Importeer productreviews van andere platforms naar Trustpilot

Deze functie maakt deel uit van de add-on Product Reviews.

Krijg toegang

Heb je productreviews van andere bronnen of platforms en wil je deze op één plek samenvoegen? Je kunt ze importeren en integreren in je Trustpilot-dashboard.

Eenmaal geïntegreerd, worden je reviews uit andere bronnen ook opgenomen in je Trustpilot-sterrenscore. Bovendien kun je Google Ads inzetten om bepaalde zoekresultaten te promoten, en kunnen sterrenscores verschijnen voor je producten in organische zoekresultaten. Volg simpelweg deze stappen:

Maak een bestand met je productreviews

Maak een spreadsheet-bestand met de reviews die je wilt integreren. Plaats de kolommen in deze volgorde:

1. Naam klant
  2. Productnaam
  3. SKU - de SKU's moeten overeenkomen met de SKU's die je gebruikt voor je Trustpilot-productreviews.
  4. Review-inhoud
  5. Sterrenscore (1 t/m 5 zonder decimalen)
  6. Datum en tijd aangemaakt: Zorg ervoor dat dit aan de ISO 8601-opmaak voldoet (bijvoorbeeld 2015-11-21T01:51:17+00:00).

Opmerking: Je hoeft deze velden niet als kopteksten op te nemen in je spreadsheet.

Sla je bestand op als .CSV (gescheiden door puntkomma's). De informatie in het bestand moet er zo uitzien:

"Jan";"Productnaam 1";"sku1";"Goed product!";"5";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
  "Janneke";"Productnaam 2";"sku2";"Slecht product :-(";"1";"2015-11-21T01:51:17+00:00"
  "Maria";"Productnaam 3";"sku3";"Het gaat wel...";"3";"2015-11-21T01:51:17+00:00"

Opmerkingen over je bestandsopmaak:

• Datum en tijd zijn optioneel. Als je ze echter niet opneemt, gebruikt ons systeem de datum en tijd waarop je het bestand hebt geïmporteerd.
  • De gegevens moeten worden gescheiden door puntkomma's (niet komma's). Je kunt dit doen door je bestand op te slaan als een CSV met puntkomma's als scheidingstekens.
  • Alle opgenomen informatie moet tussen dubbele aanhalingstekens staan.
  • Als je review-inhoud dubbele aanhalingstekens bevat, vervang deze dan met enkele aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: "Ik ben dol op mijn "nieuwe" camera!" moet worden gewijzigd naar "Ik ben dol op mijn 'nieuwe’ camera!”. De 'Zoek en vervang'-functie (Ctrl + H) in je spreadsheet kan hierbij helpen.

Importeer je productreviews

Als je al je productreviews van andere bronnen onder één dak wilt brengen, dan kun je ze in Trustpilot importeren en integreren.

1. Ga in Trustpilot Business naar productreviews > Externe reviews. Klik op Reviews importeren.
  1. Je ziet een dialoogvenster. Accepteer de voorwaarden en klik op Ga verder.
  1. Sleep je CSV-bestand naar het deelvenster voor bestanden.
  1. Controleer de inhoud van het bestand en klik op Bevestigen om het importeren van je reviews af te ronden.

Opmerking: Als je een foutmelding krijgt, controleer dan nogmaals of er geen velden ontbreken of dat er geen onjuiste opmaak is. Als je op Fouten weergeven klikt, wordt uitgelegd waar de fouten zijn opgetreden.

Zodra de externe reviews zijn geïmporteerd, kun je een van onze Product Reviews MultiSource SEO-TrustBoxen gebruiken om ze op je website weer te geven. Deze TrustBox stelt zoekmachines in staat de inhoud te crawlen en kan worden gebruikt om rich snippets weer te geven in Googles zoekresultaten.

Google Shopping-disclaimer

Houd er rekening mee dat je geïmporteerde externe reviews niet worden weergegeven in Google Shopping. Ze tellen wel mee voor je algehele sterrenscore voor het specifieke product en voor Rich snippets, maar ze worden niet naar Google Shopping gestuurd.