Structured Data Snippet voor de Automatische Feedback Service (AFS)

De Structured Data Snippet is een manier voor u om uit te breiden hoe u AFS gebruikt en de controle vergroot over wat u in de beoordelingsuitnodiging naar uw klant stuurt. Op zichzelf is AFS een geweldig en eenvoudig product. U kunt het echter uitbreiden met de Structured Data Snippet om meer functies toe te voegen, zonder het product overwegend ingewikkelder te maken. Trustpilot zal altijd de data van de Structured Data Snippet als prioriteit stellen boven iedere instelling die u heeft gekozen op de instellingen pagina van de Automatische Feedback Service.

Let op: De Structured Data Snippet dient toegevoegd te worden in de broncode van de e-mailtrigger verstuurd naar Trustpilot en/of uw klanten.

Hoe ziet de Structured Data Snippet eruit?

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "referenceId": "1234abcd",
  "templateId": "xyz123abc",
  "locale": "nl-NL",
  "senderEmail": "your@senderemail.com",
  "senderName": "Naam verzender",
  "replyTo": "your@replytomail.com",
  "preferredSendTime": "2016-02-29T13:37:00",
  "tags": ["Tag1","Tag2"],
  "products": [
    {
      "productUrl": "http://www.mycompanystore.com/products/12345.htm",
      "imageUrl": "http://www.mycompanystore.com/products/images/12345.jpg",
      "name": "Speel Kastelen",
      "sku": "ABC-1234",
      "gtin": "01234567890",
      "mpn": "7TX1641",
      "brand": "Acme"
    }
  ]
}
</script>

In eerste instantie lijkt dit zeer lastig en complex, toch is dit een veel voorkomend data formaat, beter bekend als JavaScript Object Notation (JSON in het kort). In de volgende paar stappen zullen we het los van elkaar behandelen en uitleggen waarom het er zo uitziet.

Hoe gebruik ik de Structured Data Snippet?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat het overgrote deel van de code niet altijd zoals bovenstaande eruit hoeft te zien. Eigenlijk kunt u de velden kiezen en mengen die u wilt gebruiken en de rest van de instellingen zal gekozen worden vanuit uw instellingen in het Business Account.

De juiste manier om de Structured Data Snippet te gebruiken is om deze in de broncode toe te voegen van de trigger e-mail verstuurd naar Trustpilot en/of uw klanten.

Wanneer de Structured Data Snippet wordt gebruikt, raden wij u aan om de klantgegevens automatisch toe te voegen op de juiste plaats door dit zo te programmeren.

Hoe toe te voegen...

Naam van de klant en referentienummer

Wanneer u wilt dat het referentienummer verschijnt bij de beoordeling, kunt u een referentienummer (referenceId) aan de code toevoegen. Op deze manier kunt u eenvoudig transacties van klanten identificeren. Om een meer persoonlijke draai aan de uitnodiging te geven, kan er ook een naam toegevoegd worden, hier dient u een tijdelijk aanduiding [Name] voor te gebruiken in de templates. Het is mogelijk om zowel een referentienummer als een naam vooraf toe te voegen, en de code hieronder demonstreert hoe u dit kunt bereiken:

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd"
}
</script>

E-mailadres klant

Door het e-mailadres van de klant toe te voegen aan de Structured Data Snippet zal deze altijd voorrang hebben voor het e-mailadres in het Aan: veld. Dit kan gebruikt worden in gevallen waar alleen e-mailnotificaties mogelijk zijn en BCC niet gebruikt kan worden om een e-mail te verzenden naar uw trigger e-mailadres.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "referenceId": "1234abcd",
  "recipientEmail": "klant@email.nl"
}
</script>

Landingspagina en gelokaliseerde taal

Met behulp van deze code kunt u de specifieke uitnodigingen naar de locatie van uw keuze instellen. Dit zal specificeren naar welke landingspagina de klant toegestuurd zal worden. Bovendien wordt de gekozen taal weergegeven in de details van de uitnodiging in de Uitnodiging Geschiedenis.

