​How to Guide: Een Conversie Optimalisatie Test instellen met de TrustBox Optimizer

De TrustBox Optimizer is een conversie optimalisatie tool die is ingebouwd in alle TrustBoxen en kan gebruikt worden om de impact van uw TrustBoxen te tracken en te optimaliseren voor uw on-site conversieratio. We gebruiken de basisprincipes van het A/B splittesten om de prestaties van twee of meer TrustBox varianten op uw website te vergelijken. Vervolgens gebruiken we de verzamelde data om het beste advies te geven voor de plaats of instellingen van uw TrustBox, om zodoende te helpen om de conversieratio van uw website te optimaliseren.

Wanneer u al gebruikmaakt van de TrustBox Optimizer, bekijk dan dit artikel over uw Conversie Optimalisatie Test resultaten begrijpen.

U kunt twee soorten testen uitvoeren, beiden kunnen ingesteld worden in Stap 1 hieronder:

1. Test met en zonder een TrustBox

Test hoe uw website presteert met Trustpilot beoordelingen. Standaard zijn uw bezoekers zodanig verdeeld, dat er een gelijk percentage van hen alleen één van de TrustBox varianten (of geen TrustBox) op uw website kan zien. Deze test zal u helpen te begrijpen waar beoordelingen de meeste impact op uw website hebben en het creëert uiteindelijk een benchmark waarmee u het gebruik van uw klantbeoordelingen kunt optimaliseren. U kunt zelfs de variant zonder TrustBox vergelijken met twee verschillende TrustBox varianten. Bekijk de verdere details hieronder.

2. Test verschillende TrustBoxen en plaatsen

Test hoe 2 verschillende TrustBox varianten presteren en test welke de hoogste impact heeft op conversie. In dit geval tonen we slechts één variant per keer aan de helft van uw bezoekers (een standaardverdeling van 50/50). Met deze test kunt u de prestaties van twee varianten vergelijken, zodat u de variant met de grootste impact kunt vinden en optimaliseren.

Het meeste uit de Optimizer halen

Vergeet niet! De TrustBox Optimizer is voor u ontworpen om verschillende testen uit te voeren. Wanneer u niet tevreden bent met de resultaten van de eerste test - of zelfs wanneer u fantastische resultaten heeft - stop dan niet meteen! Door meer testen uit te voeren leert u beter gebruik te maken van TrustBoxen om de positieve impact op uw conversieratio te verhogen.

Hoe start u uw eerste Conversie Optimalisatie Test

Ga naar de TrustBox Bibliotheek in het Business Account en klik op Optimaliseer uw TrustBox om een Conversie Optimalisatie Test in te stellen. Dit brengt u naar de installatie stappen voor de splittest, hier kunt u de splittest configureren en de code oppakken.

Stap 1: Selecteer de TrustBoxen die u wilt testen

1. Selecteer de TrustBox(en) die u wilt opnemen in de test, afhankelijk van welk type splittest u wilt uitvoeren. U kunt Variant zonder TrustBox kiezen en deze vergelijken met 1 of 2 TrustBoxen, OF u kiest om 2 TrustBox varianten met elkaar te vergelijken in een splittest.
    • Om met en zonder TrustBox te testen- selecteer de variant Geen TrustBox en daarbij tot 2 TrustBoxen.
    • Om verschillende TrustBoxen of plaatsen te testen - selecteer tot 2 TrustBoxen.
  2. Configureer uw gekozen TrustBox en klik Selecteer voor test.
  3. Wanneer u eenmaal de varianten heeft geselecteerd die u wilt testen, zal de Ga verder knop (blauw) geactiveerd worden en kunt u verdergaan naar de volgende stap.

Stap 2: Configureer uw Splittest Instellingen

Op de instellingenpagina van de Optimalisatie Test kunt u de zichtbaarheid van alle varianten terugzien. Hier kunt u beslissen welk percentage van het totale aantal bezoekers iedere variant kan zien. We adviseren u om de standaardinstellingen te behouden, dit zal de snelste resultaten opleveren en het zal de vergelijking vereenvoudigen.

Let op: het is ook mogelijk om in deze fase een derde variant zonder een TrustBox toe te voegen door op + Voeg een variant toe zonder TrustBox te klikken.

