Gestructureerde gegevens toevoegen aan de automatische feedback-service (AFS)

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

De automatische feedback-service (AFS) is een eenvoudige manier voor het automatisch verzamelen van reviews. De AFS is een nuttige en effectieve tool, maar het toepassen van gestructureerde gegevensfragmenten opent nieuwe deuren wat betreft functionaliteit.

In dit artikel leggen we uit hoe je je AFS-uitnodigingen kunt personaliseren met behulp van gestructureerde gegevens.

Opmerking: Je hebt wellicht een developer nodig om je te helpen met de implementatie.

Waar kan ik gestructureerde gegevens toevoegen?

De gestructureerde gegevens voeg je toe aan de broncode van de bevestigingsmail die je na een aankoop naar je klanten stuurt. Je doet dit door de juiste code toe te voegen aan je e-commerce-, CRM- of factureringssysteeminstellingen.

Welke info kan ik opnemen in de gestructureerde gegevens?

Met de gestructureerd gegevens kun je verschillende onderdelen van je uitnodigingen beheren en aanpassen. Hieronder zie je enkele voorbeelden. Houd er echter rekening mee dat de placeholders van systeem tot systeem verschillen, dus je gestructureerde gegevens kunnen er enigszins anders uitzien, afhankelijk van het platform dat je gebruikt.

Als je de volledige code gebruikt, moet het er zo uitzien:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
      "recipientEmail": "klant@email.nl",
      "recipientName": "Jan Jansen",
      "referenceId": "1234abcd",
      "templateId": "xyz123abc",
      "productReviewInvitationTemplateId": "5c17c7ebb565bb0001046fbd",
      "locale": "nl-NL",
      "senderEmail": "mail@afzender.com",
      "senderName": "Naam afzender",
      "replyTo": "jouw@antwoordnaarmail.nl",
      "preferredSendTime": "2018-12-15T13:30:00",
      "productReviewInvitationPreferredSendTime": "2018-12-25T13:00:00",
      "tags": ["Tag1","Tag2"],
      "products": [
        {
          "productUrl": "http://www.jebdrijf.nl/producten/12345.htm",
          "imageUrl": "http://www.jebedrijf.nl/producten/afbeeldingen/12345.jpg",
          "name": "Speelgoedauto",
          "sku": "ABC-1234",
          "gtin": "01234567890",
          "mpn": "7TX1641",
          "brand": "Acme"
        }
      ]
    }
</script>
Belangrijk: De namen en referentienummers in de voorbeeldcodes zijn ter illustratie. Kopieer en plak deze informatie niet in je eigen code. Bekijk welke placeholders jouw systeem gebruikt en vervang de voorbeelden door de betreffende informatie.

Je hoeft niet alle bovenstaande informatie op te nemen. Je kunt zelf kiezen welke informatie je wilt opnemen.

Klantnaam en referentienummer

We raden je altijd aan om altijd het referentienummer (referenceId) aan de code toe te voegen, zodat je elke transactie eenvoudig kunt koppelen aan de betreffende klant en review-uitnodiging.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@email.com",
        "referenceId": "1234abcd"
    }
</script>

E-mailadres klant

Als je het e-mailadres van de klant in de gestructureerde gegevens opneemt, heeft dit altijd voorrang op het e-mailadres in het veld Aan:. Je kunt de trigger-e-mail rechtstreeks naar je unieke Trustpilot-e-mailadres sturen als je deze niet aan het veld bcc kunt toevoegen.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.com"
    }
</script>

Template

Als je gebruikmaakt van verschillende uitnodigings-templates voor verschillende doeleinden of doelgroepen, kun je aangeven welke je wilt gebruiken door een template-ID (templateId) op te nemen. Je vindt de template-ID rechtsonder in de template-editor.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@mail.com",
        "referenceId": "1234abcd",
        "templateId": "xyz123abc"
    }
</script>

Locaties

Als je bedrijf meerdere locaties heeft en je wilt een bepaalde locatie opgeven, voeg dan de locatie-ID toe.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
      "recipientName": "Jan Jansen",
      "recipientEmail": "klant@email.com",
      "referenceId": "1234abcd",
      "locationId": "id1"
    }
</script>

Landingspagina's in verschillende talen

Je kunt ook aangeven naar welke landingspagina je klanten moeten worden gestuurd door een landinstelling toe te voegen.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@email.com",
        "referenceId": "1234abcd",
        "locale": "nl-NL"
      }
</script>

De beschikbare landinstellingen zijn:

