Productreviews van derden importeren en integreren

Deze functie maakt deel uit van de add-on Product Reviews.

Krijg toegang

Als je bedrijf productreviews heeft verzameld via een ander reviewplatform en je wilt ze allemaal onder één dak brengen, dan kun je ze in Trustpilot importeren en integreren.

Zodra je de reviews hebt geïntegreerd, kunnen sterrenscores worden weergegeven in organische zoekopdrachten voor je bestaande producten. Je kunt ook met Google Ads bepaalde zoekresultaten promoten.

Productreviews importeren

1. Maak een CSV-bestand dat je reviews bevat. Zet de informatie in deze volgorde:
      • Klantnaam
      • Productnaam
      • SKU
      • Inhoud review
      • Sterrenscore (1 tot 5 zonder decimalen)
      • Datum en tijd aangemaakt: Zorg ervoor dat dit aan de ISO 8601-indeling voldoet (bijvoorbeeld 2015-11-21T01:51:17+00:00).

De informatie in het bestand moet er zo uitzien:

"Jan";"Productnaam 1";"sku1";"Goed product!";"5";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
"Janneke";"Productnaam 2";"sku2";"Slecht product :-(";"1";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
"Maria";"Productnaam 3";"sku3";"Het gaat wel...";"3";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
      1. In je Trustpilot Business-account ga je naar Productreviews > Externe reviews. Klik op Reviews importeren.
      2. Je ziet een dialoogvenster. Accepteer de voorwaarden en klik op Ga verder.
      3. Sleep je CSV-bestand naar het deelvenster voor bestanden.
      4. Controleer de inhoud van het bestand en klik op Bevestigen om het importeren van je reviews af te ronden.

Zodra de externe reviews zijn geïmporteerd, kun je een van onze Multisource-TrustBoxen gebruiken om ze op je website weer te geven.

Productreviews integreren

Je productreviews zijn toegankelijk via vier API-oproepen, waarvan twee met je geïmporteerde externe productreviews en de andere met je Trustpilot-productreviews. Je kunt ze gebruiken om:

1. de totale sterrenscore weer te geven van al je Trustpilot-productreviews voor een product door de methode met de overzichtslijst van productreviews te gebruiken;
      2. de productreviews weer te geven die je via Trustpilot hebt verzameld door de methode te gebruiken voor het verzamelen van productreviews;
      3. de totale sterrenscore weer te geven van al je Trustpilot-productreviews voor een product door de methode met de overzichtslijst van productreviews te gebruiken; Het overzicht bevat informatie over ster-gemiddelden, verdeling van de sterren en het totale aantal reviews;
      4. informatie op te halen over individuele productreviews van de API samen met de naam van de reviewer, de aanmaakdatum, de sterrenscore en de tekst van de review door de methode te gebruiken voor het importeren van productreviews.