Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Upgrade van Automatische Feedback Service (AFS) versie 1.0 naar 2.0

Je kunt je Trustpilot-account gratis upgraden om gebruik te kunnen maken van Automatische Feedback Service 2.0, in plaats van de oude 1.0 versie. Er dienen enkele stappen te worden gevolgd, afhankelijk van je setup. In dit artikel worden de volgende onderwerpen nader toegelicht: het activeren van je AFS 2.0, het bijwerken van je e-mail alias, het vervangen van TP-codes door gestructureerde data snippets, onze aanbevelingen en testopties.

Activeer de Automatische Feedback Service 2.0 voor je account

Je kunt AFS 2.0 voor je account activeren door naar Automatische Feedback Service in het Business-account te gaan en te klikken op de Upgrade nu gratis naar AFS 2.0-knop. Wanneer je de stappen in het installatieproces hebt doorlopen, zal de Automatische Feedback Service-pagina worden geupdatet en worden de nieuwe AFS 2.0 instellingen getoond.

Verstuur BCC's naar het nieuwe AFS e-mailadres

Om je orderbevestigingen te kunnen verwerken met AFS 2.0, moet je je e-mailadres bijwerken dat je gebruikt om Trustpilot te BCC'en. Het installatieproces zal je door deze aanpassingen begeleiden.

Vervang bestaande TP codes met Structured Data Snippets

Als je speciale TP-codes van AFS 1.0 gebruikt in je orderbevestigingen, dien je in plaats daarvan onze nieuwe structured data snippets te gebruiken. Deze nieuwe snippets zijn efficiënter in het voorzien van speciale informatie aan ons systeem, doordat ze meer functionaliteit toevoegen aan AFS. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden, zoals het verzamelen van nog meer reviews door het tijdstip te specificeren waarop de uitnodiging moet worden verzonden. Ook ben je in staat om reviews te pre-taggen, waarmee je waardevolle zakelijke inzichten kunt verkrijgen. Met deze nieuwe snippets kun je je klanten tegelijkertijd uitnodigen voor zowel product- als bedrijfsreviews.

Lees meer over de Structured Data Snippet voor de Automatische Feedback Service (AFS)

AFS 2.0 maakt gebruik van Data Snippets om ons systeem te voorzien van de naam en het referentienummer van je klanten.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "referenceId": "1234abcd",
  "recipientEmail": "klant@email.nl"
}
</script>

Wanneer je AFS 2.0 wilt testen

Je oude AFS 1.0 e-mailadres zal actief blijven tot het moment dat je je BCC-functie hebt veranderd naar het nieuwe AFS 2.0 e-mailadres. Dit betekent dat je AFS 2.0 kunt testen door handmatig test e-mails te versturen naar het nieuwe e-mailadres. De e-mails dienen van dezelfde structuur te zijn voorzien als de e-mails die je daadwerkelijk naar je klanten zal versturen.

Uitgebreide handleidingen over Automatische Feedback Service 2.0

Voor meer informatie over AFS 2.0 kun je deze handleidingen raadplegen: