​​Zendesk Integratie Handleiding

Door Zendesk te integreren met Trustpilot krijgt u een meer gestroomlijnde klantenservice ervaring om uw klantbeoordelingen te beheren. Het staat u toe om al uw beoordelingen vanuit één locatie te beheren, dit betekent dat uw bedrijf kan communiceren met uw verkopersbeoordelingen zonder in te hoeven loggen op uw Trustpilot account of zelfs de werkstroom te wijzigen.

Hoe de Zendesk-Trustpilot integratie werkt

Hoe het nu daadwerkelijk werkt

Wanneer de Zendesk Integratie eenmaal in werking is, zal Zendesk automatisch een nieuw ticket creëren voor iedere nieuwe verkopersbeoordeling die op Trustpilot wordt geplaatst. Zendesk controleert iedere paar minuten voor nieuwe beoordelingen (deze intervaltijden worden volledig beheerd door Zendesk).

Alle publieke antwoorden op klantbeoordelingen in Zendesk worden direct toegevoegd/bijgewerkt in de verkopersbeoordeling van uw klant, zonder enige vertraging (caching kan optreden) op exact dezelfde manier als wanneer u zou reageren vanuit uw Trustpilot Account. Daarom zijn alle publieke antwoorden zichtbaar op Trustpilot en wanneer u een tweede antwoord toevoegt aan dezelfde beoordeling, zal de meest recente de vorige vervangen.

Wanneer uw klanten op een bepaald moment hun verkopersbeoordeling wijzigen, dan zal de bijgewerkte inhoud direct aan deze ticket in Zendesk toegevoegd worden.

Functies die niet geïntegreerd zijn

Tags, rapporteren en delen zijn functies die niet beschikbaar zijn in de Zendesk integratie. U kunt echter op de link naar Trustpilot klikken binnen iedere ticket om die verkopersbeoordeling te openen in uw Trustpilot Business Account. Hier zijn functies als taggen, rapporteren en delen wel beschikbaar.

Trustpilot's Zendesk integratie instellen

1. Ga naar Zendesk en kies het Admin tandwiel onderaan de linkerhoek. Ga naar Channel Integrations en vind Zendesk App Marketplace. (Als alternatief kunt u naar het Admin tandwiel gaan, kies Marketplace en vind de Trustpilot Reviews app).
  2. Klik op Free en geef in het drop-down menu aan bij welk Zendesk account de app toegevoegd moet worden. Klik op Install.
  3. Kies een Title voor de app en vink de Channel Integrations terms box aan. Klik op Install.
    Let erop dat u ook toegangsrechten kunt instellen voor de applicatie op deze pagina.
  4. Nadat de installatie is voltooid, klik op Channel Integrations en selecteer de app.
  5. Selecteer de Accounts tab bovenaan.
  6. Klik op Add account en een pop-up zal verschijnen die u vraagt in te loggen op Trustpilot.
  7. Eenmaal ingelogd, kunt u de website kiezen waar u beoordelingen vandaan wilt importeren. Wanneer u toegang heeft tot meer dan één website, kunt u kiezen van welke websites u de beoordelingen binnen wilt krijgen.
  8. Wanneer dit eenmaal is gedaan, zijn de instellingen voltooid en zullen nieuwe beoordelingen in Zendesk verschijnen.

Let op: wanneer u toegangsrechten wilt veranderen, kunt u de app selecteren onder Admin in Zendesk en op de tab Manage klikken. De app kan ook vanaf deze locatie verwijderd worden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.