Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Zendesk Integratie Handleiding

Integreer Zendesk met Trustpilot om uw klantenservice te stroomlijnen. De integratie staat u toe om al uw beoordelingen vanuit Zendesk te beheren, zonder in te hoeven loggen op Trustpilot of uw workflow te wijzigen.

Hoe het werkt - Lees en reageer op beoordelingen in Zendesk

Wanneer u eenmaal de integratie heeft ingesteld, kunt u direct vanuit Zendesk uw beoordelingen lezen en beantwoorden.

Zendesk controleert om de paar minuten automatisch uw bedrijfsprofiel op Trustpilot. Wanneer uw bedrijf een nieuwe beoordeling ontvangt, creëert Zendesk automatisch een nieuw ticket. De integratie zal geen effect hebben op uw macro's of triggers, maar u kunt eventueel uw taken automatiseren door nieuwe triggers of macro's te creëren.

Wanneer u reageert op een beoordeling vanuit Zendesk wordt de reactie op Trustpilot geplaatst. Wegens caching, kan het even duren voordat het zichtbaar wordt. Houd er rekening mee dat Trustpilot één reactie per beoordeling toont, dus wanneer u verschillende reacties schrijft in Zendesk, zal Trustpilot alleen de de meest recente reactie tonen.

Indien een consument een beoordeling bewerkt, zal het bestaande ticket in Zendesk bijgewerkt worden.

Let op: Trustpilot adviseert uw support agenten te reageren op beoordelingen, consumenten zijn niet gecharmeerd van automatische reacties.

Hoe werkt het - Tag, rapporteer en deel beoordelingen

Momenteel staat de integratie niet toe om beoordelingen direct vanaf Zendesk te taggen, te rapporteren of te delen. Om deze acties uit te voeren, klik dan simpelweg op de Trustpilot Business link in het desbetreffende ticket, en ga direct naar de Beoordelingen pagina.

Door op de Trustpilot Business link te klikken, opent u de beoordeling op de Beoordelingen pagina.

Tip! Indien u uw e-mailuitnodigingen vooraf wilt taggen, dan kunt u de optie activeren Include pre-tags from your reviews on the Zendesk tickets. De tags die u vooraf activeerde zullen dan in uw support tickets als standaard Zendesk tags verschijnen. U kunt altijd uw instellingen wijzigen.

Trustpilot's Zendesk integratie instellen

Integreer Zendesk met Trustpilot door de volgende stappen te nemen:

1. Zendesk heeft de volgende informatie nodig van uw Trustpilot account:
    • Uw Trustpilot Business e-mail en wachtwoord. (*Wegens veiligheidsredenen staat de integratie u niet toe om met uw Google account in te loggen.)
    • Het heeft toegang nodig tot de domeinen die u graag met Zendesk wilt integreren
  2. Deze stap is optioneel maar aanbevolen. Stel de integratie in door een algemeen zakelijk e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld info@trustpilot.com. Op deze manier zal de integratie niet verbreken indien de gebruiker die de integratie heeft ingesteld het bedrijf verlaat.
  3. Ga naar Zendesk en kies het Admin tandwiel onderaan de linkerhoek. Ga naar Channel Integrations en vind Zendesk Apps Marketplace. Als alternatief kunt u naar het Admin tandwiel gaan, kies Marketplace en vind de Trustpilot Reviews app.
  4. Klik op Free en geef in het drop-down menu aan bij welk Zendesk account de app toegevoegd moet worden. Klik op Install.
  5. Kies een Title voor de app en vink de Channel Integrations terms box aan. Klik op Install. Let erop dat u op deze pagina ook toegangsrechten voor de applicatie kunt instellen.
  1. Nadat de installatie is voltooid, klik op Channel Integrations en selecteer de app.
  2. Selecteer de Accounts tab bovenaan.
  3. Klik op Add account en er zal een pop-up venster verschijnen die u zal vragen om in te loggen op Trustpilot.
  4. Eenmaal ingelogd, selecteer dan de websites die u wilt integreren met Zendesk. Indien u uw e-mailuitnodigingen vooraf wilt taggen, dan kunt u de optie activeren Include pre-tags from your reviews on the Zendesk tickets.
  5. Nu zijn de instellingen compleet en er zullen beoordelingen in Zendesk verschijnen.

Indien u uw toegangsrechten wilt wijzigen, kunt u de app onder Admin selecteren in Zendesk en op de tab Manage klikken. De app kan ook vanaf deze locatie verwijderd worden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, inclusief de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.