Magento MultiStore Volgen

Let op: We ondersteunen alleen Magento versies CE1.8.x tot 1.9.x, Magento EE wordt niet ondersteund.

Wanneer u met meerdere websites werkt die dezelfde Magento installatie hebben en u wenst om beoordelingen afzonderlijk te verzamelen, dan dient u de volgende connectiestroom te volgen voor ieder van hen.

Voordat u begint, moet u...

1. begrijpen hoe uw Magento MultiStore is ingesteld. Lees de basis van Magento MultiStore management om meer te leren.
  2. toegang hebben tot uw Magento Admin panel, of tot een developer die toegang heeft tot uw Magento Admin panel of uw Magento database.

Welke Store moet ik selecteren?

Afhankelijk van uw Magento MultiStore instellingen, kunt u kiezen om beoordelingen te verzamelen voor één of meerdere afzonderlijke winkels. Wanneer u uitnodigingen wilt versturen voor de hele Website, kunt u ALL stores (Store Groups) selecteren, gecreëerd onder die Website.

Trustpilot's Magento App ondersteunt geen Store Views. Alle e-mails worden in één taal verzonden, gebruik het gekozen e-mailsjabloon bij de instellingen.

Zoals in onderstaand voorbeeld, wanneer u uitnodigingen voor alle bestellingen wilt versturen die op SecondWebsite.com zijn aangemaakt, moet u in het Multiple store verbindingsscherm zowel Store Group 1 als Store Group 2 selecteren.

Hoe vind ik mijn Website ID en Winkel ID (Store Group ID)?

Navigeer in uw Magento Admin panel naar System > Manage Stores en zweef met uw muis over de gelinkte website/winkelnamen die onder de Website Name en Store Name worden getoond, en de ID's zullen als een pop-up tekst verschijnen.

Wanneer de pop-up tekst niet verschijnt wanneer u met uw muis over een bepaalde winkel zweeft in uw versie van Magento, kunt u als alternatief op een specifieke winkel klikken en vervolgens in de adresbalk kijken waar een parameter group_id zal verschijnen. Dit is uw Store Name ID.

Stap voor stap instructies: hoe verbindt u meerdere Magento winkels

Verbind uw eerste winkel, bijvoorbeeld MainWebsite.com

1. Eenmaal ingelogd op uw Trustpilot business account, zorg er dan voor dat u de gewenste website hebt geselecteerd.
  2. Ga naar Integraties in het linkermenu en klik op Ga naar Apps pagina
  3. Klik op Magento
  4. Volg de verbind instructies zoals beschreven in de Magento Applicatie
  5. Wanneer gevraagd wordt om één of meerdere winkels te selecteren, selecteer ALLEEN Store ID's (Store Group ID's) geassocieerd met de relevante websites bijvoorbeeld MainWebsite.com
  6. Klik in het laatste scherm op Trustpilot Dashboard om terug te keren naar de hoofdpagina van het Trustpilot Business Account

Verbind uw volgende winkel, bijvoorbeeld SecondWebsite.com

1. Bovenaan de pagina van uw Business Account dashboard, schakel naar de volgende website waar u mee wilt verbinden, bijvoorbeeld SecondWebsite.com
  2. Ga naar Integraties en klik op Ga naar Apps pagina
  3. Klik op Magento
  4. Volg de verbind instructies zoals beschreven in de Magento Applicatie
  5. Wanneer gevraagd wordt om één of meerdere winkels te selecteren, selecteer ALLEEN Store ID's (Store Group ID's) die geassocieerd worden met de website waar u nu mee wilt verbinden, bijvoorbeeld SecondWebsite.com
  6. Klik nu op Trustpilot Dashboard om terug te keren naar de Trustpilot Business Account dashboard

Om meer winkels toe te voegen, herhaal simpelweg de Verbind uw volgende winkel stappen.

Basisprincipes van Magento MultiStore management

Het Magento MultiStore concept is simpel. Onder één kap biedt Magento 4 hiërarchische niveaus: Global, Website, Store en Store view. Ieder niveau heeft een speciale rol.

Global is de top van de hiërarchie en refereert naar de complete installatie van Magento. Het bevat standaard instellingen, inventaris en andere informatie dat wordt gebruikt voor Stores (Store Groups) en Store Views.

Website is het tweede niveau van de hiërarchie en bevat één of meerdere winkels. Wanneer u verschillende domeinnamen wilt hebben, behoren ze tot dit niveau. Een domeinnaam - een website. Prijzen, belastingen, standaard valuta, betalingen, verzendingen, producten, klanten en bestellingen worden ook op dit niveau beheerd.

Store (soms naar verwezen als Store Group) is het derde niveau van de hiërarchie en is een collectie van Store Views. Het is onderdeel van het Website niveau en is gebruikt om categorieën te beheren, zo ook hun weergave op het front-end. Meerdere Stores kunnen een winkelwagen, gebruikerssessie, betaling portalen etc. delen, maar ieder heeft zijn eigen catalogusstructuur.

Store View is het vierde niveau van de hiërarchie en is de visuele representatie van dezelfde winkel. Als regel worden Store Views gebruikt om de winkel te representeren in verschillende talen, valuta's (standaard valuta is ingesteld op het Website niveau) en met verschillende ontwerpsjablonen.

Iedere Magento site zal altijd tenminste één Website, één Store en één Store View hebben. Wanneer het gaat over MultiStore, zijn er meerdere variaties mogelijk voor het creëren van hiërarchie.

Bijvoorbeeld: Multiple Stores - meer dan één Store per website

Bijvoorbeeld: Multiple stores - één store per website

Het voorbeeld wat door het hele artikel is gebruikt:

In het voorbeeld hierboven, bevat MainWebsite.com 1 Store (Store Group) gepresenteerd in 3 verschillende talen - Engels, Frans en Duits. Het enige verschil tussen de Stores is de taal; het ontwerp en de functies zijn hetzelfde.

SecondWebsite.com heeft 2 geconfigureerde Stores (Store Groups) en multiple Store Views.