Hoe gaan wij om met misbruik van onze 'Notificeer Compliance' functie door gebruikers? Volgen

Wat is Trustpilot's Notificeer Compliance functie?

Gebruikers van Trustpilot kunnen ons op de hoogte stellen van beoordelingen die onze Gebruikersrichtlijnen overtreden via ons 'Notificeer Compliance' proces. Klik op het vlagicoon onder een beoordeling.

Door op het vlagicoon te klikken verschijnt er een pop-up venster die om een beschrijving van het probleem vraagt. Gebruik dit venster om de vermeende overtreding in detail te omschrijven om ons te assisteren in ons onderzoek.

Wie controleert onze Notificeer Compliance functie?

Trustpilot heeft een groot Compliance Team dat verantwoordelijk is voor het controleren van ons platform om te verzekeren dat we constant een hoge kwaliteit aan service leveren. Ze behandelen iedere gemarkeerde beoordeling.

We zijn erg dankbaar voor alle hulp die we ontvangen bij het onderzoeken van activiteiten op ons platform, toch kunnen we helaas geen informatie geven over specifieke details van het (lopende) onderzoek of bevindingen met betrekking tot beoordelingen. Dit doen we om omdat we prioriteit stellen aan regels omtrent privacy.

We vragen gebruikers wel om hun beoordelingen aan te passen wanneer ze niet voldoen aan onze Gebruikersrichtlijnen of - wanneer het niet mogelijk is om ze aan te passen naar onze richtlijnen - halen we de desbetreffende beoordelingen offline.

Wat is misbruik van de Notificeer Compliance functie?

Onze Notificeer Compliance functie zou alleen gebruikt moeten worden waar gebruikers oprecht denken dat een beoordeling onze gebruikersrichtlijnen schendt. Misbruik van ons platform betekent (maar is niet gelimiteerd aan) de volgende activiteiten:

Het notificeren van oprechte beoordelingen die voldoen aan onze richtlijnen met als doel het verwijderen van deze beoordelingen.

Bijvoorbeeld: Trustpilot gebruiker 'Stefan' markeert vijftien van de meest recente 5-sterren beoordelingen van bedrijf B, omdat hij een slechte ervaring had met dat bedrijf en denkt dat het bedrijf geen goede Trustpilot waardering verdient. Stefan kan niet een duidelijke overtreding aanstippen in de Gebruikersrichtlijnen van elke beoordeling - hij vindt bedrijf B gewoon NIET goed.

Het opnieuw notificeren van dezelfde beoordeling, nadat het al door ons Compliance Team is onderzocht en gewoon voldoet aan onze Gebruikersrichtlijnen

Voorbeeld: Trustpilot gebruiker 'Stefan' kan zien dat één van de 5-sterren beoordelingen voor bedrijf B die hij afgelopen maand notificeerde, nog steeds zichtbaar is op Trustpilot. Nadat Stefan ons hierover notificeerde, is de beoordeling onderzocht door Trustpilot's Compliance Team, die vervolgens bevestigde dat het wel voldeed aan de Gebruikersrichtlijnen. Daarom is het weer online geplaatst. Stefan is niet gecharmeerd van bedrijf B, dus hij markeert de beoordeling opnieuw.

Markeren van de positieve beoordelingen van een concurrent

Bijvoorbeeld: Een werknemer van bedrijf D vindt het domein van zijn belangrijkste concurrent op Trustpilot en markeert positieve beoordelingen van dit bedrijf zodat deze worden onderzocht. De werknemer van Bedrijf D wil simpelweg schade aanbrengen aan de bedrijfsreputatie van zijn concurrent.

Hoe ontdekken we misbruik van de Notificeer Compliance functie?

Wanneer ons Compliance Team een verdachte patronen ontdekt in notificaties, dan voeren we onderzoek uit en traceren we direct de gebruiker die hierbij betrokken is.

Welke maatregelen nemen we wanneer we misbruik van onze Notificeer Compliance functie constateren?

We beschouwen het gedrag van de bovengenoemde gebruiker als een schending van de Gebruikersrichtlijnen waar mensen mee akkoord gaan wanneer ze zich aanmelden op Trustpilot. Het is ook een wezenlijke schending van onze Algemene Voorwaarden. Dit betekent dat we het heel serieus nemen.

Wanneer we voorbeelden kunnen documenteren van gedrag waar misbruik van onze diensten wordt geconstateerd, is ons normale proces om een waarschuwing te sturen naar de gebruiker in kwestie om deze te informeren over de problemen en te verzoeken dit gedrag te stoppen. Als de gebruiker dit gedrag blijft vertonen, zal ons Compliance Team mogelijk de toegang tot het Trustpilot account blokkeren.

Let op: Trustpilot heeft ook een klokkenluidersfunctie. Lees hier meer over de klokkenluidersfunctie..