Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

How-to handleiding: gebruik Product Review TrustBoxen om Rich Snippets voor SEO te krijgen

Deze handleiding is ontworpen om de waarde te maximaliseren die je ontvangt door het gebruik van Trustpilots TrustBoxen voor productreviews. We hebben een nieuwe functie geïntroduceerd met onze TrustBoxen die het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze Rich Snippet Sterren in organische zoekresultaten te verdienen. Deze handleiding zal zich richten op het werk dat je dient uit te voeren om Rich Snippets te verdienen in de organische zoekresultaten van Google (SERP).

Het tonen van productreviews op je website biedt een geweldige manier om constant je productpagina's te verversen met unieke content en bovendien meer organische traffic naar productpagina's te genereren.

Er zijn twee stappen die je moet voltooien om te starten met Rich Snippets in Google Search.

1. Je dient de TrustBox op je productpagina('s) te installeren en te controleren of het correct is geïmplementeerd.
  2. Je dient Google te vragen om je productpagina('s) te crawlen om te verzekeren dat ze de nieuwe Structured Data en reviewcontent verwerken.

Aanvullend is het belangrijk dat je altijd weet dat Google de voorkeur geeft aan snel ladende websites en simpele website architectuur.

Klik hier wanneer je meer wilt weten over het installeren van een TrustBox.

Opmerking: Rich Snippets liggen volledig in de handen van Google. Zelfs wanneer je voldoet aan alle richtlijnen is het nog steeds aan Google of de Rich Snippets in de zoekresultaten (SERP's) worden getoond.

Stap 1: controleer of je je TrustBox correct hebt geïmplementeerd.

Begin met controleren of de SEO TrustBox voor alle gebruikers zichtbaar is

Om je kansen te vergroten voor het behalen van Rich snippets, zal je Product Reviews SEO TrustBox onmiddellijk zichtbaar zijn voor websitegebruikers zodra ze op je productpagina('s) landen zonder te hoeven scrollen. Reviews dienen niet achter tabbladen of uitklapbare links verscholen te zijn, omdat Google waarschijnlijk deze content negeert.

Je Product Reviews SEO TrustBox achter een tabblad verschuilen kan soms wegens ontwerp overwegingen verleidelijk zijn. Toch raadt Google dit af, omdat dit leidt tot een slechte evaring voor gebruikers. Bovendien is er in het verleden al misbruik van deze techniek gemaakt door SEO spammers, dus vermijd het verschuilen van productreviews achter tabbladen of uitklapbare links.

Vervolgens controleer je handmatig de SEO TrustBox die is geïmplementeerd en of de schema.org opmaak is geladen

Je dient te verzekeren dat je website de correcte data laadt in de Schema markup. Product SKU en de product titel zijn verplichte velden. Zo kun je verifiëren of de correcte data is geladen:

Ga in de browser naar je productpagina:

1. Klik met de rechtermuisknop op de TrustBox; klik op Inspect Element en controleer de data-sku en data-name velden
  2. Scroll naar de head van de pagina en vind de json-ld (of zoek voor aggregateRating)

Je dient het volgende te zien:

Verifieer of de velden name en sku correct zijn.

Controleer tot slot of de markup van de SEO TrustBox voor productreviews volgens Schema.org correct is

Kopieer de URL van je productpagina met de SEO TrustBox naar de Google's Structured Data Test Tool.

Je zult een test scherm te zien krijgen die gelijk is aan de screenshot hieronder. Wanneer de Structured Data Testing Tool niet de Schema opmaak detecteert, lees dan alstublieft Structured Data Tool doens't show any Schema markup hieronder, en keer terug naar deze sectie zodra je code is gedetecteerd.

Aan de rechterkant van het testscherm, zul je een gemarkeerd vakje Product zien. Controleer of er 0 Errors gedetecteerd zijn.

Klik op Product. Het vakje dient de data te openen en te onthullen die Google op dit moment uit de markup heeft kunnen lezen, zoals hieronder getoond:

Wanneer je klikt op de data aan de rechterkant van het paneel, zal de relevante HTML opmaak aan de linkerkant van het paneel geaccentueerd zijn. Controleer of ieder veld klopt, zoals voorbeeld: AggregateRating, number of reviews etc.

Wanneer de Structured Data Tool geen Schema opmaak toont

Wanneer de Schema opmaak niet getoond wordt, is het mogelijk dat je traag ladende productpagina's hebt. Traag ladende pagina's zorgen ervoor dat de Structured Data Tool de Schema markup niet kan lezen. Traag ladende webpagina's kunnen op meerdere manieren een negatief effect hebben.

