Consumentenreviews op Trustpilot

Trustpilot is toegewijd aan transparantie. Bekijk hier het transparantierapport van 2022.

Bij Trustpilot kunnen consumenten hun mening delen door een review te schrijven over hun ervaring met een bedrijf. Wij geloven dat een open platform essentieel is om volledige en holistische feedback te geven aan bedrijven.

1. Klant schrijft een review

Het reviewproces begint met een consument die schrijft over diens service- of koopervaring en het bedrijf één tot vijf sterren geeft.

De reviewer kan op eigen initiatief of op uitnodiging van het bedrijf een review schrijven. Het reviewlabel toont aan of reviews op uitnodiging zijn geschreven of niet.

Goede reviews beschrijven de hele ervaring. Dit helpt andere gebruikers en is nuttig voor het beoordeelde bedrijf. Eerlijke reviews die de feiten op een rij zetten, details delen en hun mening geven over het niveau van de klantenservice zijn het meest waardevol.

Reviewers moeten persoonlijke informatie en promotionele verwijzingen weglaten. Zie onze richtlijnen voor reviewers over wat wel en niet is toegestaan ​​in reviews.

2. Reviews worden gesorteerd

We tonen reviews zowel chronologisch als op relevantie.

De standaard sortering is op relevantie, die wordt bepaald door reviews te vinden die zowel qua context als kwaliteit hoog zijn. Reviews worden als relevant beschouwd op basis van hoe recent, lang en gedetailleerd ze zijn. Reviews kunnen ook in chronologische volgorde gesorteerd worden, met de meest recente bovenaan.

Alle reviews worden door onze fraudedetectiesoftware gehaald. Ze worden niet gemodereerd of gecensureerd voordat ze worden geplaatst. Ook worden ze voor iedereen op precies hetzelfde moment zichtbaar. Bedrijven krijgen de reviews van hun klanten dus niet te zien voordat ze op het platform zijn gepubliceerd.

Wanneer een review is gepubliceerd, kan het beoordeelde bedrijf deze zien, erop reageren en een dialoog aangaan. Door deze open communicatie leren ze hoe ze hun service kunnen verbeteren.

3. Oprechte reviews blijven op Trustpilot

De meeste reviewers bedoelen het goed en respecteren onze regels. Hun reviews blijven op Trustpilot staan, zodat onze online reviewcommunity deze kan lezen en ervan kan leren.

We weten dat er een klein aantal gebruikers is dat nepreviews op Trustpilot plaatst. Maar we herkennen ook de kracht van onze community die bijdraagt om misbruik te voorkomen.

We nemen fraude en misbruik van ons platform erg serieus. Daarom hebben we een aantal tools* die nepreviews detecteren en verwijderen. Deze reviews worden gedetecteerd door onze aangepaste software, aan ons gerapporteerd door een Trustpilot-gebruiker of door het beoordeelde bedrijf zelf.

Wist je dat reviewers en bedrijven hun identiteit en aanvullende bedrijfsgegevens kunnen verifiëren op Trustpilot? Dit bevordert de transparantie en helpt consumenten om zelfverzekerder beslissingen te nemen.

4. Iedereen kan reviews rapporteren

Alle gebruikers en bedrijven kunnen een review rapporteren die onze richtlijnen schendt, als deze bijvoorbeeld persoonlijke informatie of promotionele inhoud bevat, of is geschreven in ruil voor een beloning. Ons Content Integrity-team beoordeelt de gerapporteerde review en neemt passende maatregelen.

5. Gerapporteerde reviews blijven online als het probleem is opgelost

Als een gerapporteerde review onze richtlijnen schendt en het probleem kan worden opgelost, wordt de gebruiker gevraagd het te corrigeren.

Als het beoordeelde bedrijf twijfelt ​​of de gebruiker een echte ervaring heeft gehad, kan de gebruiker ons documentatie sturen om de review te verifiëren.

Trustpilot behandelt alle gerapporteerde reviews op dezelfde manier, zowel positief als negatief.

6. Reviews worden in bepaalde omstandigheden verwijderd

Gerapporteerde reviews die onze richtlijnen schenden en niet door gebruikers worden geüpdatet, worden van ons platform verwijderd. Ze tellen dan niet meer mee in de sterrenscore of TrustScore van het bedrijf.

Reviews die van Trustpilot worden gehaald zijn niet permanent verwijderd — ze blijven offline totdat het probleem is opgelost. We kunnen reviews weer online plaatsen als de gebruiker op een later tijdstip bij ons terugkomt.

We beschouwen reviews als user-generated content, waarvan het eigendom bij de schrijvers ligt. Daarom kunnen alleen gebruikers zelf hun reviews verwijderen via hun persoonlijke Trustpilot-account.

7. Reviews kunnen worden geüpdatet

Gebruikers kunnen op elk moment hun review updaten en informatie toevoegen over hun recente ervaringen met het bedrijf. En als ze een nieuwe ervaring bij een bedrijf hebben gehad, kunnen ze er ook een nieuwe review over schrijven.

8. De reis gaat verder

Reviews blijven op Trustpilot staan in de volgorde waarin ze geplaatst zijn. Dit geeft consumenten de kans om betere keuzes te maken, en het geeft bedrijven de kans om te luisteren, te leren en beter betrokken te raken met hun klanten.

*Trustpilot gebruikt geautomatiseerde en handmatige processen om de integriteit van ons platform te beschermen. Dit doen we onder andere met geavanceerde software die 24/7 werkt om nepreviews te identificeren en te verwijderen. Reviewers ontvangen een melding wanneer hun review wordt verwijderd.