Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Automatische Feedback Service (AFS) 2.0 handleiding

AFS 2.0 is één van de vele hulpmiddelen die wij aanbieden voor het automatiseren van het verzamelen van reviews (zowel bedrijfs- als productreviews).

Om de AFS 2.0 uit te proberen, raden we aan om te beginnen met een basic setup. Wanneer je de smaak te pakken hebt, kun je proberen je uitnodigingen te verbeteren met structured data snippets.

AFS 2.0 instellingen op Trustpilot

Om te starten met het gebruik van de Automatische Feedback Service 2.0, dien je de Automatische Feedback Service tab te selecteren in het Uitnodigingen menu. Je hebt je AFS e-mailadres nodig om uitnodigingen voor je klanten te creëren. Voor meer informatie, bekijk de stap hieronder om te zien hoe je uitnodigingen kunt creëren.

Op deze pagina heb je ook de mogelijkheid om je standaard uitnodiging instellingen te wijzigen door te klikken op de pijl achter Toon naast Instellingen, waarna een dropdown menu verschijnt:

Let erop dat je waarschijnlijk je account moet upgraden om toegang te krijgen tot deze instellingen.

• Uitnodiging template is de e-mail template die gebruikt zal worden om je klanten uit te nodigen een review te plaatsen. Je kunt één van onze standaard templates selecteren of voor een aangepaste template kiezen die je met behulp van de Template Editor hebt gecreëerd..
  • Naam Afzender is de naam die verschijnt in het Van: veld wanneer je klanten de e-mailuitnodiging ontvangen.
  • Reply-to addressl is het e-mailadres waar de reacties van je klanten naartoe gestuurd worden, wanneer ze reageren op een e-mailuitnodiging. Het Reply-to address is standaard ingesteld als het e-mailadres van de gebruiker die je Trustpilot business account gecreëerd heeft, maar dit kan aangepast worden..
  • E-mail Afzender is het e-mailadres dat verschijnt in het Van: veld wanneer je klanten een e-mailuitnodiging ontvangen. Standaard zullen je uitnodigingen verstuurd worden van het e-mailadres noreply.invitations@trustpilot.com. Je kunt ook kiezen om de e-mails vanaf je eigen domein te verzenden. Om dit te doen, moet je je SPF record instellen zodat Trustpilot je e-mails namens jouw domein kan verzenden.
  • Met Trigger domeinen kun je kiezen welke domeinen worden toegestaan voor het verzenden van e-mails naar Trustpilot om de uitnodigingen voor je klanten te creëren. Standaard staat AFS alle domeinen toe om e-mails te verzenden en uitnodigingen te triggeren vanaf je profiel. Om dit te beperken kun je een whitelist samenstellen voor specifieke domeinen.
  • Landingpage is de specifieke website van het land waar je wilt dat je klanten de review schrijven. Bijvoorbeeld https://uk.trustpilot.com voor het Verenigd Koninkrijk.
  • Stel de Vertraging in om aan te geven hoeveel dagen we moeten wachten vanaf het moment dat de uitnodiging is getriggerd tot wanneer we deze naar je klant sturen. De vertraging is standaard ingesteld op 7 dagen. Door een vertraging van 0 dagen te kiezen zal de uitnodiging direct verzonden worden wanneer deze is getriggerd (door bijvoorbeeld de orderbevestiging die naar je klant verstuurd is).
  • Je kunt ervoor kiezen om Uitnodigingen te versturen op een bepaald tijdstip van de dag. De datuminstellingen zijn gebaseerd op de vertraging die je hebt gekozen en wanneer je het tijdstip specificeert zal de reviewuitnodiging verzonden worden op het tijdstip en de dag waarop deze is ingesteld.

Creëer uitnodigingen

Om te starten met het verzenden van uitnodigingen naar je klanten, dien je je unieke AFS e-mailadres te kopiëren vanuit de instellingen-pagina van de Automatische Feedback Service. Voeg dit e-mailadres als een BCC ontvanger toe in de orderbevestigingen die je naar je klanten verstuurt.

Wanneer klanten een order plaatsen, ontvangen ze een orderbevestiging via e-mail. Omdat Trustpilot een BCC ontvanger is van deze e-mail, is ons systeem in staat om de e-mail te gebruiken om een uitnodiging te creëren. Om ervoor te zorgen dat we de juiste data gebruiken, zorg er voor dat het e-mailadres van je klant is ingevuld in het Naar: veld van de e-mail, en zorg ervoor dat er maar één e-mailadres is ingevuld in het Naar: veld.

Wanneer de uitnodiging succesvol is gecreëerd, kun je deze terugzien in je Uitnodiging Geschiedenis onder Uitnodigingen. Je kunt op een uitnodiging klikken om deze uit te vouwen en de instellingen van de uitnodiging te bekijken. Ook kun je de verzenddatum, de afzendernaam en het reply-to adres in de uitnodiging aanpassen, wanneer het in de wachtrij staat om verzonden te worden.

Verbeter je uitnodigingen met Structured Data Snippet

Standaard pikt de Automatische Feedback Service 2.0 alleen het e-mailadres van de klant op, die gebruikt zal worden als de ontvanger van de e-mailuitnodiging. De naam van de klant en het referentienummer zullen niet opgepikt worden.

Je hebt de mogelijkheid om een Structured Data Snippet aan de broncode toe te voegen van je orderbevestiging. Zo kun je aanvullende data toevoegen aan de uitnodiging, zoals de naam van de klant of het referentienummer. Bovendien kun je de instellingen voor die bepaalde uitnodiging vooraf toevoegen voordat deze in de wachtrij wordt gezet.

Hier is een voorbeeld van hoe de Structured Data Snippet eruit zou kunnen zien:

<script type="application/json+trustpilot">
{
"recipientEmail": "CUSTOMER EMAIL",
"recipientName": "CUSTOMER NAME",
"referenceId": "REFERENCE ID"
}
</script>

Gebruik een tijdelijke aanduiding van je CRM systeem om ervoor te zorgen dat het e-mailadres, de naam en het referentienummer van de klant zijn ingesloten in de data snippet. Ons systeem zal de data snippet identificeren en de data gebruiken voor je uitnodiging.

Met de Structured Data Snippet is het mogelijk om verschillende parameters te veranderen in je uitnodiging. Je kunt bijvoorbeeld de uitnodiging-template kiezen die je wilt, gebaseerd op de gewenste taal van je klant. Ook kun je je uitnodigingen vooraf taggen, zodat wanneer de reviews gepost worden, ze al getagd zijn. Tags kunnen later gebruikt worden voor het analyseren van je reviews.

Voor meer informatie over onze Structured Data Snippet, lees hier meer..