Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Upgrade van Automatische Feedback Service (AFS) versie 1.0 naar 2.0

U kunt uw Trustpilot account gratis upgraden om gebruik te kunnen maken van Automatische Feedback Service 2.0, in plaats van de oude 1.0 versie. Er dienen enkele stappen te worden gevolgd, afhankelijk van uw setup. In dit artikel worden de volgende onderwerpen nader toegelicht: het activeren van uw AFS 2.0, het bijwerken van uw e-mail alias, het vervangen van TP-codes door gestructureerde data snippets, onze aanbevelingen en testopties.

Activeer de Automatische Feedback Service 2.0 voor uw account

U kunt AFS 2.0 voor uw account activeren door naar Automatische Feedback Service in het Business Account te gaan en te klikken op de Upgrade nu gratis naar AFS 2.0 knop. Wanneer u de stappen in het installatieproces heeft doorlopen, zal de Automatische Feedback Service pagina worden geupdate en worden de nieuwe AFS 2.0 instellingen getoond.

Verstuur BCC's naar het nieuwe AFS e-mailadres

Om uw orderbevestigingen te kunnen verwerken met AFS 2.0, moet u uw e-mailadres bijwerken dat u gebruikt om Trustpilot te BCC'en. Het installatieproces zal u door deze aanpassingen begeleiden.

Vervang bestaande TP codes met Structured Data Snippets

Als u speciale TP-codes van AFS 1.0 gebruikt in uw orderbevestigingen, dient u in plaats daarvan onze nieuwe structured data snippets te gebruiken. Deze nieuwe snippets zijn efficiënter in het voorzien van speciale informatie aan ons systeem, doordat ze meer functionaliteit toevoegen aan AFS. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden, zoals het verzamelen van nog meer reviews door het tijdstip te specificeren waarop de uitnodiging moet worden verzonden. Ook bent u in staat om reviews te pre-taggen, waarmee u waardevolle zakelijke inzichten kunt verkrijgen. Met deze nieuwe snippets kunt u uw klanten tegelijkertijd uitnodigen voor zowel product- als bedrijfsreviews.

Lees meer over de Structured Data Snippet voor de Automatische Feedback Service (AFS)

AFS 2.0 maakt gebruik van Data Snippets om ons systeem te voorzien van de naam en het referentienummer van uw klanten.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "referenceId": "1234abcd",
  "recipientEmail": "klant@email.nl"
}
</script>

Wanneer u AFS 2.0 wilt testen

Uw oude AFS 1.0 e-mailadres zal actief blijven tot het moment dat u uw BCC functie heeft veranderd naar het nieuwe AFS 2.0 e-mailadres. Dit betekent dat u AFS 2.0 kunt testen door handmatig test e-mails te versturen naar het nieuwe e-mailadres. De e-mails dienen van dezelfde structuur te zijn voorzien als de e-mails die u daadwerkelijk naar uw klanten zal versturen.

Uitgebreide handleidingen over Automatische Feedback Service 2.0

Voor meer informatie over AFS 2.0 kunt u deze handleidingen raadplegen: