De timing en frequentie van je uitnodigingen instellen

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

In dit artikel leer je hoe je de timing en frequentie van je uitnodiging kunt plannen, en hoe je uitnodigingsherinneringen kunt instellen.

Ga in je Trustpilot Business-account naar Reviews verzamelen > Uitnodigingsinstellingen > Timing en frequentie.

Leveringsdatum uitnodiging plannen

Selecteer de tijd die moet verstrijken nadat een klant een aankoop doet of gebruik maakt van je bedrijf.

Voor bedrijfsreview-uitnodigingen:

Onder Verstuur een bedrijfsreview-uitnodiging selecteer je het aantal dagen, weken of maanden uit het dropdown-menu.

Voor productreview-uitnodigingen:

Je hebt twee opties. Onder Verstuur een productreview-uitnodiging kies je om te verzenden samen met de bedrijfsreview-uitnodiging of afzonderlijk. Als je kiest om de uitnodigingen afzonderlijk te versturen, gebruik dan het dropdown-menu om het aantal dagen, weken of maanden te kiezen dat moet verstrijken tussen het moment waarop de bedrijfsreview-uitnodiging wordt verstuurd en het moment waarop de productreview-uitnodiging wordt verstuurd.

Standaard worden uitnodigingen na 7 dagen aan de klant verstuurd. Wij raden deze vertraging aan om er zeker van te zijn dat de klant de bestelling eerder ontvangt dan de uitnodiging.

Tijd voor versturen uitnodiging kiezen

Je kunt kiezen hoe laat je uitnodigingen verstuurd worden naar klanten. Selecteer in het dropdown-menu onder Verstuur uitnodigingen op dit moment van de dag een bepaalde tijd (alle tijden zijn in UTC).

Je kunt er ook voor kiezen om e-mails te versturen op een automatisch geoptimaliseerde tijd. Deze tijd wordt berekend aan de hand van eerdere klantgegevens om te bepalen welk tijdstip van de dag gebruikers doorgaans het meest reageren op uitnodigingen. Om deze functie te gebruiken, kies je Optimaliseer automatisch in het dropdown-menu.

Uitnodigingsfrequentie

Je hebt verschillende opties voor hoe vaak er uitnodigingen naar klanten gestuurd worden die meerdere aankopen doen bij je bedrijf. Als je na elke aankoop een uitnodiging wil sturen, kies je de optie Stuur een review-uitnodiging naar iedereen die een aankoop doet. Anders kun je kiezen uit de andere twee opties: Voer het aantal dagen in tot een nieuwe uitnodiging mag worden gestuurd of kies een standaard van 3 jaar.

Uitnodigingsherinneringen

Als je herinneringen wil sturen naar klanten die je hebt uitgenodigd maar die nog geen reviews hebben achtergelaten, vink dan het vakje onder Uitnodigingsherinnering aan. Kies in het dropdown-menu hoeveel dagen of weken je wil laten verstrijken tussen het moment waarop de oorspronkelijke uitnodiging wordt verstuurd en het moment waarop de herinnering wordt verstuurd. Klik op Wijzigingen opslaan.

Om een herinnering te versturen, moeten er drie dingen gebeuren:

• Je moet herinneringen inschakelen voordat je een uitnodiging maakt.
  • Herinneringen moeten ingeschakeld zijn wanneer de uitnodiging wordt verzonden.
  • De reviewer heeft geen review geplaatst door op de link in de oorspronkelijke uitnodiging te klikken.

Opmerking: Als je uitnodigingsherinneringen uitschakelt, worden alle uitnodigingsherinneringen in de wachtrij geannuleerd en niet verzonden.

Als je wil weten hoe je de instellingen voor uitnodigingsmails kunt configureren, lees dan dit artikel.