Uitnodigingen versturen door het kopiëren en plakken van klantgegevens uit een document

Als je maar een paar klanten handmatig wilt uitnodigen, kun je hun gegevens kopiëren en plakken vanuit een spreadsheet of document naar je Trustpilot Business-account. Zo pak je dit aan.

BELANGRIJK

● Het gebruik van handmatige invoer en het kopiëren en plakken van klantgegevens voor het verzamelen van reviews, zal niet meer beschikbaar zijn voor bedrijven die zich op of na 1 oktober 2020 aanmelden voor Trustpilot.

Huidige klanten die gebruikmaken van onze betaalde diensten hebben vanaf hun eerstvolgende contractverlenging op of na 1 november 2020 nog 90 dagen toegang tot deze uitnodigingsmethoden.

Klanten die gebruikmaken van onze gratis diensten hebben vanaf 1 oktober 2020 gerekend nog 90 dagen toegang tot handmatig kopiëren en plakken.

1. Ga in Trustpilot Business naar Verzamel reviews. Klik op Probeer een andere manier om reviews te verzamelen.
  2. Selecteer Gegevens kopiëren en plakken (bedrijfsreviews)
  3. Kopieer en plak de gegevens van je klanten vanuit je spreadsheet of tekstverwerkingsprogramma naar het tekstvak. Vergeet niet de gegevens te scheiden met tabs, puntkomma's (;) of komma's (,). Je kunt tot 300 klanten per keer toevoegen.

1. Controleer de volgorde van de kolommen. Dit moet de volgorde zijn: (1) e-mailadres, (2) naam, (3) referentienummer. Klik op Ga verder.
Opmerking: Het veld voor het referentienummer mag geen speciale tekens bevatten, zoals # of *. Als je speciale tekens wilt gebruiken, kies dan voor / of -.
  1. Via Uitnodigingen toevoegen kun je meer klanten stuk voor stuk toevoegen. Als je klaar bent, klik je op Verder.
  2. In het veld Naam van afzender voer je de info van de afzender in. Selecteer het antwoordadres in het dropdown-menu. Klik op Ga verder.

1. In Je e-mailuitnodiging maken klik je op Template selecteren.

1. In het dialoogvenster onder Geoptimaliseerde templates door Trustpilot kies je de taal en template voor de uitnodiging. Klik op Deze template selecteren.
  2. In het dropdown-menu Stuur je klanten naar deze website om een review te schrijven selecteer je de lokale Trustpilot-website waar je klanten naartoe wilt sturen wanneer ze een review schrijven. Klik op Volgende.

1. Controleer de gegevens. Als alles klopt, klik dan tot slot op Uitnodigingen verzenden.