Trustpilots gratis BigCommerce-app - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Met Trustpilots gratis BigCommerce-plugin kun je automatisch bedrijfs- en productreviews verzamelen. Daarnaast stelt deze plugin je in staat om meerdere TrustBox-widgets toe te voegen aan je website en voormalige klanten uit te nodigen om reviews te schrijven.

Dit artikel legt uit hoe je Trustpilot met BigCommerce verbindt.

Opmerking: Deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van het BigCommerce e-commerce platform. Gebruik je een ander platform? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van een andere automatische verzamelmethode, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er dubbele uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

Voordelen van de BigCommerce-plugin

• Automatiseer je review-uitnodigingen — een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Stuur review-uitnodigingen naar je voormalige klanten.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe aan je website.

Maak verbinding met de BigCommerce-plugin

Zo verbind je Trustpilot met BigCommerce:

1. Ga naar je Trustpilot Business-account > Integraties > E-commerce integraties > BigCommerce en klik op Verbinden.
  2. Log in op je BigCommerce-account als je hierom wordt gevraagd.
  3. Onder Trustpilot Reviews, klik op Install.
  4. Lees de pagina over toegangsrechten door en klik op Confirm.
  5. Log in met je Trustpilot Business-account inloggegevens, als je hierom wordt gevraagd.
  6. Lees de voorwaarden door en vink het vakje voor I understand and accept the above aan. Klik daarna op Confirm.

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd, kun je:

• je uitnodigingsinstellingen aanpassen en een uitnodiging-trigger instellen;
  • productreview-uitnodigingen versturen, als je gebruikmaakt van Trustpilots productreviews-functie;
  • voormalige klanten uitnodigen om een review te schrijven;
  • meerdere TrustBox-widgets toevoegen aan je website.

Configureer de uitnodiging-trigger

1. Stel in het tabblad General in wanneer er uitnodigingsmails naar je klanten moeten worden verzonden.
  2. Selecteer je uitnodiging-trigger uit het dropdown-menu.
    • Kies Order confirmed als je je klanten wilt uitnodigen, wanneer de bestellingstatus in BigCommerce 'Awaiting Fulfillment/Awaiting Shipment' of 'Awaiting Pickup' is.
    • Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen, wanneer de bestellingstatus in BigCommerce 'Shipped' of 'Completed' is.
  3. Klik op Save changes.

Update je uitnodigingsinstellingen

Je kunt je uitnodigingsinstellingen updaten via het tabblad Invitations:

• Sender Name: de naam die wordt weergegeven in de inbox van je klanten, wanneer ze je review-uitnodiging ontvangen. Momenteel is de huidige e-mail afzender standaard ingesteld op het noreply.invitations Trustpilot-mailadres.
  • Reply-to Email: het e-mailadres waar je klanten op zullen reageren, naar aanleiding van je e-mails.
  • Trustpilot website: de landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review (bijvoorbeeld nl.trustpilot.com).
  • Send Delay: het aantal dagen dat je tussen het verzenden en ontvangen van de review-uitnodiging wilt wachten (maximaal 90 dagen).

Productreview-uitnodigingen versturen

Met de BigCommerce-plugin kun je productreview-uitnodigingen versturen als je gebruikmaakt van Trustpilots productreviews-functie.

1. Klik op het tabblad Product Reviews en schakel Product review invitations in.
  2. Onder SKU (Stock Keeping Unit), selecteer een SKU-veld uit het dropdown-menu om aan te geven waar je SKU's worden opgeslagen. Dit is een verplicht veld als je productreview-uitnodigingen wilt versturen.
    • Klik op Check that all your products have SKUs om er zeker van te zijn dat al je producten een SKU hebben. Als er gegevens ontbreken, ga dan terug naar de Admin products-sectie en voer de ontbrekende SKU-informatie in.
  3. Tevens kun je de opties voor GTIN en MPN selecteren in de bijbehorende dropdown-menu's, maar deze zijn optioneel.
  4. Klaar? Klik dan op Save changes.

Nodig voormalige klanten uit om reviews te schrijven

Met de BigCommerce-plugin kun je klanten uitnodigen die tussen de 7 dagen en 6 maanden geleden een aankoop bij je hebben gedaan.

1. In Past Orders, kies het gewenste tijdsinterval en klik op Sync up orders.
  2. Als er bestellingen zijn die niet correct gesynchroniseerd zijn, klik dan op Re-sync om het nog eens te proberen.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de BigCommerce-plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je BigCommerce-plugin.

1. In BigCommerce Admin > Trustpilot App, klik op Try it out op het tabblad TrustBox. Je ziet een lijst met de beschikbare TrustBoxen en de preview van je winkel.
  2. Sleep een TrustBox naar de preview van je website. Je kunt TrustBoxen op je landingspagina, categoriepagina of productpagina plaatsen.
    • Als je je TrustBox liever op andere pagina wilt tonen, klik dan op Add a new page en voer het specifieke webadres in.
  3. Je kunt de TrustBox die je naar de preview hebt gesleept verder instellen door er met je cursor op te staan en te klikken op Customize. Je kunt de positie, het kleurenthema, de breedte, de hoogte, de taal en de verticale/horizontale offset van de TrustBox aanpassen.
  4. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Opmerking: Je data-sku kenmerk zal vanzelf geüpdatet worden als je een Product Reviews TrustBox kiest. Vergeet niet om het aan je productpagina toe te voegen.

Opmerking: Er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt verwezen.