How-to Guide: Gebruik Product Review TrustBoxen om Rich Snippets voor SEO te krijgen Volgen

Deze handleiding is ontworpen om de waarde te maximaliseren die u ontvangt door het gebruik van Trustpilot's TrustBoxen voor productbeoordelingen. We hebben een nieuwe functie geïntroduceerd met onze TrustBoxen die het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze Rich Snippet Sterren in organische zoekresultaten te verdienen. Deze handleiding zal zich richten op het werk dat u dient uit te voeren om Rich Snippets te verdienen in de organische zoekresultaten van Google (SERP).

Het tonen van productbeoordelingen op uw website biedt een geweldige manier om constant uw productpagina's te verversen met unieke content en bovendien meer organische traffic naar productpagina's te genereren.

Er zijn twee stappen die u moet voltooien om te starten met Rich Snippets in Google Search.

1. U dient de TrustBox op uw productpagina('s) te installeren en te controleren of het correct is geïmplementeerd.
  2. U dient Google te vragen om uw productpagina('s) te crawlen om te verzekeren dat ze de nieuwe Structured Data en beoordeling content verwerken.

Aanvullend is het belangrijk dat u altijd weet dat Google de voorkeur geeft aan snel ladende websites en simpele website architectuur.

Klik hier wanneer u meer wilt weten over het installeren van een TrustBox.

LET OP: Rich Snippets liggen volledig in de handen van Google. Zelfs wanneer u voldoet aan alle richtlijnen is het nog steeds aan Google of de Rich Snippets in de zoekresultaten (SERP's) worden getoond.

Stap 1: Controleer of u uw TrustBox correct heeft geïmplementeerd.

Begin met controleren of de SEO TrustBox voor alle gebruikers zichtbaar is

Om uw kansen te vergroten voor het behalen van Rich snippets, zal uw Product Reviews SEO TrustBox onmiddellijk zichtbaar zijn voor website gebruikers zodra ze op uw productpagina('s) landen zonder te hoeven scrollen. Beoordelingen dienen niet achter tabbladen of uitklapbare links verscholen te zijn, omdat Google waarschijnlijk deze content negeert.

Uw Product Reviews SEO TrustBox achter een tabblad verschuilen kan soms wegens ontwerp overwegingen verleidelijk zijn. Toch raadt Google dit af, omdat dit leidt tot een slechte evaring voor gebruikers. Bovendien is er in het verleden al misbruik van deze techniek gemaakt door SEO spammers, dus vermijd het verschuilen van productbeoordelingen achter tabbladen of uitklapbare links.

Vervolgens controleert u handmatig de SEO TrustBox die is geïmplementeerd en of de schema.org opmaak is geladen

U dient te verzekeren dat uw website de correcte data laadt in de Schema markup. Product SKU en de product titel zijn verplichte velden. Zo kunt u verifiëren of de correcte data is geladen:

Ga in de browser naar uw productpagina:

1. Klik met de rechtermuisknop op de TrustBox; klik op Inspect Element en controleer de data-sku en data-name velden
  2. Scroll naar de head van de pagina en vind de json-ld (of zoek voor aggregateRating)

U dient het volgende te zien:

Verifieer of de velden name en sku correct zijn.

Controleer tot slot of de markup van de SEO TrustBox voor productbeoordelingen volgens Schema.org correct is

Kopieer de URL van uw productpagina met de SEO TrustBox naar de Google's Structured Data Test Tool.

U zult een test scherm te zien krijgen die gelijk is aan de screenshot hieronder. Wanneer de Structured Data Testing Tool niet de Schema opmaak detecteert, lees dan alstublieft Structured Data Tool doens't show any Schema markup hieronder, en keer terug naar deze sectie zodra uw code is gedetecteerd.

Aan de rechterkant van het testscherm, zult u een gemarkeerd vakje Product zien. Controleer of er 0 Errors gedetecteerd zijn.

Klik op Product. Het vakje dient de data te openen en te onthullen die Google op dit moment uit de markup heeft kunnen lezen, zoals hieronder getoond:

Wanneer u klikt op de data aan de rechterkant van het paneel, zal de relevante HTML opmaak aan de linkerkant van het paneel geaccentueerd zijn. Controleer of ieder veld klopt, zoals voorbeeld: AggregateRating, number of reviews etc.

