Automatische Feedback Service 2.0 handleiding

De AFS 2.0 introduceert verbeteringen en een nieuwe manier om productdata door te sturen in structured code snippets vanaf uw e-commerce platform naar Trustpilot's uitnodiging tools. Het helpt om het verzamelen van productbeoordelingen te automatiseren zonder API's, daarnaast wordt het proces verbeterd van het verzamelen van productbeoordelingen.

AFS 2.0 instellingen op Trustpilot

Om te starten met het gebruik van de Automatische Feedback Service 2.0, dient u de Automatische Feedback Service tab te selecteren in het Uitnodigingen menu. U heeft uw AFS e-mailadres nodig om uitnodigingen voor uw klanten te creëren. Bekijk voor meer informatie de stap hieronder om te zien hoe u uitnodigingen kunt creëren.

Op deze pagina heeft u ook de mogelijkheid om uw standaard uitnodiging instellingen te wijzigen door te klikken op de Toon dropdown pijl naast Configuratie opties: (uitbreidbaar)

Let erop dat u waarschijnlijk uw account moet upgraden om toegang te krijgen tot deze instellingen.

• Uitnodiging Template is het e-mail template dat gebruikt zal worden om uw klanten uit te nodigen een beoordeling achter te laten. U kunt een van onze geoptimaliseerde templates kiezen of aangepaste templates die u al heeft gecreëerd in de Template Editor.
  • Naam Afzender is de naam die verschijnt in het Van veld waar uw klanten de e-mailuitnodiging ontvangen.
  • Antwoord-op E-mail is het e-mailadres waar de reacties van uw klanten naartoe gestuurd worden, wanneer ze reageren op een e-mailuitnodiging. Het Antwoord-op E-mail is standaard ingesteld naar het e-mailadres van de gebruiker die uw Trustpilot Business Account gecreëerd heeft- dit kan aangepast worden.
  • E-mail Afzender is het e-mailadres dat verschijnt in het Van: veld wanneer uw klanten een e-mailuitnodiging ontvangen. Standaard zullen uw uitnodigingen verstuurd worden van het e-mailadres noreply.invitations@trustpilot.com. U kunt ook kiezen om de e-mails vanaf uw eigen domein te verzenden. Om dit te doen, moet u uw SPF record instellen zodat Trustpilot uw e-mails namens uw domein kan verzenden.
  • Trigger domeinen specificeer de domeinen die worden toegestaan voor het het verzenden van e-mail naar Trustpilot om de uitnodigingen voor uw klanten te creëren. Standaard staat AFS alle domeinen toe om e-mails te verzenden en uitnodigingen te triggeren vanaf uw profiel. Om dit te beperken kunt u een whitelist creëren voor specifieke domeinen.
  • Landingspagina is de specifieke website van het land waar u wilt dat uw klanten de beoordeling schrijven. Bijvoorbeeld https://uk.trustpilot.com voor het Verenigd Koninkrijk.
  • Stel de Vertraging in om aan te geven hoeveel dagen we moeten wachten vanaf het moment dat de uitnodiging is getriggerd tot wanneer we deze naar uw klant sturen. De vertraging is standaard ingesteld op 7 dagen. Door een vertraging van 0 dagen te kiezen zal de uitnodiging direct verzonden worden wanneer deze is getriggerd (door bijvoorbeeld de orderbevestiging die verstuurd is naar uw klant).
  • U kunt kiezen om Uitnodigingen te versturen op een bepaald tijdstip van de dag. De datuminstellingen zijn gebaseerd op de vertraging die u heeft gekozen. Wanneer u zelf het tijdstip invoert zal de beoordelingsuitnodiging verzonden worden op de desgewenste dag en tijdstip.

Creëer uitnodigingen

Om te starten met het verzenden van uitnodigingen naar uw klanten, dient u uw unieke AFS e-mailadres te kopiëren vanuit de Automatische Feedback Service instellingen pagina. Voeg dit e-mailadres als een BCC ontvanger toe in de orderbevestigingen die u verstuurt naar uw klanten.

Wanneer klanten een order plaatsen, ontvangen ze een orderbevestiging via e-mail. Omdat Trustpilot een BCC ontvanger is van deze e-mail, is ons systeem in staat om de e-mail te gebruiken om een uitnodiging te creëren. Om ervoor te zorgen dat we de juiste data gebruiken, zorg er dan voor dat het e-mailadres van uw klant in het Naar: veld van de e-mail is geplaatst en zorg dat er maar één e-mailadres in het Naar: veld is geplaatst.

Wanneer de uitnodiging succesvol is gecreëerd, kunt u deze terugzien in uw Uitnodiging Geschiedenis onder Uitnodigingen. U kunt op een uitnodiging klikken om deze uit te vouwen en de uitnodiging instellingen te bekijken. U kunt ook de leverdatum aanpassen, de naam afzender en het antwoord-op e-mailadres in de uitnodiging terwijl het in de wachtrij is geplaatst.

Verbeter uw uitnodigingen met Structured Data Snippet

Standaard pikt de Automatische Feedback Service 2.0 alleen het e-mailadres van de klant op, die gebruikt zal worden als de ontvanger van de e-mailuitnodiging. De naam van de klant en het referentienummer zullen niet worden opgepikt.

U heeft de optie om een Structured Data Snippet in te voegen in de broncode van uw orderbevestiging. Dit zal u toestaan om aanvullende data toe te voegen aan de uitnodiging, zoals de naam van de klant of het referentienummer. Bovendien kunt u de instellingen voor de desbetreffende uitnodiging vooraf toevoegen voor deze in de wachtrij wordt geplaatst.

Hier is een voorbeeld van hoe de Structured Data Snippet eruit zou kunnen zien:

<script type="application/json+trustpilot">

{

"recipientEmail": "CUSTOMER EMAIL",

"recipientName": "CUSTOMER NAME",

"referenceId": "REFERENCE ID"

}

</script>

Gebruik een tijdelijke aanduiding van uw CRM systeem om ervoor te zorgen dat het e-mailadres, de naam en het referentienummer van de klant zijn ingesloten in de data snippet. Ons systeem zal de data snippet identificeren en de data gebruiken voor uw uitnodiging.

U kunt de Structured Data Snippet gebruiken om verschillende parameters te veranderen in uw uitnodiging. Bijvoorbeeld, u kunt verschillende templates gebruiken gebaseerd op de oorsprong van uw klanten, of zelfs uw uitnodigingen vooraf taggen die al toegevoegd worden aan de beoordelingen zodra deze geplaatst zijn. Tags kunnen later gebruikt worden voor het analyseren van uw beoordelingen.

Voor meer informatie over onze Structured Data Snippet, lees hier meer.