Krijg review snippets met productreview-TrustBoxen

Deze functie maakt deel uit van de add-on Product Reviews.

Krijg toegang

Met onze TrustBoxen kun je review snippet-sterren verdienen voor organische zoekresultaten. Lees hier hoe je er het meeste uit haalt.

Een productreview-TrustBox op je productpagina's houdt je inhoud actueel en genereert meer organisch verkeer. Je kunt er ook review snippet-sterren mee ontvangen, waardoor je producten opvallen op de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's).

Onze huidige TrustBoxen waarmee je review snippets kunt krijgen: Product Reviews SEO en Product Reviews MultiSource SEO.

Opmerking: review snippets zijn geheel naar goeddunken van Google. Zelfs als je aan al hun richtlijnen voldoet, is het niet gegarandeerd dat review snippets worden toegekend.

TrustBox correct geïmplementeerd?

Hier zijn enkele tips voor een goede TrustBox-implementatie:

Zorg dat alle gebruikers je SEO TrustBox kunnen zien

Geef je TrustBox een prominente plaats op je productpagina's. Je gebruikers hoeven dan niet te scrollen om je TrustBox te zien. Verberg je je TrustBox achter tabbladen of uitvouwbare ('expand-all') links, dan kent Google mogelijk geen review snippets toe.

Controleer of de Schema-markup laadt

Zorg er vervolgens voor dat je site de juiste gegevens laadt in de Schema-markup. Je moet de Product-SKU en producttitel opnemen.

1. Ga naar je productpagina op je website en zoek je TrustBox. Klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op Controleren.

Opmerking: deze opdracht varieert afhankelijk van je browser. Gebruik Controleren in Chrome, en Element controleren in Safari.

1. Zorg dat de HTML de juiste velden voor data-sku en data-name bevat.
  2. Scroll naar het <head>-element van de pagina en zoek het json-ld. Je kunt ook zoeken naar aggregrateRating. Controleer of de naam en sku juist zijn.

Je TrustBoxen bevatten verschillende schematypes, afhankelijk van hoe ze zijn geïnstalleerd:

• TrustBoxen met een e-commerce-integratie bevatten markup voor product, beschrijving, imago en merk.
  • TrustBoxen die zijn geïmplementeerd zonder e-commerce-integratie, bevatten enkel product-markup.

Tip: we raden niet aan ​​om je eigen markup van hetzelfde schematype toe te voegen, naast de markup die is opgenomen in onze SEO TrustBoxen voor productreviews. Gedupliceerde markup kan een negatieve invloed hebben op je SEO.

Controleer of je SEO TrustBox-pagina in aanmerking komt voor review snippets

Als je zeker wilt weten dat je productpagina's met SEO TrustBoxen correct zijn geoptimaliseerd en review snippets genereren, kun je een eenvoudige test uitvoeren. Kopieer de URL van je productpagina met de SEO TrustBox en plak deze in Google’s Rich Results Test. De pagina wordt opgehaald, geanalyseerd en er wordt een rapport gegenereerd. Als er problemen of waarschuwingen zijn, worden deze aangegeven.

Laat Google je productpagina's crawlen en indexeren

Nu je SEO productreview-TrustBox goed is geïmplementeerd, kun je Google aan het werk zetten. Verkoop je veel verschillende producten? Vraag Google dan om eerst je meest populaire producten te crawlen. Zo pak je dit aan:

1. Log in op je Google Search Console en selecteer je website.
    2. Bij Controleer een URL in "[naam van je site]" voer je de URL in van de pagina die de TrustBox bevat.
    3. Zodra de URL-gegevens zijn opgehaald, klikt je op Indexering aanvragen.
    4. Herhaal dit proces voor alle URL's die dezelfde TrustBox bevatten.

Als je een bericht krijgt met de tekst "URL is niet op Google", klik je op Live URL testen om erachter te komen waarom Google je pagina niet kan crawlen.

Zodra Google je pagina's heeft geïndexeerd, zouden je review snippets in hun zoekresultaten moeten verschijnen.

Opmerking: als je site een lage autoriteit heeft — een site die Google niet vaak crawlt — en als je Google niet vraagt je nieuwe inhoud op te halen, kan het meer dan drie maanden duren voordat Google je productpagina's crawlt.