Consumentenreviews op Trustpilot

Trustpilot is toegewijd aan transparantie. Bekijk hier het transparantierapport van 2022.

Bij Trustpilot kunnen consumenten hun mening delen door een review te schrijven over hun ervaring met een bedrijf. Wij geloven dat een open platform essentieel is om volledige en holistische feedback te geven aan bedrijven.

1. Klant schrijft een review

Het reviewproces begint met een consument die schrijft over diens service- of koopervaring en dat bedrijf één tot vijf sterren geeft.

De reviewer kan op eigen initiatief of op uitnodiging van het bedrijf een review schrijven. Het reviewlabel toont aan of reviews op uitnodiging zijn geschreven of niet.

Goede klantreviews beschrijven de hele ervaring. Dit helpt andere gebruikers en is nuttig voor het beoordeelde bedrijf. Eerlijke reviews die de feiten op een rij zetten, details verstrekken en ingaan op het niveau van klantenservice zijn het meest waardevol.

Reviewers moeten persoonlijke informatie en promotionele verwijzingen weglaten. Zie onze richtlijnen voor reviewers over wat wel en niet is toegestaan ​​in reviews.

2. Reviews worden chronologisch weergegeven

Trustpilot toont reviews in chronologische volgorde, met de meest recente review bovenaan.

Reviews worden door onze fraudedetectiesoftware gehaald, maar ze worden niet gemodereerd of gecensureerd voordat ze worden geplaatst. Ook worden ze voor iedereen op precies hetzelfde moment beschikbaar gesteld. Bedrijven krijgen de reviews van hun klanten dus niet te zien voordat ze op het platform zijn gepubliceerd.

Wanneer een review is gepubliceerd, kunnen bedrijven deze zien, reageren en een dialoog aangaan. Door deze open uitwisseling leren ze hoe ze hun service kunnen verbeteren.

3. Oprechte reviews blijven op Trustpilot

De meeste reviewers bedoelen het goed en respecteren onze regels. Hun reviews blijven op Trustpilot staan, zodat onze online reviewcommunity deze kan lezen en ervan kan leren.

We weten dat er een klein aantal gebruikers is dat nepreviews op Trustpilot plaatst, maar we laten ze het niet voor onze sterke community verpesten.

We nemen fraude en misbruik van ons platform erg serieus. Daarom hebben we een aantal tools* die nepreviews detecteren en verwijderen. Nepreviews worden gedetecteerd door onze aangepaste software, of aan ons gerapporteerd door een Trustpilot-gebruiker of door het beoordeelde bedrijf zelf.

Wist je dat reviewers en bedrijven hun identiteit en aanvullende bedrijfsgegevens kunnen verifiëren op Trustpilot? Dit bevordert de transparantie en helpt consumenten om zelfverzekerder beslissingen te nemen.

4. Iedereen kan problematische reviews rapporteren

Alle gebruikers en bedrijven kunnen een review rapporteren die onze richtlijnen schendt, als deze bijvoorbeeld persoonlijke informatie of promotionele inhoud bevat, of is geschreven in ruil voor een beloning. Ons Content Integrity-team beoordeelt de gerapporteerde review en neemt passende maatregelen.

5. Gerapporteerde reviews blijven online als het probleem is opgelost

Als een gerapporteerde review onze richtlijnen schendt en het probleem kan worden opgelost, wordt de gebruiker gevraagd het te corrigeren.

Als het beoordeelde bedrijf twijfelt of de gebruiker een echte ervaring heeft gehad, kan de gebruiker ons documentatie sturen om zich te verifiëren.

Trustpilot behandelt alle gerapporteerde reviews op dezelfde manier, zowel positief als negatief.

6. Reviews worden in bepaalde omstandigheden verwijderd

Gerapporteerde reviews die onze richtlijnen schenden en niet door gebruikers zijn geüpdatet, worden van ons platform verwijderd. Ze tellen dan niet meer mee in de sterrenscore of TrustScore van het bedrijf.

Reviews die van Trustpilot worden gehaald zijn niet permanent verwijderd — ze blijven offline totdat het probleem is opgelost. We kunnen reviews weer online plaatsen als de gebruiker op een later tijdstip bij ons terugkomt.

We beschouwen reviews als ‘user-generated content’, wat betekent dat ze eigendom zijn van degenen die ze schrijven. Daarom kunnen alleen gebruikers zelf hun reviews verwijderen via hun persoonlijke Trustpilot-account.

7. Reviews kunnen worden geüpdatet

Gebruikers kunnen op elk moment hun review updaten en informatie toevoegen over hun recente ervaringen met het bedrijf. En als ze een nieuwe ervaring bij een bedrijf hebben gehad, kunnen ze er ook een nieuwe review over schrijven.

8. De reis gaat verder

Reviews blijven op Trustpilot staan in de volgorde waarin ze geplaatst zijn. Dit helpt consumenten betere keuzes te maken, en geeft bedrijven de kans om te luisteren, te leren en beter betrokken te raken bij hun klanten.

Trustpilot gebruikt geautomatiseerde en handmatige processen om de integriteit van het platform te beschermen. Dit doen we onder andere met geavanceerde software die 24/7 werkt om nepreviews te identificeren en te verwijderen. Reviewers ontvangen een melding wanneer hun review wordt verwijderd.