De Looptijd calculator kan gebruikt worden om te schatten hoelang de test nodig heeft om uiteindelijk statistisch significante resultaten te behalen. De berekeningen zijn gebaseerd op een paar basisgegevens over uw website (deze data kunnen geschatte nummers bevatten). Aangezien de berekende looptijd een schatting is, garandeert het geen nauwkeurigheid: de test kan langer of korter duren, of het kan mogelijk helemaal geen statistisch significant resultaat opleveren. De maximale looptijd voor een Conversie Optimalisatie Test is 2 maanden. Wanneer uw schatting verder gaat dan deze looptijd, adviseren we u de pagina waar u de TrustBoxen op test aan te passen, of de stijging van de conversieratio die u wilt behalen te verhogen.

Klik op Ontvang de code om naar de volgende stap te gaan (en de code snippets te zien die u moet implementeren op uw website).

Stap 3: Ontvang de code en implementeer deze in uw website

Implementeer de hele code van deze stap in uw website. Plaats de TrustBoxen waar u ze graag op uw website wilt weergeven. Uw bezoekers zullen alleen één variant zien, gebaseerd op uw Splittest Instellingen. Vergeet niet om ook de conversie tracking code te implementeren op het conversiepunt.

Let op: Een conversie vindt plaats wanneer een bezoeker op uw website een gewenst doel voltooit - bijvoorbeeld een bestelling plaatst, een formulier invult of iets downloadt. Kies het meest relevante conversiepunt voor uw bedrijf en waar u verwacht dat uw TrustBox invloed kan hebben - binnen één van uw belangrijkste zakelijke maatstaven.

TIP: Klik op Stuur code per e-mail om het naar uzelf of uw developer te sturen. U krijgt een deelbare link die al de nodige instructies en code snippets bevat om de test uit te voeren.

Belangrijk: wanneer dit niet uw eerste test is met de TrustBox Optimizer, zorg er dan voor dat u de code van uw vorige test verwijdert voordat u de nieuwe codes implementeert.

1. Kopieer en plak het script code snippet binnen de <head></head> sectie van de HTML van uw website.
  2. Kopieer en plak de code snippets voor de TrustBoxen die u wilt testen in de <body></body> sectie van uw website code, waar u wilt dat de TrustBox verschijnt.
  3. Kopieer en plak de conversie tracking script code op uw website op het juiste conversiepunt, bijvoorbeeld bij de inschrijving voor de nieuwsbrief, bevestiging van de bestelling etc. Wanneer u ook de impact van de omzet wilt zien, zorg er dan voor dat u de aanvullende velden in het groen invult met de details van de bestelling (aanbevolen).

Dit zijn drie optionele variabelen die u met de conversie tracking kunt sturen:

Variabele Omschrijving Data type Voorbeeld
ORDER_TOTAL Totale prijs Getal 20129.95
VALUTA De valuta van de bestelling String EUR
BASKET_SIZE Het aantal items in de winkelwagen Getal 3

Let op: wanneer u gebruikmaakt van Google Tag Manager kunt u simpelweg de code kopiëren en plakken.

Voor meer informatie over hoe u TrustBox(en) toevoegt op verschillende e-commerce systemen, kunt u onze relevante supportartikelen raadplegen.

Klik op Ga verder om de instellingen te voltooien.

Stap 4: Monitor uw splittest resultaten

Nadat u de TrustBox en het conversie tracking script op uw website heeft geïmplementeerd, kunnen we de impressie en conversie gebeurtenissen combineren, om te analyseren hoe verschillende varianten impact kunnen hebben op uw conversieratio en omzet.

U kunt uw testresultaten berekenen, uw verslag vinden en uw splittest instellingen vinden onder Integraties > TrustBox Bibliotheek > TrustBox Optimizer in het Business Account.

Belangrijk: Wanneer u al een test uitvoert, bekijk dan dit artikel over uw Conversie Optimalisatie Test resultaten begrijpen.

Onder het Overzicht tabblad kunt u een overzicht van de testresultaten bekijken. De test status bovenaan de pagina zal de huidige status tonen van uw Conversie Optimalisatie Test. Bovendien kunt u een kort overzicht zien van het totale aantal bezoekers, conversies en varianten in de test.

Onder het tabblad Gedetailleerd verslag kunt u uitgebreide informatie krijgen over de huidig lopende Conversie Optimalisatie Test. Wanneer de tool genoeg data heeft verzameld, zal het aanbevelingen tonen voor de volgende stappen gebaseerd op de resultaten.

