Wat gebeurt er wanneer mijn beoordeling is gerapporteerd?

Wanneer u een beoordeling plaatst, wordt deze direct op Trustpilot geplaatst zonder evaluatie. Maar, als onderdeel van onze inspanningen om een betrouwbare beoordeling community te onderhouden, kan uw beoordeling worden gerapporteerd voor het overtreden van onze richtlijnen door het beoordeelde bedrijf of een andere gebruiker.

Wanneer uw beoordeling is gerapporteerd, zal het tijdelijk offline worden gehaald. Maar als de problemen die door het rapport legitiem zijn en kunnen worden opgelost, werken we met u samen om u te helpen uw beoordeling weer online te krijgen.

Wie rapporteerde mijn beoordeling?

Beoordelingen kunnen gerapporteerd worden voor het schenden van Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen op twee verschillende manieren:

1. Het bedrijf rapporteert uw beoordeling

Bedrijven kunnen beoordelingen rapporteren die in strijd zijn met Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen. Deze tool is beschikbaar voor alle bedrijven op Trustpilot, ongeacht ze wel of geen gebruikmaken van onze betaalde diensten. Maar bedrijven hebben ook een verantwoordelijkheid om beoordelingen correct te rapporteren. Bekijk hier waarvoor ze kunnen rapporteren.

Wanneer een bedrijf uw beoordeling rapporteert, is de inhoud van de beoordeling en de sterwaardering tijdelijk verborgen, in de tussentijd onderzoekt ons Compliance Team of het voldoet aan onze richtlijnen. Op de plek van de beoordeling tonen we de reden voor het rapporteren die is geschreven door het bedrijf:

Merk op dat u nog steeds in staat bent om uw beoordeling volledig te zien wanneer u inlogt op uw gebruikersprofiel.

Ons Compliance Team zal het rapport van het bedrijf bekijken en vervolgens:

• Uw beoordeling terug online zetten wanneer de reden voor het rapporteren ongeldig is
  • Uw beoordeling verder onderzoeken, waar we u zullen vragen om wijzigingen aan te brengen of ons te voorzien van documentatie om uw ervaring te verifiëren, of
  • De beoordeling van Trustpilot verwijderen. Dit zal alleen gebeuren wanneer de problemen in het rapport van het bedrijf niet kunnen worden opgelost. Er zal ook een e-mail verstuurd worden die u laat weten dat uw beoordeling is verwijderd.

Wanneer we contact met u opnemen om uw beoordeling te aan te passen of ons van documentatie te voorzien om uw aankoop of service ervaring te verifiëren, geven we u 7 dagen de tijd om te reageren. Wanneer we niets van u horen, zal uw beoordeling offline blijven, maar niet worden verwijderd. Wanneer u op een later moment contact met ons opneemt, kunnen we uw beoordeling herstellen.

Wanneer u de nodige documentatie stuurt of uw beoordeling bewerkt om de voorgelegde problemen op te lossen, zullen we uw beoordeling weer terug online zetten en u dit laten weten. We zullen u ook laten weten of er meer informatie vereist is.

2. Een andere gebruiker markeert uw beoordeling

Andere gebruikers kunnen ons notificeren wanneer beoordelingen niet voldoen aan onze Gebruikersrichtlijnen. We noemen dit ons "Notificeer compliance proces".

Beoordelingen die bij ons zijn genotificeerd, blijven zichtbaar op Trustpilot, in de tussentijd onderzoekt ons Compliance Team of er sprake is van een overtreding.

Wanneer we tot de conclusie komen dat er geen overtreding is geweest, zal het rapport worden opgeheven. Wanneer we concluderen dat ereen overtreding heeft plaatsgevonden en de reden voor het rapporteren geldig is, wordt uw beoordeling gerapporteerd en de tekst en waardering verborgen op Trustpilot. In plaats daarvan leggen we uit dat ons Compliance Team uw beoordeling heeft gerapporteerd:

U bent nog steeds in staat om uw beoordeling volledig te zien wanneer u inlogt met uw gebruikersprofiel.

Op dit moment, zal ons Compliance Team:

• U vragen om uw beoordeling te wijzigen of ons te voorzien van documentatie om uw ervaring te verifiëren, of
  • De beoordeling van Trustpilot verwijderen. Dit zal alleen gebeuren wanneer de problemen niet kunnen worden opgelost. Er zal ook een e-mail worden verstuurd die u laat weten dat uw beoordeling is verwijderd.

Wanneer we contact met u opnemen om uw beoordeling te bewerken of ons van documentatie te voorzien om uw aankoop of service ervaring te verifiëren, geven we u 7 dagen de tijd om te reageren. Wanneer we niets van u horen, zal uw beoordeling offline blijven, maar niet worden verwijderd. Wanneer u op een later moment contact met ons opneemt, kunnen we uw beoordeling herstellen.

Wanneer u de nodige documentatie stuurt of uw beoordeling bewerkt om de voorgelegde problemen op te lossen, zullen we uw beoordeling weer terug online zetten en u dit laten weten. Wij zullen u ook laten weten indien we meer informatie nodig hebben.

Gerapporteerde beoordelingen en de TrustScore

De waarderingen die worden gegeven in een beoordeling dragen bij aan de TrustScore van een bedrijf totdat de beoordeling is verwijderd. Dit betekent dat de waarderingen die zijn toegevoegd aan gerapporteerde beoordelingen nog steeds meetellen, in de tussentijd zullen we het rapport behandelen.

Beoordelingen die zijn verwijderd door ons fraude detectie proces

We gebruiken geavanceerde, speciaal ontwikkelde software om de beoordelingen in onze community te scannen en schendingen van onze richtlijnen te herkennen, of beoordelingen te herkennen die niet geverifieerd kunnen worden. Een aantal beoordelingen zijn automatisch door onze software verwijderd.

Wanneer dit gebeurt, zal er een e-mail verstuurd worden die u informeert dat uw beoordeling verwijderd is. U krijgt ook de kans om contact met ons op te nemen wanneer u gelooft dat er een misverstand heeft plaatsgevonden.