Let op: de landinstelling dient aan ISO15897 te voldoen.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locale": "nl-NL"
}
</script>

Taggen

Het taggen van beoordelingen kan geautomatiseerd worden door aan te geven welke tags u wilt toevoegen aan de beoordeling. Deze tags kunnen aangegeven worden alvorens de beoordeling door de klant is ingediend. U kunt zoveel tags gebruiken als u wilt. Bekijk de onderstaande code om een idee te krijgen van de Structured Data Snippet die u kunt gebruiken.

Let op: Tags mogen geen spaties bevatten, anders zal de verzending van de uitnodiging mislukken.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  “tags”: [“Amsterdam”,“Sales”]
}
</script>

Productbeoordelingen

Om productbeoordelingen te verzamelen, stelt u eenvoudig de Structured Data snippet in om de data van de gekochte producten toe te voegen. Met deze instelling, kunt u zowel verkopers- als productbeoordelingen met één enkele uitnodiging verzamelen. U kunt op twee manieren productgegevens toevoegen aan de Structured Data Snippet:

Let op, u heeft waarschijnlijk hulp nodig van een developer.

1. Een optie is om alle transacties en productgegevens aan de Structured Data Snippet toe te voegen. Dit houdt bijvoorbeeld een URL in, een afbeelding van het product, de naam van het product, de SKU en meer. Hier is een voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klanten@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "products": [
    {
      "productUrl": "http://www.companystore.com/.../12345.htm",
      "imageUrl": "http://www.companystore.com/.../.../12345.jpg",
      "name": "Metalen speelgoed auto",
      "sku": "ABC-1234",
      "gtin": "1234567890",
      "mpn": "7TX1641",
      "brand": "Acme"
    },
    {
      "productUrl": "http://www.companystore.com/.../4321.htm,
      "imageUrl":"http://www.companystore.com/.../.../4321.jpg",
      "name": "Okki's Speelgoed Garage",
      "sku": "CBA-4321"
      "gtin": "9876543210"
      "mpn": "5TX1649"
      "brand": "Acme"
    }
  ]
}
</script>

2. De tweede optie is eenvoudiger om in te stellen omdat u niet iedere keer dat een product is gekocht alle productdata hoeft te sturen (zoals in optie 1). Upload eenvoudig uw productcatalogus op Trustpilot, dan hoeft u alleen een eenvoudige SKU toe te voegen aan de Structured Data Snippet voor ieder aangekocht product. Ons systeem zal dan de SKU(s) gebruiken om de overgebleven productgegevens te matchen. U kunt hier meer lezen over de voordelen van deze optie:

<script type="application/json+trustpilot">
{
 "recipientName": "Jan Jansen",
 "recipientEmail": "klant@email.nl",
 "referenceId": "1234abcd",
 "productSkus": ["ABC-1234","ABC-4321"]
}
</script>

Specifieke tijd voor het versturen van de uitnodiging

Wanneer u een datum en tijd wilt specificeren voor de levering van de uitnodiging, kunt u de volgende code snippet gebruiken. Houd er rekening mee dat alle tijdzones in UTC (oftewel Greenwich Mean Time) zijn.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klanten@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "preferredSendTime": "2016-02-29T13:37:00"
}
</script>

Templates

Wanneer u dynamische templates wilt hebben gebaseerd op de klant die u uitnodigt om een beoordeling achter te laten, kunt u het beste de Template ID in de Structured Data Snippet specificeren zoals wordt aangegeven in onderstaande code.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "templateId": "xyz123abc"
}
</script>

HTML comments toevoegen in de Structzured Data Snippet

Sommige e-commerce systemen kunnen de Structured Data Snippet niet toevoegen aan de broncode van de e-mailtrigger, die wordt verstuurd naar Trustpilot en/of uw klanten. Een mogelijke oplossing voor dit probleem kan zijn om de Structured Data Snippet in een HTML comment toe te voegen, zoals gedemonstreerd in de voorbeeldcode hieronder.

<!-- <script type="application/json+trustpilot">
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "templateId": "xyz123abc"
</script> -->