Onder het tabblad Splittest Instellingen kunt u uw huidige instellingen voor de splittest aanpassen.

Let op: wanneer u de instellingen van een huidige test wilt aanpassen, dient u de test opnieuw te starten met dezelfde varianten. Testen die minder dan 7 dagen hebben geduurd worden verwijderd, iedere andere test zal bewaard worden op de geschiedenis pagina.

Hoe stopt u een test

Belangrijk: Wanneer u een nieuwe Conversie Optimalisatie Test wilt uitvoeren, volg de instructies in de onderstaande sectie: Hoe start u een nieuwe test.

Stap 1: Snelle stop van de Conversie Optimalisatie Test

Ga naar het tabblad Splittest Instellingen en stel de vindbaarheid van de variant in die u graag op 100% wilt behouden. Dit zal de rest van de varianten voor uw bezoekers verbergen. We adviseren dat u de volgende instructie in Stap 2 zo snel mogelijk volgt.

Stap 2: Stop een Conversie Optimalisatie Test volledig

U kunt ook een test beëindigen door de Conversie Optimalisatie Test code te verwijderen die u op uw website heeft geïmplementeerd:

1. Wanneer u een variant wilt behouden met een TrustBox, verwijder dan de data-group attributen van de div code.
  2. Wanneer u de TrustBox volledig wilt verwijderen, verwijder alle codes van de <head></head> and <body></body> secties.
  3. Verwijder de conversie tracking code, wanneer u geen aanvullende testen heeft gepland.

Hoe start u een nieuwe test

Om een nieuwe Conversie Optimalisatie Test te starten moet u ervoor zorgen dat u de code in zijn geheel hebt verwijderd van uw voorgaande testen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw gedetailleerde data verslag klopt.

Stap 1: Stop de vorige Conversie Optimalisatie Testen volledig

1. Wanneer u een variant met een TrustBox wilt behouden, verwijder dan de data-groep attributen van de TrustBox code.
  2. Wanneer u geen van de voorgaande varianten wilt behouden, verwijder dan de volledige TrustBox code van de <body<body>.

Stap 2: Start de nieuwe test

Herhaal de stappen van Hoe start u de eerste Conversie Optimalisatie Test.

Veelgestelde Vragen

Hoe genereer ik conversie inzichten voor mijn bedrijf?

Nadat u uw TrustBox en het conversie tracking script implementeert in uw website, kunnen we de impressies en conversie gebeurtenissen combineren en analyseren hoe beoordelingen impact kunnen hebben op uw conversieratio en omzet.

We doen dit door de basisprincipes van het A/B splittesten te gebruiken, dit helpt ons te vergelijken en inzichten te verkrijgen in:

• Hoe uw website presteert met TrustBoxen die beoordelingen tonen. Standaard, zijn uw bezoekers dusdanig verdeeld, zodat er een gelijk percentage van hen alleen een van de TrustBox varianten (u kunt tot wel 2 TrustBoxen testen), of geen TrustBox op uw website kan zien.
  • Hoe 2 verschillende TrustBox varianten presteren en test welke de hoogste impact heeft op conversie. In dit geval laten we maar één variant per keer aan de helft van uw bezoekers zien (standaard 50/50 verdeling).

PRO TIP: Houd een evenredige splittest tussen de geteste varianten om sneller en eenvoudiger resultaten te vergelijken.

Wat is een conversie? Wat voor conversies kan ik tracken?

Een conversie vindt plaats wanneer een bezoeker op uw website een bepaald gewenst doel uitvoert, zoals het invullen van een formulier of het bestellen van een product. Kies een conversiepunt dat het meest relevant is voor uw bedrijf en waar u verwacht dat uw TrustBox invloed zal hebben - binnen één van de belangrijkste zakelijke maatstaven.

Met de conversie code op de juiste plaats, zijn we in staat om het volgende te meten:

1. Track iedere vorm van conversie (bijvoorbeeld: voltooide aankopen, inschrijvingen voor een proefperiode, etc.)
  2. Track omzet (bijvoorbeeld totale aantal bestellingen, winkelwagen grootte, etc.)

PRO TIP: Track enkel één conversiepunt per keer.

Welke TrustBox moet ik kiezen?

De beste TrustBox voor uw website zal afhankelijk zijn van onder andere de lay-out van uw website en de customer journey op uw website.

Houd er rekening mee dat beoordelingen en uw TrustScore alleen waardevol zijn wanneer uw klanten ze daadwerkelijk zien - dit is essentieel voor social proof. We adviseren uw TrustBox bovenaan of dichtbij de belangrijke beslismomenten te plaatsen.

Wij hebben hier graag een gesprek met u over wanneer u op zoek bent naar aanbevelingen en conversie advies.

PRO TIP: Probeer verschillende varianten en blijf experimenteren om optimale resultaten te behalen.

Op welke pagina's moet ik een TrustBox plaatsen?

De beste manier om te bepalen waar de TrustBox in de aankoopbeleving van de klant geplaatst moet worden en waar u het beste kunt experimenteren met verschilende varianten, moet gebaseerd zijn op:

• Welke landingspagina's genereren de meeste traffic?
  • Wat voor soort traffic genereert u naar uw website en wat zijn de grootste obstakels om gebruikers te overtuigen om bij u te kopen?
  • Waar in de conversietrechter haken de meeste gebruikers af?
  • Wat zijn de belangrijkste beslismomenten?

PRO TIP: Probeer verschillende varianten uit en blijf experimenteren om optimale resultaten te behalen.

Hoe lang duurt het voordat u conversie inzichten kunt zien?

We starten met het verzamelen van data zodra u de TrustBox en de conversie code implementeert op uw website.

Gedurende de eerste week wanneer u de test uitvoert, of wanneer de traffic zeer laag is (onder de 200 bezoekers), zullen we niet het gedetailleerde rapport laten zien, het is in dit geval te vroeg om conclusies te trekken aan de hand van een te kleine dataset. Na deze periode zult u een gedetailleerd verslag kunnen zien met uw testresultaten gebaseerd op de data die tot nu toe verzameld is. Het rapport wordt eenmaal per dag gegenereerd en is gebaseerd op alle verzamelde data sinds het begin van de test. Hoe langer u de test laat lopen, des te meer data we kunnen verzamelen en nauwkeuriger uw resultaten zullen zijn. Toch adviseren we u om de testperiode niet langer dan acht weken te laten lopen.

Wanneer u al een test uitvoert, bekijk dan dit artikel over uw Conversie Optimalisatie Test resultaten begrijpen.

PRO TIP: Test op pagina's met veel traffic zodat u meer nauwkeurige resultaten in een kortere tijd kunt behalen.

Wat moet ik doen wanneer ik niet de verwachte resultaten behaal?

Ieder resultaat is een goed resultaat en het zal uw kennis over uw website en uw klanten vergroten. We adviseren dat u verschillende varianten test en verschillende testen uitvoert (één per keer) met één of meer TrustBoxen om de oplossing met de hoogste impact te vinden.

Wanneer u verdere hulp nodig heeft, bekijk dan de beste praktijken& tips om het beste uit uw Optimizer te halen, evenals een paar praktijkvoorbeelden om de Optimizer resultaten te zien in echte scenario's en aanbevolen manieren om verder te gaan.

PRO TIP: Combineer data uit conversie inzichten met gebruikersonderzoek om een beter begrip van het gedrag van uw klanten te krijgen en uw online business beter te optimaliseren.

Wat betekent "mogelijkheid om te winnen"?

Mogelijkheid om te winnen vertegenwoordigt de waarschijnlijkheid van de geteste variant om beter te presteren dan de andere varianten in de test. Hieronder is een tabel te zien die de verschillende percentages in drie hoofdgroepen opsomt. U kunt hier meer lezen: Uw Conversie Optimalisatie Test resultaten begrijpen.

Mogelijkheid om te winnen Wat betekent het? Risico evaluatie
ongeveer 50-60%

De geteste varianten zijn zeer vergelijkbaar.

Voorbeeld en aanbevelingen

Noch winnen noch verliezen
> 70%

Er is een grote kans dat deze variant andere varianten gedurende de testperiode zal overtreffen.

Voorbeeld en aanbevelingen
Veilig
 > 90%

Er is een zeer grote kans dat deze TrustBox variant andere varianten gedurende de testperiode zal overtreffen. Deze variant is de winnaar.

Voorbeeld en aanbevelingen
Zeer veilig