Wanneer de Structured Data Tool geen Schema opmaak toont

Wanneer de Schema opmaak niet getoond wordt, is het mogelijk dat u traag ladende productpagina's heeft. Traag ladende pagina's zorgen ervoor dat de Structured Data Tool de Schema markup niet kan lezen. Traag ladende webpagina's kunnen op meerdere manieren een negatief effect hebben.

Lees hieronder de sectie De laadtijd van uw productpagina's is te langzaam, om de mogelijke consequenties van traag ladende websites en productpagina's beter te begrijpen, verder leert u hoe u dit probleem kunt oplossen.

Stap 2: Vraag de Googlebot om uw productpagina's te crawlen en te indexeren

Op dit moment, is de SEO TrustBox voor productbeoordelingen correct geïmplementeerd en de TrustBox toont nieuwe content van beoordelingen, geplaatst door uw klanten. Nu is het tijd om Google te vragen uw productpagina's te crawlen.

Om te verzekeren dat Google uw beoordelingen heeft geïndexeerd, dient u Google te vragen om uw productpagina('s) te crawlen zodra ze zijn beoordeeld. Wanneer u duizenden producten verkoopt op uw website, adviseren we u om Google allereerst uw meest populaire producten te laten crawlen. Wanneer uw beoordelingen eenmaal geïndexeerd zijn, zullen er binnen korte tijd Rich Snippets in de Google zoekresultaten verschijnen.

U kunt Google als volgt vragen uw productpagina's te indexeren:

1. Kopieer de URL's van de laatste productbeoordelingen van uw Business Account.
  2. Log in op uw Google Search Console, navigeer naar Crawl > Fetch as Google zoals te zien is op de onderstaande screenshot.
  3. Voer uw product URL in, klik vervolgens op Fetch and render.
  4. Wanneer Google eenmaal de Fetch heeft uitgevoerd, klik dan op Submit to Index.
  5. Vink I'm not a robot aan, gevolgd door Crawl only this URL, en klik tot slot op Go.

Herhaal de bovenstaande stappen voor al uw product URL's die beoordeling content hebben.

De Googlebot zal de pagina ophalen en Google informeren dat u nieuwe content heeft. Naarmate de hoeveelheid van uw productbeoordelingen toeneemt, zal Google automatisch vaker uw productpagina's crawlen. Totdat u opmerkt dat Google uw pagina's vaker indexeert, zult u Google continu handmatig moeten vragen actie te ondernemen.

U kunt tot 500 indivuele URL's toevoegen binnen een periode van 30 dagen.

Let op: Wanneer uw site een lage autoriteit heeft, bijvoorbeeld één die Google niet vaak crawlt, en wanneer u Google niet vraagt om uw nieuwe content op te halen, kan het meer dan drie maanden duren voordat Google uw productpagina's zal crawlen.

Aanvullende manieren om Google te helpen uw productpagina's te indexeren

Creëer een XML sitemap om de Googlebot te helpen bij het indexeren van uw productpagina's

Normaal gesproken hebben e-commerce websites complexe structuren en navigatie, dit betekent dat productpagina's vaak onderaan in de hiërarchie van de website verscholen zitten. Google kan moeite hebben om door deze websites te navigeren en alle productpagina's te crawlen.

Een XML Sitemap bevat URL's naar uw productpagina's die Google kunnen helpen bij het vinden van alle producten op uw website.

Tip: Wanneer u producten sorteert in uw XML sitemap en de laatste beoordelingen als eerste rangschikt, zal Google de productpagina's met de laatste beoordelingen als eerste crawlen wanneer ze de sitemap zien.

Link naar recent beoordeelde producten om de Googlebot te helpen uw productpagina's te crawlen

In SEO termen, de homepage van iedere website wordt als de meest belangrijke gezien. Daarom crawlt Google normaliter de homepage vaker dan iedere andere pagina op uw website.

Om de SEO van uw productpagina's te verbeteren, adviseren we u om vanuit uw homepage naar de productpagina's te linken.

De diagram hieronder toont hoe een e-commerce website normaliter is opgezet.

U kunt zien dat productpagina's gemiddeld 4 niveaus diep liggen. Rekening houdend met het feit dat veel e-commerce websites uit honderden of zelfs duizenden producten bestaan, dient de Googlebot veel pagina's te crawlen.

