Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Handleiding: BigCommerce-applicatie

De BigCommerce app is er een uit de serie van apps die we gebouwd hebben om bedrijven zo efficiënt mogelijk klanten uit te nodigen een review op Trustpilot achter te laten. De structuur van deze applicatie staat Trustpilot toe om alle benodigde data rechtstreeks uit de webshop van het bedrijf te verkrijgen en deze data door te geven aan onze uitnodigingsservice.

Enkele belangrijke punten om te weten over de BigCommerce app:

• De app gebruikt BigCommerce's webhook (pagina is in het Engels). De app heeft toegang nodig tot de volgende onderdelen om review-uitnodigingen te versturen:
    • Bekijk bestellingen
    • Bekijk producten
    • Bekijk algemene winkel informatie
    • Bekijk algemene informatie van de klant (naam & e-mail)
    • Bekijk en wijzig de algemene winkel informatie (deze informatie zal alleen gebruikt worden om je klanten uit te nodigen om een review op Trustpilot achter te laten)
  • De app creëert Trustpilot uitnodigingen bij iedere nieuwe bestelling die in je BigCommerce webshop is geplaatst. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om:
    • de uitnodiging te vertragen tot maximaal 3 maanden.
    • productreviews samen met bedrijfsreviews.
    • je voormalige klanten uit te nodigen (tot één jaar geleden).
    • je AFS uit te schakelen wanneer je de BigCommerce-app implementeert (aanbevolen).

Stap voor stap instructie voor het instellen van de BigCommerce-app:

VERBINDING MAKEN

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

1. Ga in je Business-account naar Integraties > Apps, zoek naar BigCommerce en klik op Verbind nu
  2. Je wordt doorverwezen en gevraagd om in te loggen op je BigCommerce-account als je nog niet ingelogd bent.
  3. Installeer de Trustpilot Reviews-app door te klikken op de Install knop
  4. Bevestig de Trustpilot Reviews-app installatie door te klikken op Confirm

Door Trustpilot Reviews te installeren, geeft je bedrijf Trustpilot de mogelijkheid om:

• bestellingen te bekijken.
  • producten te bekijken.
  • algemene winkel informatie te bekijken en te wijzigen.
  • algemene informatie van de klant te bekijken (naam & e-mail).
  1. Selecteer de webshop die je wilt integreren met de Trustpilot Reviews-app.

Let op: deze stap is alleen van toepassing als je meer dan één website geregistreerd hebt bij Trustpilot.

INSTELLEN

1. Nadat je je website hebt verbonden met de Trustpilot Reviews-app, wordt je doorgestuurd naar de Instellingen-pagina, waar je de Uitnodiging Instellingen kunt configureren.
  • Naam Afzender en E-mail Afzender: de Afzender informatie die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze de review-uitnodiging ontvangen (Let op: momenteel zal de E-mail Afzender altijd standaard ingesteld zijn als "noreply.invitiations" Trustpilot e-mail.)
  • Antwoord-op E-mail: het e-mailadres dat je wilt dat je klanten gebruiken in reactie op je uitnodiging. (Beantwoordde e-mails kunnen toegevoegd en geverifieerd worden via de Automatische Feedback Service pagina.)
  • Trustpilot-website: de Trustpilot-website waar je klanten naartoe worden gestuurd bij het schrijven van hun review.
  • Uitnodiging Trigger: de actie in BigCommerce die een nieuwe Trustpilot review-uitnodiging zal triggeren. De trigger die we momenteel ondersteunen is bij plaatsing van een nieuwe bestelling.
  • Zend vertraging: het aantal dagen vanaf wanneer de uitnodiging is getriggerd tot wanneer het is verzonden (maximaal drie maanden).
  • Nodig voormalige klanten uit: hierdoor kun je voormalige klanten uitnodigen, van 7 dagen tot een jaar geleden. (Let op: wanneer deze optie ontbreekt, heb je deze stappen al in de instellingen doorlopen. Verbreek de integratie en start opnieuw om deze optie te krijgen.)

E-MAIL TEMPLATE

1. Kies het template dat je naar je klanten wilt verzenden. De dropdown-lijst met templates van je template bibliotheek voor handmatige review-uitnodigingen. Je hebt toegang tot je handmatige reviewuitnodigingen-templates en kan ze bewerken in de Template Editor tab in je Business-account. Vind hier meer informatie.

Bekijk de e-mailuitnodiging door jezelf een test e-mail te sturen (alleen bij bedrijfsreviews). Voltooi de installatie door op Ga verder te klikken.

BEVESTIGING

1. Je instellingen zouden nu voltooid moeten zijn en je review-uitnodigingen zullen op korte termijn naar je klanten verzonden worden. Van hieruit kun je terug gaan om je Bigcommerce-app uitnodiging instellingen te bewerken.

VERBINDING VERBREKEN

Wanneer je de verbinding met de app wilt verbreken, adviseren we je dit direct vanuit BigCommerce te doen. Wanneer je de verbinding verbreekt met het Trustpilot Business-account nadat de installatie is voltooid, zal het niet volledig verwijderd worden in BigCommerce en je zult foutmeldingen zien wanneer je toegang tot de app wilt krijgen.

Bekende problemen

Wanneer de installatie is geannuleerd moet de app verwijderd worden (vanuit BigCommerce) en het installatieproces herstart worden.

Wanneer je tijdens de installatie op Terug of Vernieuwen klikt in je browser wordt het proces geannuleerd. De app dient verwijderd te worden (vanuit BigCommerce) en het installatieproces moet herstart worden.

Er is momenteel geen sandboxomgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.