Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Wat gebeurt er wanneer mijn review is gerapporteerd?

Reviews kunnen gerapporteerd worden wanneer ze de richtlijnen van Trustpilot schenden, maar als de geïdentificeerde problemen worden opgelost, zullen we ze graag herstellen.

We willen dat Trustpilot zoveel mogelijk oprechte en behulpzame reviews verzamelt. Om het vertrouwen te behouden, staan we mensen toe om reviews te rapporteren die onze richtlijnen schenden. Toch proberen we dit in balans te houden door mensen de mogelijkheid te geven een legitiem probleem aan te geven van iedere gerapporteerde review, en zo misbruik van deze tool in de kiem te smoren. Waar mogelijk, zal ons Compliance Team met reviewers samenwerken om oprechte reviews terug online te zetten.

Wie rapporteerde mijn review?

Reviews kunnen gerapporteerd worden voor het schenden van Trustpilots Gebruikersrichtlijnen op twee verschillende manieren:

1. Het bedrijf rapporteert je review

Bedrijven kunnen reviews rapporteren die in strijd zijn met Trustpilots Gebruikersrichtlijnen. Deze tool is beschikbaar voor alle bedrijven, ongeacht ze wel of geen gebruikmaken van onze betaalde diensten. Maar bedrijven hebben ook een verantwoordelijkheid om reviews correct te rapporteren, en alleen reviews te rapporteren die de regels schenden. We maken het hier duidelijk aan bedrijven waar ze voor kunnen rapporteren.

Wanneer een bedrijf je review rapporteert, is de inhoud van de review en de sterrenscore tijdelijk verborgen, in de tussentijd onderzoekt ons Compliance Team of het voldoet aan onze richtlijnen. Op de plek van de review tonen we de reden voor het rapporteren die is geschreven door het bedrijf:

Merk op dat je nog steeds in staat bent om je review volledig te zien wanneer je inlogt op je gebruikersprofiel.

Ons Compliance Team zal het rapport van het bedrijf bekijken en zal vervolgens :

• je review zo snel mogelijk terug online zetten wanneer de reden voor het rapporteren ongeldig is, of;
  • verder onderzoek doen, waar we je zullen vragen je review te wijzigen of ons te voorzien van documentatie om je ervaring te verifiëren, of;
  • de beoordeling van Trustpilot verwijderen. Dit zal alleen gebeuren wanneer de problemen in het rapport van het bedrijf niet kunnen worden opgelost. Er zal ook een e-mail verstuurd worden die je laat weten dat je review is verwijderd.

Wanneer we contact met je opnemen om je review te bewerken of ons te voorzien van documentatie om je aankoop- of service-ervaring te verifiëren, geven we je 7 dagen de tijd om te reageren. Wanneer we niets van je horen, zal je review offline blijven, maar niet worden verwijderd. Wanneer je op een later moment contact met ons opneemt, kunnen we je review herstellen.

Wanneer je de nodige documentatie stuurt of je review bewerkt om de voorgelegde problemen op te lossen, zullen we je review weer terug online zetten en je dit laten weten. We zullen je ook laten weten of er meer informatie vereist is.

2. Een andere gebruiker markeert je review

Andere gebruikers kunnen ons notificeren wanneer reviews niet voldoen aan onze Gebruikersrichtlijnen. We noemen dit ons "Notificeer compliance proces".

Reviews die zijn genotificeerd blijven zichtbaar op Trustpilot terwijl ons Compliance Team verder onderzoek doet.

Wanneer er geen schending plaatsvindt, zal de melding en je review online blijven. Wanneer er een schending is en de reden voor het rapporteren geldig is, zal je review gerapporteerd worden en de tekst en de waardering zal verborgen zijn op Trustpilot. In plaats daarvan leggen we uit dat ons Compliance Team je review heeft gerapporteerd:

Je bent nog steeds in staat om je review volledig te zien wanneer je inlogt met je gebruikersprofiel.

Op dit punt zal ons Compliance Team:

• je vragen om je review te wijzigen of ons te voorzien van documentatie om je ervaring te verifiëren, of;
  • vragen om de review van Trustpilot te verwijderen. Dit zal alleen gebeuren wanneer de problemen in het rapport van het bedrijf niet kunnen worden opgelost. Er zal ook een e-mail worden verstuurd die je laat weten dat je review is verwijderd.

Wanneer we contact met je opnemen om je review te bewerken of ons te voorzien van documentatie om je aankoop- of service-ervaring te verifiëren, geven we je 7 dagen de tijd om te reageren. Wanneer we niets van je horen, zal je review offline blijven, maar niet worden verwijderd. Wanneer je op een later moment contact met ons opneemt, kunnen we je review herstellen.

Wanneer je de nodige documentatie stuurt of je review bewerkt om de voorgelegde problemen op te lossen, zullen we je review weer terug online zetten en je dit laten weten. Wij zullen je ook laten weten indien we meer informatie nodig hebben.

Waarom duurt het zo lang om gerapporteerde reviews te behandelen?

Meer dan een miljoen reviews worden maandelijks op Trustpilot geplaatst, en zelfs wanneer een klein percentage van deze reviews zijn gerapporteerd, zijn het nog steeds heel veel tickets die ons Compliance Team zal moeten behandelen! We pakken iedere melding zo snel mogelijk op, maar wanneer er meer informatie is benodigd van jou of het beoordeelde bedrijf, dan kan het proces tijd in beslag nemen - vooral omdat we mensen gewoonlijk 7 dagen de tijd geven om te reageren op onze verzoeken.

Gerapporteerde reviews en de TrustScore

De waarderingen die worden gegeven aan een review dragen bij aan de TrustScore van een bedrijf totdat de review is verwijderd. Dit betekent dat de waarderingen die zijn toegevoegd aan gerapporteerde reviews nog steeds meetellen, in de tussentijd zullen we het rapport behandelen.

Reviews die verwijderd zijn door onze fraude-detectie software

We gebruiken geavanceerde, speciaal ontwikkelde software om de reviews in onze community te scannen en schendingen van onze richtlijnen te herkennen, of reviews te herkennen die niet geverifieerd kunnen worden. Een aantal reviews zijn automatisch door onze software verwijderd.

Wanneer dit gebeurt, zal er een e-mail verstuurd worden die je informeert dat je review verwijderd is. Je krijgt ook de kans om contact met ons op te nemen wanneer je gelooft dat er een misverstand heeft plaatsgevonden.