Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Structured Data Snippet voor de Automatische Feedback Service (AFS)

De Structured Data Snippet is een manier voor je om uit te breiden hoe je AFS gebruikt en de controle vergroot over wat je in de review-uitnodiging naar je klant stuurt. Op zichzelf is AFS een geweldig en eenvoudig product. Je kunt het echter uitbreiden met de Structured Data Snippet om meer functies toe te voegen, zonder het product overwegend ingewikkelder te maken. Trustpilot zal altijd de data van de Structured Data Snippet als prioriteit stellen boven iedere instelling die je hebt gekozen op de instellingenpagina van de Automatische Feedback Service.

Let op: de Structured Data Snippet dient toegevoegd te worden in de broncode van de e-mailtrigger verstuurd naar Trustpilot en/of je klanten.

Hoe ziet de Structured Data Snippet eruit?

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "referenceId": "1234abcd",
  "templateId": "xyz123abc",
  "locale": "nl-NL",
  "senderEmail": "your@senderemail.com",
  "senderName": "Naam verzender",
  "replyTo": "your@replytomail.com",
  "preferredSendTime": "2016-02-29T13:37:00",
  "tags": ["Tag1","Tag2"],
  "products": [
{
  "productUrl": "http://www.mycompanystore.com/products/12345.htm",
  "imageUrl": "http://www.mycompanystore.com/products/images/12345.jpg",
  "name": "Speel Kastelen",
  "sku": "ABC-1234",
  "gtin": "01234567890",
  "mpn": "7TX1641",
  "brand": "Acme"
}
  ]
}
</script>

In eerste instantie lijkt dit zeer lastig en complex, toch is dit een veel voorkomend data formaat, beter bekend als JavaScript Object Notation (JSON in het kort). In de volgende paar stappen zullen we het los van elkaar behandelen en uitleggen waarom het er zo uitziet.

Hoe gebruik ik de Structured Data Snippet?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat het overgrote deel van de code niet altijd zoals bovenstaande eruit hoeft te zien. Eigenlijk kun je de velden kiezen en mengen die je wilt gebruiken en de rest van de instellingen zal gekozen worden vanuit je instellingen in het Business-account.

De juiste manier om de Structured Data Snippet te gebruiken is om deze in de broncode toe te voegen van de trigger e-mail verstuurd naar Trustpilot en/of je klanten.

Wanneer de Structured Data Snippet wordt gebruikt, raden wij je aan om de klantgegevens automatisch toe te voegen op de juiste plaats door dit zo te programmeren.

Hoe toe te voegen...

Naam van de klant en referentienummer

Wanneer je wilt dat het referentienummer verschijnt bij de review, kun je een referentienummer (referenceId) aan de code toevoegen. Op deze manier kun je eenvoudig transacties van klanten identificeren. Om een meer persoonlijke draai aan de uitnodiging te geven, kan er ook een naam toegevoegd worden, hier dien je een placeholder [Name] voor te gebruiken in de templates. Het is mogelijk om zowel een referentienummer als een naam vooraf toe te voegen, en de code hieronder demonstreert hoe je dit kunt bereiken:

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd"
}
</script>

E-mailadres klant

Door het e-mailadres van de klant toe te voegen aan de Structured Data Snippet zal deze altijd voorrang hebben voor het e-mailadres in het Aan: veld. Dit kan gebruikt worden in gevallen waar alleen e-mailnotificaties mogelijk zijn en BCC niet gebruikt kan worden om een e-mail te verzenden naar je trigger e-mailadres.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "referenceId": "1234abcd",
  "recipientEmail": "klant@email.nl"
}
</script>

Landingspage en gelokaliseerde taal

Met behulp van deze code kun je de specifieke uitnodigingen naar de locatie van je keuze instellen. Dit zal specificeren naar welke landingspage de klant toegestuurd zal worden. Bovendien wordt de gekozen taal weergegeven in de details van de uitnodiging in de Uitnodiging Geschiedenis.

