Handleiding: importeer en integreer externe productreviews die niet van Trustpilot afkomstig zijn

Heeft je bedrijf reviews verzameld met behulp van een ander platform? Je kunt deze productreviews eenvoudig importeren en integreren met Trustpilot. Houd er rekening mee dat bedrijfsreviews niet geïmporteerd kunnen worden.

Productreviews importeren

Ga naar Productreviews in je Trustpilot Business-account en klik op het tabblad Importeren.

Voorzie ons van een Comma Separated Values (CSV) bestand, en gebruik dit format met velden gescheiden door puntkomma's ;

Jan;Productnaam 1;sku1;"Goed product!";5;2015-11-21T01:51:17+00:00
Bart;Productnaam 2;sku2;"Slecht product :-(";1;2015-11-21T01:51:17+00:00
Marianne;Productnaam 3;sku3;"Niet slecht...";3;2015-11-21T01:51:17+00:00

Zet de informatie in deze volgorde:

• Naam klant
  • Productnaam
  • SKU
  • Inhoud review
  • Sterrenscore (1 tot 5 zonder decimalen)
  • Aanmaakdatum – Dit veld is optioneel. Moch je hier gebruik van willen maken, dan dien je het te formatteren volgens de datum- en tijdnotatie ISO 8601 (bijvoorbeeld 2015-11-21T01: 51: 17 + 00: 00). Als je deze informatie niet opneemt, geeft Trustpilot standaard de uploaddatum weer.

Stuur het Comma Separated Values (CSV) bestand naar je Account Manager en wij zullen het importeren. Zodra de verificatie en verwerking is voltooid, zal de review op je website te zien zijn. Je kunt alle productreviews die niet afkomstig zijn van Trustpilot op deze manier integreren.

Na de import

Al je productreviews zullen verzameld worden in twee aparte API calls, één met je geïmporteerde externe productreviews en de ander met je Trustpilot productreviews.

Hoe je gemakkelijk productreviews van Trustpilot en geïmporteerde productreviews kunt integreren

Met de Product Reviews MultiSource TrustBox kun je het eenvoudigst al je Trustpilot en externe productreviews importeren en samen tonen van één bepaald product.

SEO voordelen

Afhankelijk van de integratie met schema.org rich snippets, kunnen de geïmporteerde externe productreviews SEO en rich snippet voordelen opleveren. Houd er rekening mee dat het herhalen van inhoud een negatief SEO effect kan hebben. We raden aan om alleen individuele reviews op één plaats te tonen. Lees meer over productreviews en SEO.

Sterrenscore

• Organische zoekopdracht: als de implementatie correct is uitgevoerd, zullen de sterrenscores voor je bestaande producten in de organische zoekresultaten te vinden zijn. Lees hier meer.
  • Betaalde zoekresultaten/Google AdWords: bedrijven kunnen Google AdWords gebruiken om bepaalde zoekresultaten te promoten. Producten met sterrenscores (in organische zoekresultaten) worden weergegeven in Google AdWords.
  • Google Shopping en Product Listing Ads: Trustpilot zal niet jouw geïmporteerde (externe) productreviews data voeden naar Google. Maar je bent vrij om zelf hulp te vragen van het productreviewplatform dat je voorheen gebruikte. Sommige platformen blijven reviews voeden tot 12 maanden nadat het contract is beëindigd.

Developers Handleiding:

• Je kunt zo veel productreviews importeren als je maar wilt, maar het is een eenmalige handeling.
  • De geïmporteerde productreviews zullen alleen zichtbaar zijn op jouw website.

Let op: volgens de juridische voorwaarden, afgesproken bij je aanmelding bij Trustpilot, is het alleen toegestaan om productreviews te importeren waar je recht op hebt om te gebruiken.

Dit zijn de methoden waarmee je externe en Trustpilot productreviews kunt integreren:

Hoe krijg je een overzicht van jouw Trustpilot productreviews?

Begin met het tonen van alle sterrenscores van al je Trustpilot productreviews voor een bepaald product. De API genaamd 'product reviews summary' bevat informatie over stergemiddelden, verdeling van de sterren en het totale aantal reviews.

De API documentatie vind je hier .

Hoe kun je je Trustpilot productreviews ophalen?

Toon de productreviews die je hebt verzameld via Trustpilot. Je klanten kunnen het volgende van de review zien: de inhoud, de datum waarop de review is aangemaakt, de individuele sterrenscore, het ID en tot slot de naam van de klant/reviewer.

De API documentatie vind je hier.

Hoe krijg je een overzicht van geïmporteerde externe productreviews?

Je kunt een overzicht van je geïmporteerde externe productreviews krijgen door deze API voor een enkele SKU of meerdere SKU's te gebruiken. Gebruik deze informatie om de algehele sterrenscore voor een product weer te geven. Het overzicht bevat informatie over stergemiddelden, verdeling van de sterren en het totale aantal reviews.

Hoe krijg je geïmporteerde externe productreviews?

Ontvang je geïmporteerde non-Trustpilot productreviews via deze API, met behulp van je business unit ID en SKU('s). De data uit de API bevat individuele productreviews, de naam van de reviewer, de sterrenscore, de aanmaakdatum en de reviewtekst.

De productreview API documentatie vind je hier.