigen door de Conversie Optimalisatie Test code te verwijderen die je op je website hebt geïmplementeerd:

1. Wanneer je een variant wilt behouden met een TrustBox, verwijder dan de data-group attributen van de div code.
  2. Wanneer je de TrustBox volledig wilt verwijderen, verwijder dan alle codes van de <head></head> and <body></body> secties.
  3. Verwijder de conversie tracking code, indien je geen aanvullende tests hebt ingepland.

Hoe start je een nieuwe test

Start een nieuwe Conversie Optimalisatie Test door het volledig verwijderen van de code van je vorige tests, zodat je gegevensrapport correct is.

Stap 1: Stop de vorige Conversie Optimalisatie Tests volledig

1. Wanneer je een variant met een TrustBox wilt behouden, verwijder dan de data-groep attributen van de TrustBox code.
  2. Wanneer je geen van de voorgaande varianten wilt behouden, verwijder dan de volledige TrustBox code van de <body></body>.

Stap 2: Start de nieuwe test

Herhaal de stappen van Hoe start je je eerste Conversie Optimalisatie Test.