Lees hieronder de sectie De laadtijd van je productpagina's is te langzaam, om de mogelijke consequenties van traag ladende websites en productpagina's beter te begrijpen, verder leer je hoe je dit probleem kunt oplossen.

Stap 2: vraag de Googlebot om je productpagina's te crawlen en te indexeren

Op dit moment, is de SEO TrustBox voor productreviews correct geïmplementeerd en de TrustBox toont nieuwe content van reviews, geplaatst door je klanten. Nu is het tijd om Google te vragen je productpagina's te crawlen.

Om te verzekeren dat Google je reviews heeft geïndexeerd, dien je Google te vragen om je productpagina('s) te crawlen zodra ze zijn beoordeeld. Wanneer je duizenden producten verkoopt op je website, adviseren we je om Google allereerst je meest populaire producten te laten crawlen. Wanneer je reviews eenmaal geïndexeerd zijn, zullen er binnen korte tijd Rich Snippets in de Google zoekresultaten verschijnen.

Je kunt Google als volgt vragen je productpagina's te indexeren:

1. Kopieer de URL's van de laatste productreviews van je Business-account.
  2. Log in op je Google Search Console, navigeer naar Crawl > Fetch as Google zoals te zien is op de onderstaande screenshot.
  3. Voer je product URL in, klik vervolgens op Fetch and render.
  4. Wanneer Google eenmaal de Fetch heeft uitgevoerd, klik dan op Submit to Index.
  5. Vink I'm not a robot aan, gevolgd door Crawl only this URL, en klik tot slot op Go.

Herhaal de bovenstaande stappen voor al je product URL's die reviewcontent hebben.

De Googlebot zal de pagina ophalen en Google informeren dat je nieuwe content hebt. Naarmate de hoeveelheid van je productreviews toeneemt, zal Google automatisch vaker je productpagina's crawlen. Totdat je opmerkt dat Google je pagina's vaker indexeert, zul je Google continu handmatig moeten vragen actie te ondernemen.

Je kunt tot 500 indivuele URL's toevoegen binnen een periode van 30 dagen.

Let op: wanneer je site een lage autoriteit heeft, bijvoorbeeld één die Google niet vaak crawlt, en wanneer je Google niet vraagt om je nieuwe content op te halen, kan het meer dan drie maanden duren voordat Google je productpagina's zal crawlen.

Aanvullende manieren om Google te helpen je productpagina's te indexeren

Creëer een XML sitemap om de Googlebot te helpen bij het indexeren van uw productpagina's

Normaal gesproken hebben e-commerce websites complexe structuren en navigatie, dit betekent dat productpagina's vaak onderaan in de hiërarchie van de website verscholen zitten. Google kan moeite hebben om door deze websites te navigeren en alle productpagina's te crawlen.

Een XML Sitemap bevat URL's naar je productpagina's die Google kunnen helpen bij het vinden van alle producten op je website.

Tip: wanneer je producten sorteert in je XML sitemap en de laatste reviews als eerste rangschikt, zal Google de productpagina's met de laatste reviews als eerste crawlen wanneer ze de sitemap zien.

Link naar recent beoordeelde producten om de Googlebot te helpen je productpagina's te crawlen

In SEO termen, de homepage van iedere website wordt als de meest belangrijke gezien. Daarom crawlt Google normaliter de homepage vaker dan iedere andere pagina op je website.

Om de SEO van je productpagina's te verbeteren, adviseren we je om vanuit je homepage naar de productpagina's te linken.

De diagram hieronder toont hoe een e-commerce website normaliter is opgezet.

Je kunt zien dat productpagina's gemiddeld 4 niveaus diep liggen. Rekening houdend met het feit dat veel e-commerce websites uit honderden of zelfs duizenden producten bestaan, dient de Googlebot veel pagina's te crawlen.

Om Google te helpen bij het crawlen van je website, kun je de volgende techniek gebruiken: creëer een onderdeel op je homepage waar gebruikers en Google vijf tot tien van de meest recent beoordeelde producten kunnen zien, en laad deze module dynamisch wanneer nieuwe reviews worden gepubliceerd. De volgende keer dat Google de homepage crawlt, zullen ze de links zien naar de meest recent beoordeelde producten. Dit is een snellere weg naar je productpagina's ten opzichte van het navigeren vanaf een homepage, naar een categorie pagina, naar een subcategorie pagina en tot slot naar een productpagina. Bekijk de screenshot hieronder.

