Handleiding: Trustpilot Reviews App voor Hootsuite

De Trustpilot Reviews App voor Hootsuite maakt het eenvoudig om reviews te implementeren in je social media marketingstrategieën. Je kunt de app gebruiken om reviews direct of op een gepland tijdstip te delen op social media. Daarnaast kun je de app gebruiken om je klantfeedback bij te houden en om direct vanuit Hootsuite te reageren op je reviews.

De Trustpilot Reviews App in Hootsuite installeren

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

1. Ga naar je Hootsuite-dashboard en klik in het startmenu op App Directory

1. Typ Trustpilot reviews in de zoekbalk en klik vervolgens op Install.

Nu je de Trustpilot Reviews App hebt geïnstalleerd, kun je één of meerdere streams met je Trustpilot-reviews creëren.

Leer meer over streams in het Hootsuite Help Center (Engelstalig).

Hoe creëer je een stream met je Trustpilot-reviews

Let op dat je dient in te loggen op je Trustpilot Business-account voordat je een kolom kunt creëren met je Trustpilot-reviews.

1. Log direct in op je Trustpilot Business-account vanuit de Trustpilot Reviews App door te klikken op de Log in to your business account knop.

Let op: wanneer je een Trustpilot Business-account hebt met toegang tot meerdere websites, dan krijg je het volgende scherm te zien:

1. Hier wordt je gevraagd om de website met de reviews te selecteren die je wenst te tonen in de stream. Kies een website vanuit het dropdown-menu en klik op Save and Show.

Je kunt reviews voor één website per stream tonen. Wanneer je reviews wilt zien voor meerdere websites, kun je in Hootsuite verschillende streams toevoegen.

Wanneer je inlogt, zullen er reviews in de stream verschijnen.

Hoe deel je reviews vanuit Hootsuite

1. Beweeg je muis over de review in de kolom om reviews vanuit Hootsuite te delen. In de rechter bovenhoek zal een pictogram voor het delen van de review verschijnen. Klik op dit pictogram om het deelproces te starten.
  2. Vervolgens verschijnt er een Hootsuite-venster met een vooraf ingevulde quote uit de review en een link naar de desbetreffende review op Trustpilot. Nu kun je het gedeelte uit de review selecteren dat je wilt delen. Deel de reviewquote direct of plan een tijdstip in.

Hier is een voorbeeld van een gedeelde review op Twitter:

Hoe reageer je op een review vanuit Hootsuite?

Om te reageren op een review, beweeg met je muis over de review in de kolom en klik op het Beantwoord review pictogram in de rechter bovenhoek. Schrijf je antwoord en klik op Reply. Nadat je reactie is geplaatst heb je de mogelijkheid om deze te bewerken of te verwijderen. Dit kan direct vanuit Hootsuite.

Meer Hootsuite instructies

Filteren

Wanneer je de reviews wilt filteren op sterrenscore, klik dan op het trechter pictogram. Hier kun je reviews sorteren op sterrenscore, beantwoord en onbeantwoord.

Let op: het is mogelijk om meerdere streams te hebben die reviews van dezelfde website tonen. Je kunt bijvoorbeeld een stream kiezen die reviews met 1,2 of 3 sterren toont, en voor een andere stream die enkel reviews met 4 of 5 sterren weergeeft.

Refreshen

Nieuwe reviews zullen in de stream verschijnen op basis van Auto refresh. Je kunt de auto refresh instellingen wijzigen, door te klikken op het pictogram met de pijl omlaag links bovenaan de pagina. Je kunt ook handmatige refreshen, door op het pictogram met de cirkelpijl te klikken rechts bovenaan de stream.

Verwijderen

Indien je een stream wilt verwijderen, klik dan op het pictogram met de verticale punten rechts bovenaan de stream, en klik vervolgens op Delete Stream in het dropdown-menu.

Uitloggen

Om uit te loggen, klik op het tandwiel pictogram in de rechter bovenhoek van de app. Een dropdown-menu zal verschijnen met daarin de Log out knop.

Er is momenteel geen sandboxomgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, inclusief de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.