De uitnodigingsgeschiedenis

Op de uitnodigingsgeschiedenis-pagina kun je je uitnodigingen filteren, exporteren en in het geval ze nog niet verzonden zijn, annuleren.

De uitnodigingsgeschiedenis

Gebruikmaken van de uitnodigingsgeschiedenis:

1. Ga naar Trustpilot Business > Reviews verzamelen > Uitnodigingen.
  2. Klik nu op Bekijk de volledige uitnodigingsgeschiedenis.

De uitnodigingsgeschiedenis bevat de volgende kolommen:

Kolomnaam Beschrijving
E-mailadres klant Het e-mailadres van de klant
Status De verzendstatus van de uitnodiging
Gecreëerd De datum waarop de uitnodiging is aangemaakt. Voor uitnodigingen die met de Automatische Feedback Service verzonden zijn, is de getoonde datum het moment dat Trustpilot de trigger-mail heeft ontvangen.
Verzonden De datum waarop de uitnodiging naar de ontvanger is verstuurd.
Type Of het een productreview, een bedrijfsreview of een herinnering betreft.
Referentienummer Het unieke identificatienummer dat je zelf aan de desbetreffende uitnodiging hebt toegekend.

Uitnodigingen filteren

Je kunt je uitnodigingen filteren om een overzicht te krijgen van welke verzonden zijn, welke niet konden worden verzonden en welke uitnodigingen nog in de wachtrij staan.

1. Ga naar Reviews verzamelen > Uitnodigingen > Bekijk de volledige uitnodigingsgeschiedenis en klik vervolgens op Selecteer filter.
  2. Kies in het het dropdown-menu de filter die je wilt toepassen. Je kunt filteren op E-mail of referentienummer, Methode, Status, Datum en Type.
  3. Afhankelijk van je keuze dien je vervolgens aanvullende informatie op te geven, zoals de start- en einddatum, de verzendmethode of het referentienummer. Klik vervolgens op Filter om de filter toe te passen.

Opmerking: Unieke Links, Business Generated Links, Embedded Reviewformulier en Basic Uitnodigingen worden niet weergegeven in je Uitnodigingsgeschiedenis, omdat deze niet via het Trustpilot-platform worden verzonden.

Uitnodigingen exporteren

Exporteer je uitnodigingen naar een .csv-bestand als je ze naar je eigen CRM-systeem wilt importeren, of als je de niet verzonden uitnodigingen opnieuw wilt importeren.

1. Klik in de rechterbovenhoek van je uitnodigingsgeschiedenis op Export.
  2. Selecteer vervolgens of de gegevens wilt scheiden met een komma of een puntkomma.
  3. Klik op Export om je download te starten.

Opmerking: het gedownloade bestand bevat de laatste 1.000 uitnodigingen uit de uitnodigingsgeschiedenis. Filters hebben geen invloed op de geëxporteerde data.

Annuleer uitnodigingen

Als je de review-uitnodigingen die in de wachtrij staan wilt annuleren, klik dan op de rode knop Annuleer uitnodigingen rechtsboven in de pagina.

Zodra je je uitnodigingen hebt geannuleerd, kun je dit niet meer ongedaan maken. Het is momenteel niet mogelijk om individuele uitnodigingen te annuleren.

De uitnodigingdetails

Wanneer je op een uitnodiging klikt, krijg je diverse details te zien.

Detail Beschrijving
Naam De naam van de ontvanger. Je kunt deze informatie aanpassen voordat je de uitnodiging verstuurt. Wanneer er geen naam beschikbaar is, is 'klant' de standaardnaam.
E-mail Het e-mailadres van de ontvanger. Als dit veld leeg is, wordt de uitnodiging niet verzonden.
Referentienummer Het unieke identificatienummer dat is gekoppeld aan de transactie.
Type Of het een bedrijfs- of productreview is.
Gecreëerd De datum en het tijdstip waarop de uitnodiging gecreëerd is.
Status De huidige status van de uitnodiging.
Verzonden De datum en het tijdstip waarop de uitnodiging is verzonden.
Uitnodigingsherinnering Hier kun je zien of de uitnodigingsherinnering is geactiveerd en of deze is verzonden of nog in de wachtrij staat.
Methode Welke uitnodigingsmethode er is gebruikt.
Naam afzender De naam die verschijnt als afzender van de uitnodiging.
E-mail afzender Het e-mailadres waarmee het bericht is verzonden.
Antwoord op Het e-mailadres waarnaar het antwoord van de klant wordt verzonden wanneer hij op "Beantwoorden" klikt.
Landingspagina De landspecifieke website waarnaar de klant wordt doorverwezen wanneer hij op de link klikt, bijvoorbeeld nl.trustpilot.com.