Let op: de landinstelling dient aan ISO15897 te voldoen.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "locale": "nl-NL"
}
</script>

Taggen

Het taggen van reviews kan geautomatiseerd worden door aan te geven welke tags je wilt toevoegen aan de review. Deze tags kunnen aangegeven worden alvorens de review door de klant is ingediend. Je kunt zoveel tags gebruiken als je wilt. Bekijk de onderstaande code om een idee te krijgen van de Structured Data Snippet die je kunt gebruiken.

Let op: tags mogen geen spaties bevatten, anders zal de verzending van de uitnodiging mislukken.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "tags": ["Amsterdam","Sales"]
}
</script>

Productreviews

Om productreviews te verzamelen, stel je eenvoudig de Structured Data snippet in om de data van de gekochte producten toe te voegen. Met deze instelling, kun je zowel bedrijfs- als productreviews met één enkele uitnodiging verzamelen. Je kunt op twee manieren productgegevens toevoegen aan de Structured Data Snippet:

Let op: je hebt waarschijnlijk hulp nodig van een developer.

1. Een optie is om alle transacties en productgegevens aan de Structured Data Snippet toe te voegen. Dit houdt bijvoorbeeld een URL in, een afbeelding van het product, de naam van het product, de SKU en meer. Hier is een voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klanten@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "products": [
{
  "productUrl": "http://www.companystore.com/.../12345.htm",
  "imageUrl": "http://www.companystore.com/.../.../12345.jpg",
  "name": "Metalen speelgoed auto",
  "sku": "ABC-1234",
  "gtin": "1234567890",
  "mpn": "7TX1641",
  "brand": "Acme"
},
{
  "productUrl": "http://www.companystore.com/.../4321.htm",
  "imageUrl":"http://www.companystore.com/.../.../4321.jpg",
  "name": "Okki's Speelgoed Garage",
  "sku": "CBA-4321",
  "gtin": "9876543210",
  "mpn": "5TX1649",
  "brand": "Acme"
}
  ]
}
</script>

Let op: Er zijn enkele verplichte velden waar je rekening mee dient te houden, wanneer je een Structured Data Snippet voor productreviews instelt. Dit zijn ProductURL, Name en SKU.

2. De tweede optie is eenvoudiger om in te stellen omdat je niet iedere keer dat een product is gekocht alle productdata hoeft te sturen (zoals in optie 1). Upload eenvoudig je productcatalogus op Trustpilot, dan hoef je alleen een eenvoudige SKU toe te voegen aan de Structured Data Snippet voor ieder aangekocht product. Ons systeem zal dan de SKU(s) gebruiken om de overgebleven productgegevens te matchen. Je kunt hier meer lezen over de voordelen van deze optie:

<script type="application/json+trustpilot">
{
 "recipientName": "Jan Jansen",
 "recipientEmail": "klant@email.nl",
 "referenceId": "1234abcd",
 "productSkus": ["ABC-1234","ABC-4321"]
}
</script>

Specifieke tijd voor het versturen van de uitnodiging

Wanneer je een datum en tijd wilt specificeren voor de levering van de uitnodiging, kun je de volgende code snippet gebruiken. Houd er rekening mee dat alle tijdzones in UTC (oftewel Greenwich Mean Time) zijn.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klanten@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "preferredSendTime": "2016-02-29T13:37:00"
}
</script>

Templates

Wanneer je dynamische templates wilt hebben gebaseerd op de klant die je uitnodigt om een review achter te laten, kun je het beste de Template ID in de Structured Data Snippet specificeren zoals wordt aangegeven in onderstaande code.

<script type="application/json+trustpilot">
{
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "templateId": "xyz123abc"
}
</script>

HTML comments toevoegen in de Structured Data Snippet

Sommige e-commerce systemen kunnen de Structured Data Snippet niet toevoegen aan de broncode van de e-mailtrigger, die wordt verstuurd naar Trustpilot en/of je klanten. Een mogelijke oplossing voor dit probleem kan zijn om de Structured Data Snippet in een HTML comment toe te voegen, zoals gedemonstreerd in de voorbeeldcode hieronder.

<!-- <script type="application/json+trustpilot">
  "recipientName": "Jan Jansen",
  "recipientEmail": "klant@email.nl",
  "referenceId": "1234abcd",
  "templateId": "xyz123abc"
</script> -->