Krijg rich snippets voor SEO met TrustBoxen voor je bedrijfsreviews

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Heeft u geen toegang tot deze functie? Upgrade vandaag nog!

Laat je website opvallen in zoekresultaten van Google met behulp van onze TrustBox-widgets. Met deze widgets krijg je rich snippets door je TrustScore en je totale aantal reviews.

Het is geen garantie dat een TrustBox de SEO van je website verbetert, maar de gestructureerde gegevens maken het wel makkelijker voor Google om je rating te begrijpen. Dit kan je een hogere organische click-through rate, meer websitetraffic, en na verloop van tijd een hogere waardering opleveren.

Google heeft richtlijnen opgesteld voor meer informatie over gestructureerde gegevens, indien je er wat meer informatie over zou willen lezen.

Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van rich snippets voor productreviews, bekijk dan onze SEO-vriendelijke Product Reviews TrustBox.

Krijg rich snippets met een TrustBox

TrustBoxen zijn de snelste en eenvoudigste manier om je reviews op je website te tonen. We houden de laatste trends wat betreft gestructureerde gegevens nauwlettend in de gaten en we kunnen verzekeren dat jouw implementatie altijd voldoet aan Google's richtlijnen, indien je de TrustBox implementatie richtlijnen zorgvuldig volgt.

Zo begin je met rich snippets in Google zoekopdrachten met behulp van TrustBoxen:

Voeg een TrustBox toe aan je website

1. Ga naar je Business-account > Integraties > TrustBox Bibliotheek, kies TrustBoxen geoptimaliseerd voor SEO uit het dropdown-menu en selecteer een TrustBox.
  2. Klik op de schakelaar voor Activeer Rich Snippets voor SEO.
  3. Implementeer de TrustBox code op je website, volgens de implementatie richtlijnen.
    • Optioneel: als je wilt dat de rich snippet sameAs links naar je social mediaprofielen bevat, geef deze gegevens dan op in je Bedrijfsprofiel.

Laat je pagina's crawlen en indexeren door de Googlebot

1. Log in op je Google Search Console en klik op je website.
  2. In het veld Een URL in [je website's naam] inspecteren, voer de URL van de pagina die de TrustBox bevat.
  3. Zodra de URL-gegevens zijn opgehaald, klik op indexering aanvragen.
    • Wanneer je de melding 'URL is niet geïndexeerd door Google' krijgt, klik dan op Live URL testen om erachter te komen waarom Google je pagina niet kan crawlen.
  4. Herhaal de bovengenoemde stappen voor alle URL's die dezelfde TrustBox bevatten. Nadat je pagina's zijn geïndexeerd door Google, zullen er rich snippets verschijnen in Google zoekresultaten.

Implementatie Richtlijnen

Als je website een lage autoriteit heeft (dus niet vaak wordt gecrawld door Google), dan kan het meer dan drie maanden duren voordat Google je pagina's crawlt. Je zult Google moeten vragen om je nieuwe content op te halen.

Hier volgen een paar tips waarmee je de kans verhoogt dat jouw rich snippets in de zoekresultaten zullen verschijnen.

Do's

• Voeg de TrustBox-code alleen toe aan een paar belangrijke landingspagina's (niet meer dan 5), bijvoorbeeld:
    • je Over of Testimonials pagina;
    • de belangrijkste landingspagina's (1 of 2) volgens je website analytics.
  • Plaats de TrustBox boven de vouw of op een andere duidelijke en zichtbare plek op je website, waar mensen makkelijk de sterren kunnen zien nadat ze op de pagina zijn beland.
    • Tip: vermijd het om de TrustBox in de algemene kop-/voettekst of in het navigatiemenu te plaatsen, anders zal de TrustBox verschijnen op de gehele website.

Don'ts

1. Toon rich snippet-sterren van je TrustScore niet op iedere pagina van je website. Google ziet dit namelijk als spam. Overweeg in plaats daarvan om een normale TrustBox zonder rich snippets-markup op andere pagina's te plaatsen.
  2. Voeg de SEO-TrustBox niet toe aan je categoriepagina's. Google staat namelijk niet toe dat categoriepagina's rich snippets krijgen. Indien je dit wel doet, is dat in strijd met hun richtlijnen.
  3. Je kunt bedrijfs- en productreviews het beste gescheiden houden, dus plaats productreviews alleen op productpagina's.

Ondanks dat Google rich snippet-sterren op homepagina's niet ondersteunt, raden we het echter toch aan om een SEO-geoptimaliseerde TrustBox aan je homepagina toe te voegen om je website te vullen met goede metadata. Dit zal de zichtbaarheid van je website verbeteren in Google’s Knowledge Graph.

Belangrijk: Google bepaalt of rich snippets worden getoond of niet. Zelfs als je aan alle richtlijnen voldoet is het nog steeds aan Google of rich snippets in SERP's worden vertoond.