Productreviews - Nodig je klanten handmatig uit

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Wil je je klanten uitnodigen om je producten te beoordelen? Je kunt dit doen met behulp van Trustpilots handmatige uitnodigingen.

Je kunt je klanten ook op andere manieren uitnodigen. Het is zelfs mogelijk om met één enkele e-mail je klanten uit te nodigen voor zowel een bedrijfs- als een productreview.

Handmatige uitnodigingen voor productreviews instellen

Ga naar Trustpilot Business > Reviews verzamelen > Klanten uitnodigen en klik op Handmatig productreviews ontvangen. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand met de desbetreffende klant- en productgegevens.

Je CSV-bestand moet onderstaande gegevens in dezelfde volgorde bevatten:

• E-mailadres klant
  • Naam klant
  • Het referentienummer (het interne referentienummer van de klant)
  • SKU
  • Productnaam
  • Product-URL
  • Afbeelding-URL (optioneel)

Tip: als je niet in staat bent om je CSV-bestand in deze volgorde op te stellen, is daar een handige oplossing voor. Voeg een kop toe aan elke kolom, zodat ons systeem weet welke gegevens in welke kolom staan. Gebruik hiervoor de volgende Engelstalige termen: customer email, customer name, reference number, SKU, product name, product URL, image URL.

Voeg meerdere producten toe aan één uitnodiging

Je kunt je klanten op basis van één uitnodiging meerdere producten laten beoordelen. Het enige dat Trustpilot hiervoor nodig heeft zijn de e-mailadressen en referentienummers van je klanten. Zodoende kan ons systeem aan de hand van één e-mail je klanten vragen om meerdere SKU's te beoordelen.

De product-SKU's moeten in aparte rijen worden opgegeven:

"customer-A@email.com";"Name Surname A";"order001";"sku00069";"Product name 1";"https://www.shop.com/product1.html";"https://www.shop.com/images/products/00069.jpg"
"customer-B@email.com";"Name Surname B";"order002";"sku00070";"Product name 2";"https://www.shop.com/product2.html";"https://www.shop.com/images/products/00070.jpg"
"customer-C@email.com";"Name Surname C";"order003";"sku00071";"Product name 3";"https://www.shop.com/product3.html";"https://www.shop.com/images/products/00071.jpg"
"customer-C@email.com";"Name Surname C";"order003";"sku00072";"Product name 4";"https://www.shop.com/product4.html";"https://www.shop.com/images/products/00072.jpg"
"customer-C@email.com";"Name Surname C";"order003";"sku00073";"Product name 5";"https://www.shop.com/product5.html";"https://www.shop.com/images/products/00073.jpg"

Wanneer een CSV-bestand is geselecteerd, wordt de inhoud geanalyseerd. Als je een bericht ontvangt in een groen vak, zijn alle regels in het bestand succesvol geformatteerd.

Als je een bericht in een geel of rood vak ontvangt, zijn enkele of alle regels van het bestand onjuist geformatteerd. Je kunt dan een bestand downloaden waarin wordt toegelicht waarom het niet succesvol geformatteerd kan worden.

1. Klik op Ga verder. Ons systeem controleert of het bestand ongeldige tekens bevat.
  2. Vul de zenderinformatie in en klik vervolgens op Ga verder.
  3. Kies je landingpage en pas je template aan. Klik daarna op Volgende.
  4. Je ziet nu een overzicht van de uitnodigingen die je gaat verzenden. Klik op Uitnodiging versturen als de informatie correct is.
  5. Een pop-up verschijnt terwijl de gegevens worden overgezet naar onze server.

Dat is alles! Je bent er nu helemaal klaar voor om je klanten uit te nodigen je producten te beoordelen.