Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Productbeoordelingen - Nodig uw klanten handmatig uit

Het is erg eenvoudig om je klanten uit te nodigen om reviews te plaatsen. Onze handmatige manier van uitnodigen helpt je product- en bedrijfsreviews te verzamelen, door middel van een enkele e-mailuitnodiging.

Zo doe je dat:

1. Ga naar je Business-account en klik op Uitnodigingen
  2. Klik vervolgens op Klanten Uitnodigen
  3. Selecteer Productreviews
  4. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand met de desbetreffende klant- en productgegevens

Je CSV-bestand moet onderstaande gegevens in dezelfde volgorde bevatten:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam van de klant
  • Het referentienummer (het interne referentienummer van de klant)
  • De SKU-code van het product
  • De productnaam
  • De URL van het product
  • De URL van de afbeelding (optioneel)

Voeg meerdere producten toe aan één uitnodiging

Je kunt meerdere producten toevoegen aan een e-mailuitnodiging. Nadat je het e-mailadres en het referentienummer van de klant hebt opgegeven, kun je meerdere SKU's invoeren van verschillende producten die samen in één e-mail worden verstuurd.

De SKU's van producten moeten op aparte rijen worden opgegeven:

Wanneer een CSV-bestand is geselecteerd, wordt de inhoud geanalyseerd. Als je een bericht ontvangt in een groen vak, zijn alle regels in het bestand succesvol geformatteerd.

Als je een bericht in een geel of rood vak ontvangt, zijn enkele of alle regels van het bestand onjuist geformatteerd. Je kunt dan een bestand downloaden waarin wordt toegelicht waarom het niet succesvol geformatteerd kan worden.

Wanneer je op Ga verder klikt, controleert het systeem op ongeldige tekens in het bestand.

1. Klik op Ga verder
  2. Stel de Informatie afzender in en klik op Ga verder
  3. Kies je landingpage en pas je template aan. Klik daarna op Volgende
  4. Je ziet nu een overzicht van de uitnodigingen die je gaat verzenden. Klik op Stuur Uitnodiging als de informatie correct is.
  5. Een pop-up verschijnt terwijl de gegevens worden overgezet naar onze server. Nadat we je gegevens hebben ontvangen, zie je het volgende bevestigingsscherm en ben je klaar.