Snelle gids naar Trustpilot's Bedrijfsrichtlijnen

Om uw bedrijf een snel overzicht te geven van Trustpilot's richtlijnen, hebben we een infographic gemaakt van de belangrijkste punten binnen onze Bedrijfsrichtlijnen:

et op: deze infographic verschijnt mogelijk in groter formaat, wanneer u deze bekijkt op onze Pers website.

Verzamelen en reageren op beoordelingen:

• Klanten hebben het recht om uw bedrijf te beoordelen wanneer ze iets bij u gekocht of besteld hebben, of kunnen aantonen dat ze van uw service gebruik hebben gemaakt.
  • Wanneer u klanten vraagt om beoordelingen achter te laten, behoren de uitnodigingen neutraal te zijn. Dit betekent dat u alle klanten gelijkwaardig en op een onpartijdige manier dient uit te nodigen - zoals door bijvoorbeeld iedere derde klant uit te nodigen. Bovendien dienen de uitnodigingen op een dusdanige manier geformuleerd te worden, zodat ze klanten niet beïnvloeden om een positieve beoordeling achter te laten.
  • Bedrijven dienen op een rechtmatige en beleefde manier te reageren op beoordelingen. Bijvoorbeeld, het is niet toegestaan om grove taal te gebruiken of mensen te discrimineren of te bedreigen.

Trustpilot functies:

• U kunt beoordelaars uitnodigingen om een referentienummer op te geven bij het plaatsen van beoordelingen.
  • Wanneer uw bedrijf Trustpilot's ontwerpen, logo's of widgets gebruikt, dient u onze richtlijnen te volgen (inclusief onze Trustpilot Merk Stijlgids) en vermijdt deze functies op een misleidende manier te gebruiken. Uw TrustScore dient bijvoorbeeld up-to-date te zijn of een duidelijke zichtbare datum tonen.

Wat niet is toegestaan:

• Als algemene regel geldt dat bedrijven niet zijn toegestaan om Trustpilot beoordelingen te verzamelen op hun eigen terrein. Het is ook niet toegestaan om bedrijfsapparatuur te gebruiken om beoordelingen van uw klanten te verzamelen.
  • We kunnen beoordelingen in bepaalde omstandigheden verwijderen en indien ze onze Gebruikersrichtlijnen schenden - bijvoorbeeld wanneer ze nep of door werknemers geschreven zijn.
  • Bedrijven mogen beoordelingen rapporteren die onze Gebruikersrichtlijnen schenden, maar we staan misbruik van onze rapporteerfunctie uiteraard niet toe.
  • We tolereren geen bedreigingen die gericht zijn aan beoordelaars of Trustpilotmedewerkers. In dit geval kunnen we uw toegang tot Trustpilot blokkeren en de autoriteiten inschakelen.

Let op, dit is alleen een overzicht! Klik hier om onze bedrijfsrichtlijnen volledig te bekijken.

Voor beoordelaars en niet-zakelijke gebruikers van ons platform, bekijk hier onze gebruikersrichtlijnen. We hebben ook een snelle handleiding voor gebruikers gemaakt.

Download de infographic in pdf: