Hoe je met productreview-TrustBoxen rich snippets voor SEO kunt krijgen

Deze functie maakt deel uit van de add-on Product Reviews.

Krijg toegang

Gebruik Trustpilots TrustBoxen voor productreviews om in aanmerking te komen voor rich snippets in de organische zoekresultaten.

Het implementeren van een TrustBox op je website is een geweldige manier voor het genereren van meer unieke content en traffic. Het zorgt er tevens voor dat je in aanmerking komt voor rich snippets, waarmee je producten beter opvallen in de zoekresultaten van Google.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan het volgende voldoen:

• Zorg ervoor dat je TrustBox correct is geïmplementeerd op je website.
  • Laat Google je productpagina's crawlen en indexeren.

Opmerking: Of je rich snippets ontvangt, is naar eigen goeddunken van Google. Zelfs als je aan alle richtlijnen voldoet, zal Google zelfstandig beslissen of je rich snippets wel of niet in de zoekresultaten worden weergegeven.

Controleer of je TrustBox correct geïmplementeerd is

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je TrustBox goed werkt.

Ga na of alle gebruikers je SEO-TrustBox kunnen zien

Zorg ervoor dat je TrustBox prominent aanwezig is op je productpagina's. Je gebruikers zouden niet moeten scrollen om je TrustBox te kunnen zien.

Houd er rekening mee dat als je TrustBox zich achter tabbladen of uitvouwbare elementen bevindt, Google je mogelijk geen rich snippets toekent.

Controleer of de Schema.org-markup geladen is

Zorg er vervolgens voor dat je site de juiste gegevens in de Schema-opmaak laadt. Je dient de velden voor product-SKU en productnaam te vermelden.

1. Ga in je browser naar je productpagina. Klik met de rechtermuisknop op je TrustBox en klik vervolgens op Inspecteren.
  2. Zorg ervoor dat de HTML de juiste velden voor data-sku en data-name bevat.
  3. Scroll naar het <head>-element en vind json-ld. Je kunt ook zoeken naar aggregrateRating. Controleer of de velden voor name en sku correct zijn.

Je TrustBoxen bevatten verschillende schema-typen, afhankelijk van de manier waarop ze zijn geïnstalleerd:

• TrustBoxen die met behulp van een e-commerce-integratie zijn geïmplementeerd, bevatten markup voor product, beschrijving, imago en merk.
  • TrustBoxen die zonder een e-commerce-integratie zijn geïmplementeerd, bevatten enkel product-markup.

Opmerking: We raden niet aan om je eigen markup van hetzelfde type schema toe te voegen naast de markup die is opgenomen in onze SEO-TrustBoxen voor productreviews. Gedupliceerde markup kan een negatieve invloed hebben op je SEO.

Controleer de Schema.org-markup van je SEO-TrustBox

1. Kopieer de URL van je productpagina waar de SEO-TrustBox is geïmplementeerd en plak deze in Google's testtool voor gestructureerde gegevens.
    • Als de testtool de Schema-markup niet detecteert, kan het zijn dat je pagina te langzaam wordt geladen.
  2. Zorg ervoor dat er geen fouten worden gedetecteerd in het Detected-gedeelte van het Product-veld.
  3. Klik op Product om de gegevens weer te geven die Google uit de opmaak leest.
  4. Als je op een gegevensveld aan de rechterkant klikt, wordt de betreffende HTML-markering in het gebied aan de linkerkant gemarkeerd. Controleer of elk veld in orde is, zoals AggregateRating, aantal reviews, etc.

Laat Google je productpagina's crawlen en indexeren

Nu je je SEO-TrustBox voor productreviews goed hebt geïmplementeerd, is het tijd om Google aan het werk te zetten.

Om er zeker van te zijn dat Google je review-content heeft geïndexeerd, moet je Google je productpagina('s) laten crawlen. Wanneer je veel verschillende producten verkoopt, vraag Google dan om eerst je meest populaire producten te crawlen. Zodra je reviews geïndexeerd zijn, zullen de rich snippets vanzelf verschijnen in de zoekresultaten van Google.

Hoe je Google je productpagina's laat indexeren:

1. Log in op Google Search Console en selecteer je website.
  2. In het veld Een URL in [je website's naam] inspecteren, voer de URL van de pagina die de TrustBox bevat.
  3. Zodra de URL-gegevens zijn opgehaald, klik op Indexering aanvragen.
    • Wanneer je de melding 'URL is niet geïndexeerd door Google' krijgt, klik dan op Live URL testen om erachter te komen waarom Google je pagina niet kan crawlen.
  4. Herhaal de bovengenoemde stappen voor alle URL's die dezelfde TrustBox bevatten. Nadat je pagina's zijn geïndexeerd door Google, zullen er rich snippets verschijnen in Google zoekresultaten.

Opmerking: Als de autoriteit op je website laag is - waardoor je site niet vaak gecrawld wordt - zal het minimaal drie maanden duren voordat Google je productpagina's automatisch crawlt.