​Snelle gids naar Trustpilot's Bedrijfsrichtlijnen

Om bedrijven een snel overzicht te geven van Trustpilot's richtlijnen, hebben we hier een overzicht gemaakt van de belangrijkste elementen binnen onze Bedrijfsrichtlijnen:

Verzamelen en reageren op beoordelingen:

• Klanten hebben het recht om uw bedrijf te beoordelen wanneer ze iets bij u gekocht of besteld hebben, of kunnen aantonen dat ze van uw service gebruik hebben gemaakt.
  • Wanneer u klanten vraagt om beoordelingen achter te laten, behoren de uitnodigingen neutraal te zijn. Dit betekent dat u alle klanten gelijkwaardig en op een onpartijdige manier dient uit te nodigen - zoals door bijvoorbeeld iedere derde klant uit te nodigen. Bovendien dienen de uitnodigingen op een dusdanige manier geformuleerd te worden, dat ze geen invloed kunnen hebben op klanten om een positieve beoordeling achter te laten.
  • Bedrijven dienen op een rechtmatige en beleefde manier te reageren op beoordelingen. Bijvoorbeeld, het is niet toegestaan om grove taal te gebruiken of mensen te discrimineren of te bedreigen.

Trustpilot functies:

• U kunt beoordelaars uitnodigingen om een referentienummer op te geven bij het plaatsen van beoordelingen.
  • Wanneer uw bedrijf Trustpilot's ontwerpen, logo's of widgets gebruikt, dient u onze richtlijnen te volgen (inclusief onze Trustpilot Merk Stijlgids en te vermijden deze functies op een misleidende manier te gebruiken. Bijvoorbeeld, uw TrustScore dient up-to-date te zijn of een duidelijke zichtbare datum te tonen.
  • Bedrijven mogen beoordelingen rapporteren die onze Gebruikersrichtlijnen schenden, maar we staan geen misbruik toe van onze rapporteerfunctie

Wat niet is toegestaan:

• We kunnen beoordelingen in bepaalde omstandigheden verwijderen indien ze onze Gebruikersrichtlijnen schenden - wanneer ze bijvoorbeeld nep of door werknemers geschreven zijn.
  • Als algemene regel geldt dat het voor bedrijven niet is toegestaan om Trustpilot beoordelingen te verzamelen op hun eigen terrein. Het is ook niet toegestaan om bedrijfsapparatuur te gebruiken om beoordelingen van uw klanten te verzamelen.
  • We tolereren geen misbruik, chantage of bedreigingen die gericht zijn aan beoordelaars of Trustpilot. In dit geval kunnen we toegang tot Trustpilot blokkeren en de autoriteiten inschakelen.

Let op dit is alleen een overzicht. Klik hier om onze Bedrijfsrichtlijnen volledig te zien.

Voor beoordelaars en niet-zakelijke gebruikers van ons platform, bekijk onze Gebruikersrichtlijnen hier. We hebben ook een snelle handleiding voor gebruikers gemaakt.