​How to Guide: Een Conversie Optimalisatie Test instellen met de TrustBox Optimizer

De TrustBox Optimizer is een conversie optimalisatie tool die is ingebouwd in alle TrustBoxen. Deze volgt en optimaliseert de invloed van TrustBoxen op uw on-site conversieratio.

We gebruiken de basisprincipes van het A/B splittesten om de prestaties van twee of meer TrustBox varianten op uw website te vergelijken. Vervolgens gebruiken we de verzamelde data om het beste advies te geven voor de plaats of instellingen van uw TrustBox, om zodoende te helpen om de conversieratio van uw website te optimaliseren.

Wanneer u momenteel een test uitvoert, bekijk dan dit artikel om uw Conversie Optimalisatie Test resultaten te kunnen begrijpen. Leer meer over conversies m.b.v. onze TrustBox Optimizer FAQ.

U kunt twee soorten tests uitvoeren. Beiden kunnen worden ingesteld a.d.h.v. stap 1:

1. Test met en zonder een TrustBox

Test hoe uw website presteert met Trustpilot beoordelingen. Standaard zijn uw bezoekers zodanig verdeeld, dat er een gelijk percentage van hen alleen één van de TrustBox varianten (of geen TrustBox) op uw website te zien krijgt. D.m.v. deze tests komt u erachter waar beoordelingen het meeste effect hebben op uw website. Het zorgt tevens voor een benchmark, zodat u de manier waarop u uw beoordelingen gebruikt, kunt blijven optimaliseren. U kunt zelfs de variant zonder TrustBox vergelijken met twee verschillende TrustBox varianten. Lees hier meer

2. Test verschillende TrustBoxen en posities

Test hoe 2 verschillende TrustBox varianten presteren en test welke de meeste impact heeft op uw conversie. We tonen slechts één variatie tegelijk aan de helft van uw bezoekers (A/B splittest).

Optimaliseer de Optimizer

De TrustBox Optimizer is ontworpen zodat u in staat bent om verschillende testen uit te voeren. Wanneer u niet tevreden bent met de resultaten van de eerste test, of zelfs wanneer uw resultaten naar wens zijn, stop dan niet meteen! Door meerdere tests uit te voeren leert u beter gebruik te maken van TrustBoxen. Dit zal tevens een positieve impact hebben op uw conversiepercentage.

Uw eerste Conversie Optimalisatie Test

Ga naar de TrustBox Bibliotheek in uw Business Account en klik op Optimaliseer uw TrustBox om een Conversie Optimalisatie Test in te stellen. Dit brengt u naar de installatiestappen voor de splittest. Hier kunt u de splittest configureren en de code oppakken.

Stap 1: Selecteer de TrustBoxen die u wilt testen

1. Selecteer de TrustBox(en) die u wilt opnemen in de test. U kunt kiezen voor de Variant zonder TrustBox en deze vergelijken met 1 of 2 TrustBoxen. Ook kunt u ervoor kiezen om 2 TrustBox varianten met elkaar te vergelijken in een splittest.
    • Om met en zonder TrustBox te testen – selecteer de variant Geen TrustBox en tot 2 TrustBoxen.
    • Om verschillende TrustBoxen of posities te testen – selecteer tot 2 TrustBoxen.
  2. Configureer uw gekozen TrustBox en klik Selecteer voor test.
  3. Wanneer u eenmaal de varianten heeft geselecteerd die u wilt testen, zal de Ga verder knop geactiveerd worden en kunt u verdergaan naar de volgende stap.

Stap 2: Configureer uw splittest Instellingen

Op de instellingenpagina van de Optimalisatie Test kunt u de zichtbaarheid van alle varianten terugzien. Hier kunt u beslissen welk percentage van het totale aantal bezoekers iedere variant kan zien. Wij raden aan dat u de standaard instellingen behoudt. Dit geeft de snelste resultaten en maakt het vergelijken eenvoudiger.

Let op: Het is ook mogelijk om in deze fase een derde variant zonder een TrustBox toe te voegen door op + Voeg een variant toe zonder TrustBox te klikken.

Gebruik de Looptijd calculator om in te schatten hoe lang de test moet worden uitgevoerd om statistisch significante resultaten op te leveren. Deze berekeningen zijn gebaseerd op algemene gegevens van uw website. De berekende duur is een schatting en daardoor geen garantie. De test kan ook meer of minder tijd in beslag nemen, en het kan zijn dat de uiteindelijke resultaten niet statistisch significant zullen zijn. De maximale looptijd voor een Conversie Optimalisatie Test is 12 weken. Als uw schatting verder gaat dan deze periode, kunt u de pagina waarop u de TrustBoxen aan het testen bent wijzigen, of de conversieratio die u wilt detecteren verhogen.

Klik op Ontvang de code om naar de volgende stap te gaan (en de code snippets te zien die u dient te implementeren op uw website).

Stap 3: Ontvang de code en implementeer deze in uw website

Implementeer deze gehele code in uw website. Positioneer de TrustBoxen op de locaties naar keuze. Uw bezoekers zullen alleen één variant te zien krijgen, op basis van uw splittest instellingen. Vergeet niet om de code voor het bijhouden van conversies ook op het conversiepunt toe te passen.

Let op: Een conversie vindt plaats wanneer een bezoeker op uw website een gewenst doel voltooit, zoals een bestelling plaatst, een formulier invult of iets downloadt. Kies het meest relevante conversiepunt voor uw bedrijf. Dit is de plek waar u verwacht dat uw TrustBox de meeste invloed zal hebben op het beslissingsproces van de consument.

TIP: Klik op Stuur code per e-mail om deze naar uzelf of naar uw developer te sturen. U krijgt een deelbare link die al de nodige instructies en code snippets bevat om de test uit te voeren.

Belangrijk: wanneer dit niet uw eerste test is met de TrustBox Optimizer, zorg er dan voor dat u de code van uw vorige test verwijdert voordat u de nieuwe codes implementeert.

1. Kopieer en plak het script code snippet binnen het <head></head> gedeelte van de HTML van uw website.
  2. Kopieer en plak de code snippets voor de TrustBoxen die u wilt testen in de <body></body> sectie van uw website code, waar u wilt dat de TrustBox verschijnt.
  3. Kopieer en plak de conversie tracking code in het juiste conversiepunt van uw website, bijvoorbeeld waar consumenten zich kunnen inschrijven voor uw nieuwsbrief of op de plek waar de aankoop bevestigd wordt. Als u ook de impact op de omzet wilt zien, zorg er dan voor dat u ook de groen gekleurde velden invult m.b.t. de bestelgegevens (aanbevolen).

Dit zijn drie optionele variabelen die u met de conversie tracking kunt sturen:

Variabele Beschrijving Data type Voorbeeld
ORDER_TOTAL Totale prijs Getal 20129.95
VALUTA De valuta van de bestelling Reeks EUR
BASKET_SIZE Het aantal items in de winkelwagen Getal 3

Opmerking: wanneer u gebruikmaakt van Google Tag Manager kunt u simpelweg de code kopiëren en plakken.

Voor meer informatie over hoe u TrustBoxen kunt toevoegen aan verschillende e-commerce systemen, kunt u onze gerelateerde supportartikelen raadplegen.

1. Klik op Opslaan en verdergaan om de installatie te voltooien. NB: Als u niet op Opslaan en verdergaan klikt, zullen uw wijzigingen verloren gaan en zullen de instellingen weer zijn zoals ze waren voordat u begon met wijzigen.

Stap 4: Monitor uw test resultaten

Nadat u de TrustBox en het conversie tracking script op uw website heeft geïmplementeerd, combineren we de impressie- en conversie-activiteiten, zodat er geanalyseerd kan worden wat voor impact de verschillende variaties hebben op uw conversie en omzet.

U kunt uw testresultaten monitoren en uw verslag en splittest instellingen vinden in uw Business Account onder Integraties > TrustBox Bibliotheek > TrustBox Optimizer.

Onder het Overzicht tabblad kunt u een overzicht van de testresultaten bekijken. De test status bovenaan de pagina zal de huidige status tonen van uw Conversie Optimalisatie Test. Hier vindt u bovendien een kort overzicht van het totale aantal bezoekers, conversies en testvarianten.

Onder het tabblad Gedetailleerd verslag kunt u uitgebreide informatie verkrijgen over de momenteel actieve Conversie Optimalisatie Test. Wanneer de tool genoeg data heeft verzameld, zullen er op basis van de resultaten diverse aanbevelingen worden getoond.

Onder het tabblad Splittest Instellingen kunt u uw huidige instellingen voor de splittest aanpassen.

Opmerking: wanneer u de instellingen van een huidige test wilt aanpassen, dient u de test te herstarten met dezelfde varianten. Tests die voor minder dan 7 dagen actief waren, zullen worden verwijderd. Alle overige tests worden opgeslagen in 'Test geschiedenis.

Hoe de test te stoppen?

Belangrijk: Wanneer u een nieuwe Conversie Optimalisatie Test wilt uitvoeren, volg dan de instructies zoals onder het kopje 'Hoe start u een nieuwe test' beschreven.

Stap 1: Snelle stop van de Conversie Optimalisatie Test

Ga naar het tabblad Splittest Instellingen en stel de vindbaarheid van de variant in die u graag op 100% wilt behouden. Dit zal de rest van de varianten voor uw bezoekers verbergen. We adviseren dat u de volgende instructie in Stap 2 zo snel mogelijk volgt.

Stap 2: Stop een Conversie Optimalisatie Test volledig

U kunt ook een test beëindigen door de Conversie Optimalisatie Test code te verwijderen die u op uw website heeft geïmplementeerd:

1. Wanneer u een variant wilt behouden met een TrustBox, verwijder dan de data-group attributen van de div code.
  2. Wanneer u de TrustBox volledig wilt verwijderen, verwijder dan alle codes van de <head></head> en <body></body> secties.
  3. Verwijder de conversie tracking code, indien u geen aanvullende tests heeft ingepland.

Hoe start u een nieuwe test

Start een nieuwe Conversie Optimalisatie Test door het volledig verwijderen van de code van uw vorige tests, zodat uw gegevensrapport correct is.

Stap 1: Stop de vorige Conversie Optimalisatie Tests volledig

1. Wanneer u een variant met een TrustBox wilt behouden, verwijder dan de data-groep attributen van de TrustBox code.
  2. Wanneer u geen van de voorgaande varianten wilt behouden, verwijder dan de volledige TrustBox code van de <body></body>.

Stap 2: Start de nieuwe test

Herhaal de stappen van Hoe start u uw eerste Conversie Optimalisatie Test.