Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Zendesk Integratie Handleiding

Integreer Zendesk met Trustpilot om je klantenservice te stroomlijnen. De integratie staat je toe om al je reviews vanuit Zendesk te beheren, zonder in te hoeven loggen op Trustpilot of je workflow te wijzigen.

Hoe het werkt - Lees en reageer op reviews in Zendesk

Wanneer je eenmaal de integratie hebt ingesteld, kun je direct vanuit Zendesk je reviews lezen en beantwoorden.

Zendesk controleert om de paar minuten automatisch je bedrijfsprofiel op Trustpilot. Wanneer je bedrijf een nieuwe review ontvangt, creëert Zendesk automatisch een nieuw ticket. De integratie zal geen effect hebben op je macro's of triggers, maar je kunt eventueel je taken automatiseren door nieuwe triggers of macro's te creëren.

Wanneer je reageert op een review vanuit Zendesk wordt de reactie op Trustpilot geplaatst. Wegens caching, kan het even duren voordat het zichtbaar wordt. Houd er rekening mee dat Trustpilot één reactie per review toont, dus wanneer je verschillende reacties schrijft in Zendesk, zal Trustpilot alleen de meest recente reactie tonen.

Indien een consument een review bewerkt, zal het bestaande ticket in Zendesk bijgewerkt worden.

Let op: Trustpilot adviseert je support agenten te reageren op reviews, consumenten zijn niet gecharmeerd van automatische reacties.

Hoe werkt het - Tag, rapporteer en deel reviews

Momenteel staat de integratie niet toe om reviews direct vanaf Zendesk te taggen, te rapporteren of te delen. Om deze acties uit te voeren, klik dan simpelweg op de Trustpilot Business link in het desbetreffende ticket, en ga direct naar de Reviews-pagina.

Door op de Trustpilot Business link te klikken, open je de review op de Reviews-pagina.

Tip! Indien je je e-mailuitnodigingen vooraf wilt taggen, dan kun je de optie activeren Include pre-tags from your reviews on the Zendesk tickets. De tags die je vooraf activeerde zullen dan in je support tickets als standaard Zendesk tags verschijnen. Je kunt altijd je instellingen wijzigen.

Trustpilots Zendesk integratie instellen

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

Integreer Zendesk met Trustpilot door de volgende stappen te nemen:

1. Zendesk heeft de volgende informatie nodig van je Trustpilot-account:
    • Je Trustpilot Business e-mail en wachtwoord. (*Wegens veiligheidsredenen staat de integratie je niet toe om met je Google-account in te loggen.)
    • Het heeft toegang nodig tot de domeinen die je graag met Zendesk wilt integreren.
  2. Deze stap is optioneel maar aanbevolen. Stel de integratie in door een algemeen zakelijk e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld info@trustpilot.com. Op deze manier zal de integratie niet verbreken indien de gebruiker die de integratie heeft ingesteld het bedrijf verlaat.
  3. Ga naar Zendesk en kies het Admin tandwiel onderaan de linkerhoek. Ga naar Channel Integrations en vind Zendesk Apps Marketplace. Als alternatief kun je naar het Admin tandwiel gaan, kies Marketplace en vind de Trustpilot Reviews app.
  4. Klik op Free en geef in het drop-down menu aan bij welk Zendesk account de app toegevoegd moet worden. Klik op Install.
  5. Kies een Title voor de app en vink de Channel Integrations terms box aan. Klik op Install. Let erop dat je op deze pagina ook toegangsrechten voor de applicatie kunt instellen.
  1. Nadat de installatie is voltooid, klik op Channel Integrations en selecteer de app.
  2. Selecteer de Accounts tab bovenaan.
  3. Klik op Add account en er zal een pop-up venster verschijnen die je zal vragen om in te loggen op Trustpilot.
  4. Eenmaal ingelogd, selecteer dan de websites die je wilt integreren met Zendesk. Indien je je e-mailuitnodigingen vooraf wilt taggen, dan kun je de optie activeren Include pre-tags from your reviews on the Zendesk tickets.
  5. Nu zijn de instellingen compleet en er zullen reviews in Zendesk verschijnen.

Indien je je toegangsrechten wilt wijzigen, kun je de app onder Admin selecteren in Zendesk en op de tab Manage klikken. De app kan ook vanaf deze locatie verwijderd worden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, inclusief de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.