Uitnodigingen versturen door het kopiëren en plakken van klantgegevens uit een document

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Als je maar een paar klanten handmatig wilt uitnodigen, kun je hun gegevens kopiëren en plakken vanuit een spreadsheet of document naar je Trustpilot Business-account. Zo pak je dit aan.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Verzamel reviews > Klanten uitnodigen.
  2. Onder Handmatig uitnodigen selecteer je Kopieer en plak de klantgegevens - Bedrijfsreviews.
  3. Kopieer en plak de gegevens van je klanten vanuit je spreadsheet of tekstverwerkingsprogramma naar het tekstvak. Vergeet niet de gegevens te scheiden met tabs, puntkomma's (;) of komma's (,). Je kunt tot 300 klanten per keer toevoegen.

1. Controleer de volgorde van de kolommen. Dit moet de volgorde zijn: (1) e-mailadres, (2) naam, (3) referentienummer. Klik op Ga verder.
Opmerking: Het veld voor het referentienummer mag geen speciale tekens bevatten, zoals # of *. Als je speciale tekens wilt gebruiken, kies dan voor / of -.
  1. Via Uitnodigingen toevoegen kun je meer klanten stuk voor stuk toevoegen. Als je klaar bent, klik je op Verder.
  2. In het veld Naam van afzender voer je de info van de afzender in. Selecteer het antwoordadres in het dropdown-menu. Klik op Ga verder.

1. In Je e-mailuitnodiging maken klik je op Template selecteren.

1. In het dialoogvenster onder Geoptimaliseerde templates door Trustpilot kies je de taal en template voor de uitnodiging. Klik op Deze template selecteren.
  2. In het dropdown-menu Stuur je klanten naar deze website om een review te schrijven selecteer je de lokale Trustpilot-website waar je klanten naartoe wilt sturen wanneer ze een review schrijven. Klik op Volgende.

1. Controleer de gegevens. Als alles klopt, klik dan tot slot op Uitnodigingen verzenden.