Om Google te helpen bij het crawlen van uw website, kunt u de volgende techniek gebruiken: creëer een onderdeel op uw homepage waar gebruikers en Google vijf tot tien van de meest recent beoordeelde producten kunnen zien, en laad deze module dynamisch wanneer nieuwe beoordelingen worden gepubliceerd. De volgende keer dat Google de homepage crawlt, zullen ze de links zien naar de meest recent beoordeelde producten. Dit is een snellere weg naar uw productpagina's ten opzichte van het navigeren vanaf een homepage, naar een categorie pagina, naar een subcategorie pagina en tot slot naar een productpagina. Bekijk de screenshot hieronder.

U kunt bovendien zo'n onderdeel op uw categoriepagina's implementeren en een limiet voor beoordelingen instellen die in individuele categorieën worden getoond.

Deel productbeoordelingen op sociale mediakanalen

Wanneer klanten productbeeordelingen achterlaten op uw productpagina's, waarom laat u dit niet weten op sociale kanalen?

Sociale signalen spelen ook een rol in SEO. Door uw productbeoordelingen te delen, helpt u de Googlebot uw beoordelingen te zien die bijdragen aan de zichtbaarheid van uw productpagina's.

Redenen waarom u mogelijk geen Rich Snippets ziet voor uw Producten in de Google zoekresultaten

Google heeft de autoriteit om Rich Snippets te deactiveren

"[Google] voert handmatig en via algoritmen kwalitatieve controles uit om te verzekeren dat structured data voldoet aan de relevante standaard. In gevallen waar [Google] structured data ziet die niet voldoen aan deze standaarden, dan heeft [Google] het recht om Rich Snippets te deactiveren voor een website om een hoge kwalitatieve zoektocht te waarborgen voor onze gebruikers."(Google)

De laadsnelheid van uw productpagina's is te traag

Er zijn vele redenen waarom u zult moeten werken aan het optimaliseren van de laadsnelheid van uw productpagina's en in het algemeen uw website. Hier zijn een paar belangrijke punten:

Het laden van pagina's heeft invloed op de SEO, vanuit zowel een gebruiksvriendelijk als conversie perspectief.

• 40% van de mensen verlaat een website wanneer het langer dan 3 seconden duurt om te laden!(1)
  • A Indien de pagina met een seconde vertraging reageert, kan dit resulteren in een reductie van 7% in conversies.
  • Wanneer uw webshop 10.000 euro per dag verdient, maar een vertraging van 1 seconde heeft, dan kan dit uw bedrijf mogelijk 250.000 euro op jaarbasis kosten.

Websites met snel ladende pagina's hebben meer voordeel doordat Google meer pagina's op de website crawlt. Bovendien beloont Google websites met betere posities in de zoekresultaten (SERP's).

U kunt de laadtijden van uw productpagina's bekijken door gebruik te maken van de Google's PageSpeed Insights functie.

Voorbeeld: De productpagina hieronder gaf timeout meldingen in de Google Structured Data Tool. Bij het voeden van de URL naar de PageSpeed Insights Tool kunt u zien dat de desktop website 40/100 scoorde, wat ernstig is.

Wanneer de score van uw pagina's gelijk is aan dit, is het aanbevolen dat u met uw developers/engineers team werkt om de elementen die Google suggereert zo snel mogelijk te optimaliseren. Mits het de elementen zijn waar u controle over heeft.

Een goede score om naar te streven is 70/100.

Aanvullende waarschuwingen en manieren om Google te helpen uw website te begrijpen

Deze sectie belicht verschillende problemen die we hebben ondervonden op de websites van onze klanten.

Voorkom dubbele content

Zoekmachines kunnen eenvoudig dubbele content traceren. Dit kan resulteren in minder pagina's op uw website die gecrawld worden. In extreme gevallen, kan de zoekmachine uw website verbannen of uw positie in de zoekresultaten verlagen.

Soms zien we websites die toegankelijk zijn op zowel http als https. Dit kan Google verwarren en kan problemen met dubbele content opleveren. We adviseren alle formulieren in te vullen voor dubbele content waar mogelijk. Met betrekking tot een website die beschikbaar is op zowel http als https, is de aanbevolen oplossing om een permanente 301 redirect te creëren die http doorstuurt naar gelijke pagina's op https. Dit zal Google helpen uw website beter te begrijpen.

Voorkom spam-achtige structured markup

Wanneer u technieken gebruikt die buiten Google's Structured Data guidelines vallen, zoals content markeren die niet zichtbaar is voor gebruikers, het markeren van irrelevante of misleidende content en/of ander manipulatief gedrag, dan kan Google uw website straffen door het geen Rich snippets toe te kennen.

Enkele nuttige links: