Importeer en integreer externe productreviews die niet van Trustpilot afkomstig zijn

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Heeft je bedrijf productreviews verzameld op een ander platform dan Trustpilot? Ook deze reviews kun je samen met je Trustpilot-reviews laten zien op je website, door ze te importeren naar Trustpilot.

Wanneer je je reviews geïntegreerd hebt, zullen je bestaande producten sterrenscores krijgen in organische zoekresultaten. Ook zul je in staat zijn om Google Ads te gebruiken om bepaalde zoekresultaten te promoten.

Laat je externe reviews zien met de MultiSource TrustBoxen of (als je een Enterprise-klant bent) met de API.

Je geïmporteerde externe productreviews kunnen SEO-voordelen hebben, wat de kans verhoogt dat klanten je producten vinden via zoekmachines. Deze SEO-voordelen krijg je automatisch als je onze Product Reviews MultiSource SEO TrustBox gebruikt.

Opmerking: Trustpilot geeft je geïmporteerde productreviews niet door aan Google, maar je kunt hiervoor gerust je vorige productreviewplatform om hulp vragen. Sommige platformen blijven tot 12 maanden reviews feeden nadat het contract is beëindigd.

Importeer productreviews

Zo importeer je productreviews:

1. Maak een CSV-bestand aan dat je reviews bevat. De veldwaarden moeten worden ingesloten in aanhalingstekens en gescheiden worden door puntkomma's. Bijvoorbeeld:
    "Jan";"Productnaam 1";"sku1";"Goed product!";"5";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
    "Bart";"Productnaam 2";"sku2";"Slecht product :-(";"1";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
    "Marianne";"Productnaam 3";"sku3";"Niet slecht...";"3";"2015-11-21T01:51:17+00:00"

Zet de informatie in deze volgorde:
    • Klantnaam
    • Productnaam
    • SKU
    • Inhoud review
    • Sterrenscore (1 tot 5 zonder decimalen)
    • Datum en tijd aangemaakt – Zorg ervoor dat dit aan het ISO 8601 formaat voldoet. Voorbeeld: 2015-11-21T01:51:17+00:00).
  2. Ga in je Trustpilot Business-account naar Reviews > Productreviews > Externe reviews en klik op Importeer een nieuw bestand.
  3. Bekijk de juridische voorwaarden en bevestig door een vinkje voor Ik garandeer en verklaar hierbij dat te zetten. Klik daarna op Ga verder.
  4. Onder Upload een CSV-bestand met de productreview-gegevens, sleep je CSV-bestand in het daarvoor bestemde vak op het scherm.
  5. Controleer de inhoud van het bestand en klik op Bevestig om het importeren van je externe reviews af te ronden.

Tips

• Je kunt zo veel productreviews importeren als je maar wilt.
  • De geïmporteerde productreviews zullen alleen zichtbaar zijn op je website.

Belangrijk: in Trustpilot-contracten staat uitdrukkelijk dat je enkel productreviews mag importeren waar je recht op hebt om die te gebruiken.

Integreer je externe productreviews en je Trustpilot-productreviews

Al je productreviews zijn toegankelijk twee afzonderlijke API-calls, één met je geïmporteerde externe productreviews en de ander met je Trustpilot-productreviews.

1. Gebruik de Get product reviews summary-methode om de algehele sterrenscore weer te geven van al je Trustpilot-productreviews voor een bepaald product.
  2. Gebruik de Get product reviews-methode om de productreviews te tonen die je hebt verzameld via Trustpilot.
  3. Gebruik de Get imported product reviews summary-methode om de algehele sterrenscore weer te geven van een product. Dit overzicht bevat informatie over ster-gemiddelden, verdeling van de sterren en het totale aantal reviews.
  4. Gebruik de Get imported product reviews-methode om informatie over individuele productreviews uit de API te halen, zoals de naam van de reviewer, de datum van creatie, de sterrenscore en de reviewtekst.