Je kunt bovendien zo'n onderdeel op je categoriepagina's implementeren en een limiet voor reviews instellen die in individuele categorieën worden getoond.

Deel productreviews op sociale mediakanalen

Wanneer klanten productreviews achterlaten op je productpagina's, waarom laat je dit niet weten op je social media-kanalen?

Sociale signalen spelen ook een rol in SEO. Door je productreviews te delen, help je de Googlebot je reviews te zien die bijdragen aan de zichtbaarheid van je productpagina's.

Redenen waarom je mogelijk geen Rich Snippets ziet voor je Producten in de Google zoekresultaten

Google heeft de autoriteit om Rich Snippets te deactiveren

"[Google] voert handmatig en via algoritmen kwalitatieve controles uit om te verzekeren dat structured data voldoet aan de relevante standaard. In gevallen waar [Google] structured data ziet die niet voldoen aan deze standaarden, dan heeft [Google] het recht om Rich Snippets te deactiveren voor een website om een hoge kwalitatieve zoektocht te waarborgen voor onze gebruikers."(Google)

De laadsnelheid van je productpagina's is te traag

Er zijn vele redenen waarom je zult moeten werken aan het optimaliseren van de laadsnelheid van je productpagina's en in het algemeen je website. Hier zijn een paar belangrijke punten:

Het laden van pagina's heeft invloed op de SEO, vanuit zowel een gebruiksvriendelijk als conversie perspectief.

• 40% van de mensen verlaat een website wanneer het langer dan 3 seconden duurt om te laden!(1)
  • Indien de pagina met een seconde vertraging reageert, kan dit resulteren in een reductie van 7% in conversies.
  • Wanneer je webshop 10.000 euro per dag verdient, maar een vertraging van 1 seconde heeft, dan kan dit je bedrijf mogelijk 250.000 euro op jaarbasis kosten.

Websites met snel ladende pagina's hebben meer voordeel doordat Google meer pagina's op de website crawlt. Bovendien beloont Google websites met betere posities in de zoekresultaten (SERP's).

Je kunt de laadtijden van je productpagina's bekijken door gebruik te maken van de Google's PageSpeed Insights functie.

Voorbeeld: de productpagina hieronder gaf timeout meldingen in de Google Structured Data Tool. Bij het voeden van de URL naar de PageSpeed Insights Tool kun je zien dat de desktop website 40/100 scoorde, wat ernstig is.

Wanneer de score van je pagina's gelijk is aan dit, is het aanbevolen dat je met je developers/engineers team werkt om de elementen die Google suggereert zo snel mogelijk te optimaliseren. Mits het de elementen zijn waar je controle over hebt.

Een goede score om naar te streven is 70/100.

Aanvullende waarschuwingen en manieren om Google te helpen je website te begrijpen

Deze sectie belicht verschillende problemen die we hebben ondervonden op de websites van onze klanten.

Voorkom dubbele content

Zoekmachines kunnen eenvoudig dubbele content traceren. Dit kan resulteren in minder pagina's op je website die gecrawld worden. In extreme gevallen, kan de zoekmachine je website verbannen of je positie in de zoekresultaten verlagen.

Soms zien we websites die toegankelijk zijn op zowel http als https. Dit kan Google verwarren en kan problemen met dubbele content opleveren. We adviseren alle formulieren in te vullen voor dubbele content waar mogelijk. Met betrekking tot een website die beschikbaar is op zowel http als https, is de aanbevolen oplossing om een permanente 301 redirect te creëren die http doorstuurt naar gelijke pagina's op https. Dit zal Google helpen je website beter te begrijpen.

Voorkom spam-achtige structured markup

Wanneer je technieken gebruikt die buiten Google's Structured Data guidelines vallen, zoals content markeren die niet zichtbaar is voor gebruikers, het markeren van irrelevante of misleidende content en/of ander manipulatief gedrag, dan kan Google je website straffen door het geen Rich snippets toe te kennen.

Houd er rekening mee dat vanaf het moment dat Google je pagina crawlt totdat er daadwerkelijk content in de zoekresultaten verschijnt, ruim zes weken duren. Soms moet een pagina een paar keer uitgevoerd worden voordat het wordt gecrawld, hierdoor wordt het proces verlengd.

Enkele nuttige links: