​Snelle gids over Trustpilot's Bedrijfsrichtlijnen

Om bedrijven een snel overzicht te geven van Trustpilot's richtlijnen, hebben we hier een overzicht gemaakt van de belangrijkste elementen binnen onze Bedrijfsrichtlijnen:

Verzamelen en reageren op reviews:

• Klanten hebben het recht om je bedrijf te beoordelen wanneer ze iets bij je gekocht of besteld hebben, of kunnen aantonen dat ze van je service gebruik hebben gemaakt.
  • Wanneer je klanten vraagt om reviews achter te laten, behoren de uitnodigingen neutraal te zijn. Dit betekent dat je alle klanten gelijkwaardig en op een onpartijdige manier dient uit te nodigen - door bijvoorbeeld iedere derde klant uit te nodigen. Bovendien dienen de uitnodigingen op een dusdanige manier geformuleerd te worden, dat ze geen invloed kunnen hebben op klanten om een positieve review achter te laten.
  • Bedrijven dienen op een rechtmatige en beleefde manier te reageren op reviews. Bijvoorbeeld, het is niet toegestaan om grove taal te gebruiken of mensen te discrimineren of te bedreigen.

Trustpilot functies:

• Je kunt reviewers uitnodigingen om een referentienummer op te geven bij het plaatsen van reviews.
  • Wanneer je bedrijf Trustpilot's ontwerpen, logo's of widgets gebruikt, dienje onze richtlijnen te volgen (inclusief onze Trustpilot Merk Stijlgids en te vermijden deze functies op een misleidende manier te gebruiken. Bijvoorbeeld, je TrustScore dient up-to-date te zijn of een duidelijke zichtbare datum te tonen.
  • Bedrijven mogen reviews rapporteren die onze Gebruikersrichtlijnen schenden, maar we staan geen misbruik toe van onze rapporteerfunctie.

Wat niet is toegestaan:

• We kunnen reviews in bepaalde omstandigheden verwijderen indien ze onze Gebruikersrichtlijnen schenden - wanneer ze bijvoorbeeld nep of door werknemers geschreven zijn.
  • Het is niet toegestaan om je eigen apparatuur te gebruiken voor het verzamelen van reviews. Als je bedrijfsreviews wilt verzamelen, neem dan eerst contact op met compliance@trustpilot.com.
  • We tolereren geen misbruik, chantage of bedreigingen die gericht zijn aan reviewers of Trustpilot. In dit geval kunnen we toegang tot Trustpilot blokkeren en de autoriteiten inschakelen.

Let op: dit is alleen een overzicht. Klik hier om onze Bedrijfsrichtlijnen volledig te zien.

Voor reviewers en niet-zakelijke gebruikers van ons platform, bekijk onze Gebruikersrichtlijnen. We hebben ook een snelle handleiding voor gebruikers gemaakt.