Get the Invite add-on module to get unlimited invitations and collect more reviews than ever before.

Get the module

Gestructureerde gegevensfragmenten voor de Automatische Feedback Service (AFS)

Get the Invite add-on module to get unlimited invitations and collect more reviews than ever before.

Get the module

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Door een gestructureerd gegevensfragment (ook wel bekend als structured data snippet) te gebruiken in je review-uitnodigingen, krijg je meer controle over wat je via de AFS naar je klanten stuurt.

De AFS is op zichzelf een nuttige en eenvoudige tool, maar het toepassen van gestructureerde gegevensfragmenten opent nieuwe deuren wat betreft functionaliteit. Zo kun je je review-uitnodigingen bijvoorbeeld persoonlijker en landspecifiek maken of op een later tijdstip versturen. Op het eerste gezicht lijkt het gebruik van gestructureerde gegevensfragmenten misschien lastig en complex, maar geen nood - het is makkelijker dan het eruitziet. Wij helpen je graag op weg en leggen in dit artikel uit welke gestructureerde gegevensfragmenten je nodig hebt en voor welke doeleinden, inclusief voorbeeldcodes.

Als het gaat om het ophalen van informatie via een gestructureerd gegevensfragment, geeft Trustpilot altijd prioriteit aan de informatie in het gestructureerde gegevensfragment boven andere instellingen die je hebt geselecteerd in je Business-account onder Verzamel reviews > Uitnodigingsinstellingen > E-mail instellingen.

Opmerking: Je hebt wellicht een developer nodig om je te helpen bij de implementatie van het gestructureerde gegevensfragment.

Gestructureerde gegevensfragmenten hebben een veelvoorkomend bestandsformaat: JavaScript Object Notation (JSON).

Hoe kan ik gebruikmaken van gestructureerde gegevensfragmenten?

Het is belangrijk om te begrijpen dat het overgrote deel van de codes die je in je uitnodiging zet niet identiek hoeft te zijn aan de voorbeeldcodes in dit artikel. Je kunt zelf kiezen welke velden je wilt gebruiken; de rest van de instellingen worden opgehaald uit je instellingen in het Business-account.

Om het gestructureerde gegevensfragment te gebruiken, moet je het toevoegen aan de broncode van de triggermail die naar Trustpilot en/of je klanten wordt verstuurd.

Hoe voeg ik het gestructureerde gegevensfragment toe?

De volgende voorbeeldcodes laten zien hoe je specifieke informatie toevoegt aan je gestructureerde gegevensfragment.

Belangrijk: De namen en referentienummers in de voorbeeldcodes zijn ter illustratie. Kopieer en plak deze informatie dus niet in je eigen code.

Code voor uitnodiging met klantnaam en referentienummer

We raden aan om altijd een referentienummer (referenceId) aan je code toe te voegen als je iedere transactie gemakkelijk wilt kunnen herkennen. Ook kun je hierdoor een klant die je al eens een review-uitnodiging hebt gestuurd, nog meer review-uitnodigingen sturen na elke volgende aankoop bij je bedrijf. Zonder een referentienummer als uniek identificatienummer kun je een klant maar één keer uitnodigen.

Om je review-uitnodiging persoonlijker te maken, kun je je uitnodiging adresseren met behulp van de parameter "recipientName", zoals in het voorbeeld hieronder.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
    }
  </script>

E-mailadres van de klant (wanneer Bcc-veld onbeschikbaar is)

Het e-mailadres dat in het gestructureerde gegevensfragment staat, krijgt altijd de prioriteit; het e-mailadres in het Aan-veld zal dan teniet worden gedaan. Gebruik de volgende code wanneer er geen Bcc-veld beschikbaar is.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
    }
</script>

Templates

Als je uitnodigingstemplates hebt gemaakt voor specifieke doeleinden (taal, seizoen of marketingcampagnes) kun je aangeven welke template je wilt gebruiken door het template-ID aan de code toe te voegen, zoals in het voorbeeld hieronder.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
        "templateId": "xyz123abc"
    }
  </script>

Bedrijfslocaties

Om klanten uit te nodigen om een specifieke locatie te beoordelen, dien je de locatie-ID te specificeren zoals hieronder is weergegeven.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
  {
      "recipientName": "Jan Jansen",
      "referenceId": "1234abcd"
      "recipientEmail": "klant@email.nl"
      "locationId": "id1"
  }
</script>

Opmerking: De locatie-ID is hoofdlettergevoelig.

Landingspagina's in verschillende talen

Met behulp van deze code kun je de taal van de landingspagina instellen waar je klant naartoe wordt doorverwezen..

Opmerking: De taalcode moet voldoen aan de eisen van ISO15897.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
  {
      "recipientName": "Jan Jansen",
      "referenceId": "1234abcd"
      "recipientEmail": "klant@email.nl"
      "locale": "nl-NL"
  }
</script>

Uitnodigingen naar klanten in verschillende landen

Om klanten uit verschillende landen uit te nodigen, moet je aangeven naar welke landingspagina de reviewer moet worden geleid in de parameter locale en geef je een template-ID op voor de bijbehorende uitnodigingstemplate. Het maakt niet uit of de template een geoptimaliseerde template is of je eigen, aangepaste template - beiden functioneren. Maar zorg er in ieder geval voor dat de taal van de landingspagina en de template overeenkomt.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
  {
      "recipientName": "Jan Jansen",
      "referenceId": "1234abcd"
      "recipientEmail": "klant@email.nl"
      "locale": "nl-NL"
      "templateId": "xyz123abc"
  }
</script>

Taggen

Je kunt je reviews automatisch taggen door vooraf bepaalde tags in te stellen. Dit kunnen zoveel tags zijn als je wilt. De code hiervoor is weergegeven in de voorbeeldcode hieronder.