"locale": "da-DK" / Deens-Denemarken

"locale": "de-DE" / Duits-Duitsland

"locale": "en-GB" / Engels-Verenigd Koninkrijk

"locale": "es-ES" / Spaans-Spanje

"locale": "fi-FI" / Fins-Finland

"locale": "fr-FR" / Frans-Frankrijk

"locale": "it-IT" / Italiaans-Italië

"locale": "nb-NO" / Noors-Noorwegen

"locale": "nl-NL" / Nederlands-Nederland

"locale": "pl-PL" / Pools-Polen

"locale": "pt-PT" / Portugees-Portugal

"locale": "ru-RU" / Russisch-Rusland

"locale": "sv-SE" / Zweeds-Zweden

"locale": "en-AU"/ Engels-Australië

"locale": "en-IE" / Engels-Ierland

"locale": "de-AT" / Duits-Oostenrijk

"locale": "de-CH" / Duits-Zwitserland

"locale": "fr-BE" / Frans-België

"locale": "nl-NL" / Nederlands-België

"locale": "ja-JP" / Japans-Japan

"locale": "pt-BR" / Braziliaans Portugees-Brazilië

"locale": "en-US" / Engels-Verenigde Staten

"locale": "en-CA" / Engels-Canada

"locale": "en-NZ" / Engels-Nieuw-Zeeland

Uitnodigingen naar klanten in verschillende landen

Om klanten uit verschillende landen uit te nodigen, stel je de landingspagina in en geef je een template-ID op. Je kunt kiezen tussen onze geoptimaliseerde template en je zelfgemaakte template. Zorg ervoor dat de taal van de landingspagina en de template met elkaar overeenkomen.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
      {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@email.com",
        "referenceId": "1234abcd",
        "locale": "nl-NL",
        "templateId": "xyz123abc"
    }
</script>

Taggen

Automatiseer het taggen van reviews door de tags op te nemen die je op een review wilt toepassen nadat deze is ingediend. Je mag zoveel tags gebruiken als je wilt, maar houd er rekening mee dat je uitnodigingen niet worden verzonden als je tags spaties bevatten.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
       "recipientName": "Jan Jansen ",
       "recipientEmail": "klant@mail.com",
       "referenceId": "1234abcd",
       "tags": ["Amsterdam","Sales"]
    }
</script>

Productreviews

Een effectieve manier om productreviews te verzamelen is om gegevens van je gekochte producten op te nemen in je review-uitnodigingen. De eenvoudigste manier om dit te doen is om je productcatalogus te uploaden naar Trustpilot, en vervolgens de product-SKU voor elk gekocht product toe te voegen.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
   {
      "recipientName": "Jan Jansen",
      "recipientEmail": "klant@mail.com",
      "referenceId": "1234abcd",
      "productSkus": ["ABC-1234","ABC-4321"]
   }
</script>

Een andere manier om dit te doen is om alle transactie- en productgegevens toe te voegen aan de gestructureerde gegevens. Dit omvat onder meer een URL, een productafbeelding, de naam van het product en de SKU.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
   {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@mail.com",
        "referenceId": "1234abcd",
        "productReviewInvitationPreferredSendTime": "2018-12-25T13:00:00",
        "productReviewInvitationTemplateId": "5c17c7ebb565bb0001046fbd",
        "products": [
      {
        "productUrl": "http://www.mijnbedrijf.nl/.../12345.htm",
        "imageUrl": "http://www.mijnbedrijf.nl/.../.../12345.jpg",
        "name": "Speelgoedauto",
        "sku": "ABC-1234",
        "gtin": "1234567890",
        "mpn": "7TX1641",
        "brand": "Acme"
      },
      {
        "productUrl": "http://www.mijnbedrijf.nl/.../4321.htm",
        "imageUrl":"http://www.mijnbedrijf.nl/.../.../4321.jpg",
        "name": "Speelgoedauto",
        "sku": "CBA-4321",
        "gtin": "9876543210",
        "mpn": "5TX1649",
        "brand": "Acme"
      }
    ]
    }
</script>

Opmerking: De volgende velden zijn verplicht: productURL, name en sku.

Tijdstip van verzenden

Als je een datum en tijd wilt instellen voor het verzenden van uitnodigingen, kun je de gewenste verzendtijd (preferredSendTime) toevoegen. Alle tijden zijn in UTC.

Voorbeeld:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@email.com",
        "referenceId": "1234abcd",
        "preferredSendTime": "2018-12-15T13:37:00"
    }
</script>
Opmerking: Mogelijk moet je je huidige pakket upgraden om gebruik te kunnen maken van deze optie.

Ondersteunen alle systemen gestructureerde gegevens?

De meeste doen dat wel, maar sommige e-commerce-platforms staan wellicht niet toe dat de gestructureerde gegevens in de broncode worden opgenomen. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is om de gestructureerde gegevens in te sluiten met HTML-comments, zoals weergegeven in de onderstaande code.

Voorbeeld:

<!-- <script type="application/json+trustpilot">
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@email.com",
        "referenceId": "1234abcd",
        "templateId": "xyz123abc"
</script> -->