Trustpilots Zendesk-integratie

Deze functie maakt deel uit van de add-on Integrate.

Krijg toegang

Met Trustpilots Zendesk-integratie kun je je klantenservice stroomlijnen. Beheer al je bedrijfsreviews vanuit Zendesk zonder in te loggen op Trustpilot of je workflow te wijzigen. Dit artikel beschrijft hoe je deze integratie instelt en beheert.

Opmerking: vanwege caching kan het een paar minuten duren voordat je reactie zichtbaar is op Trustpilot.

De integratie downloaden

1. In je Trustpilot Business-account ga je naar Integraties > Je openbare profiel instellen >  Guarantee Box.
  2. Klik nu op Download.

De integratie installeren

1. Log in op je Zendesk-account. Selecteer Admin linksonder op de pagina.

Opmerking: om veiligheidsredenen kun je niet inloggen via je Google-account.

1. Klik onder Apps op Beheren.

1. Als je eerder een versie van deze integratie hebt geïnstalleerd, moet je eerst de oude ontkoppelen voordat je de nieuwe aansluit. Beweeg met je muis over de integratie en selecteer Uninstall in het dropdown-menu. Klik dan op Upload private app. Als je deze integratie nog nooit eerder hebt gebruikt, klik je op Upload private app.

1. Voer een App Name in en klik op Choose File. Selecteer het bestand dat je net via Trustpilot hebt gedownload en klik dan op Upload.

1. Schakel op de volgende pagina de gewenste rol- of groepsbeperkingen in en klik dan op Install.

1. Eenmaal geïnstalleerd, scrol je naar beneden naar Channels, links op de pagina. Klik op Channel Integrations en vervolgens op het Trustpilot integratie-icoon.

1. Klik onder Accounts op Add account. Selecteer de domeinen die je met Zendesk wil integreren en klik op Submit. Klik op de volgende pagina op Allow ter bevestiging.

De integratie beheren

Wanneer de installatie is voltooid, verschijnen je bedrijfsreviews als tickets in Zendesk, waar je ze direct kunt lezen en beantwoorden.

Opmerking: tagging, rapportage of delen van reviews wordt niet ondersteund door deze integratie. Deze acties werken alleen vanaf je Trustpilot Business-account, via Reviews> Bedrijfsreviews.

Eerdere reviews synchroniseren

Als je openstaande tickets hebt met nieuwe reviews die zijn geplaatst voordat de nieuwe integratieversie was geïnstalleerd, kun je deze synchroniseren en erop reageren.

1. Log in op je Zendesk-account. Klik daar op Admin, linksonder op de pagina.
  2. Klik onder Channels op Channel Integrations.
  3. Selecteer Trustpilot Reviews, dan Accounts. Klik op het tandwiel rechts van het Trustpilot-account en selecteer Edit.
  4. Onder Set up Trustpilot Integration, schakel Sync unanswered reviews in en selecteer de periode waaruit je wilt synchroniseren.
  5. Klik op Submit. De gesynchroniseerde reviews verschijnen als nieuwe tickets onder Tickets requiring your attention.

Reageren op bedrijfsreviews

1. Log in op je Zendesk-account. Klik daar op Home, links op de pagina.
  2. Onder Tickets requiring your attention zie je de bedrijfsreviews weergegeven als tickets. Selecteer het review-ticket waarop je wilt reageren.
  3. In het ticket kun je de review lezen en erop reageren in het daarvoor bestemde vak.
  4. Klik op Submit om je reactie te plaatsen.

Opmerking: Trustpilot laat slechts één reactie per review zien. Dus als je meerdere reacties in Zendesk schrijft, toont Trustpilot alleen de meest recente.

Wijzig rollen en bevoegdheden

Als je geen rollen en bevoegdheden hebt ingesteld tijdens het installeren van de integratie, kun je dit doen in Zendesk.

1. Log in op je Zendesk-account. Selecteer daar Admin, linksonder op de pagina.
  2. Klik onder Apps op Manage. Klik dan op het Trustpilot integratie-icoon.
  3. Selecteer onder App details de vakjes om rol- of groepsbeperkingen in te schakelen en selecteer vervolgens welke groepen toegang hebben tot deze integratie.
  4. Klik Update om te bevestigen.

De integratie ontkoppelen

Als je de integratie ontkoppelt, worden de bijbehorende accounts, rollen en bevoegdheden verwijderd, maar ticketgegevens zoals reviews en antwoorden worden niet verwijderd.

1. Log in op je Zendesk-account. Selecteer daar Admin, linksonder op de pagina.
  2. Klik onder Apps op Manage.
  3. Beweeg met je muis over de integratie en selecteer Uninstall.

Opmerking: Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar wordt gelinkt in dit artikel.