Opmerking: Met spaties in de tags zal de uitnodiging niet werken!

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
        "tags": ["Utrecht","Verkoop"]
    }
  </script>

Productreviews

Opmerking: Als je geen toegang hebt tot productreviews, kan het zijn dat een upgrade van je huidige abonnement vereist is.

Om productreviews te verzamelen, dien je de productinformatie in te voeren van het product dat je hebt verkocht aan de desbetreffende klant. Met deze code kun je productreview-uitnodigingen en bedrijfsreview-uitnodigingen samen in een enkele e-mail of in twee aparte e-mails versturen.

Opmerking: Je hebt wellicht een developer nodig om je hierbij te helpen.

Je kunt de productinformatie op twee manieren toevoegen aan het gestructureerde gegevensfragment:

1. De eerste manier is om álle productinformatie toe te voegen, zoals een URL, afbeelding, SKU, etc.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "recipientEmail": "klant@email.nl",
        "referenceId": "1234abcd",
        "productReviewInvitationPreferredSendTime": "2018-12-25T13:00:00",
        "productReviewInvitationTemplateId": "5c17c7ebb565bb0001046fbd",
        "products": [
      {
        "productUrl": "http://www.jebedrijf.nl/.../12345.htm",
        "imageUrl": "http://www.jebedrijf.nl/.../.../12345.jpg",
        "name": "Speelgoedauto",
        "sku": "ABC-1234",
        "gtin": "1234567890",
        "mpn": "7TX1641",
        "brand": "Acme"
      },
      {
        "productUrl": "http://www.jebedrijf.nl/.../4321.htm",
        "imageUrl":"http://www.jebedrijf.nl/.../.../4321.jpg",
        "name": "Garage voor speelgoedauto",
        "sku": "CBA-4321",
        "gtin": "9876543210",
        "mpn": "5TX1649",
        "brand": "Acme"
      }
    ]
    }
</script>
Opmerking: Het is verplicht om de velden product-URL, productnaam en SKU in te vullen in een gestructureerd gegevensfragment voor productreview-uitnodigingen.
  1. De tweede manier is gemakkelijker omdat je niet alle productinformatie hoeft in te voeren van elk verkocht product. Als je eenvoudigweg je productcatalogus hebt geüpload op Trustpilot, hoef je alleen maar de SKU in te voeren voor elk verkocht product. Ons systeem zal vervolgens de SKU('s) gebruiken om de bijbehorende productinformatie op te halen. Lees hierover meer in dit artikel.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
        "productSkus": ["ABC-1234","ABC-4321"]
    }
  </script>

De uitnodiging op een bepaald tijdstip versturen

Gebruik de volgende code als je je uitnodiging op een bepaalde datum en bepaald tijdstip wilt versturen. Houd er rekening mee dat alle tijden worden weergegeven in UTC.

Voorbeeldcode:

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
        "preferredSendTime": "2018-12-15T13:37:00"
    }
  </script>

Opmerking: De parameter "preferredSendTime" is alleen beschikbaar voor klanten met een Pro- of Enterprise-pakket.

Code voor uitnodiging in HTML

Sommige e-commerceplatforms accepteren het gestructureerde gegevensfragment niet in de broncode van de triggermail die naar Trustpilot en/of je klanten wordt gestuurd. Een oplossing hiervoor is om het gestructureerde gegevensfragment in te sluiten met HTML-comments, zoals hieronder is weergegeven.

Voorbeeldcode:

<!-- <script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "recipientEmail": "klant@email.nl"
        "templateId": "xyz123abc"
    }
</script> -->

Zo kan een volledig gestructureerd gegevensfragment voor een review-uitnodiging eruitzien

<script type="application/json+trustpilot">
    {
        "recipientEmail": "klant@email.nl",
        "recipientName": "Jan Jansen",
        "referenceId": "1234abcd",
        "templateId": "xyz123abc",
        "productReviewInvitationTemplateId": "5c17c7ebb565bb0001046fbd",
        "locale": "nl-NL",
        "senderEmail": "jouw@afzendermail.nl",
        "senderName": "Je Naam",
        "replyTo": "jouw@antwoordnaarmail.nl",
        "preferredSendTime": "2018-12-15T13:30:00",
        "productReviewInvitationPreferredSendTime": "2018-12-25T13:00:00",
        "tags": ["Tag1","Tag2"],
        "products": [
      {
        "productUrl": "http://www.jebedrijf/producten/12345.htm",
        "imageUrl": "http://www.jebedrijf/producten/afbeeldingen/12345.jpg",
        "name": "Speelgoedauto",
        "sku": "ABC-1234",
        "gtin": "01234567890",
        "mpn": "7TX1641",
        "brand": "Acme"
</script>