Wat gebeurt er wanneer mijn beoordeling is gerapporteerd?

Beoordelingen kunnen gerapporteerd worden wanneer ze de richtlijnen van Trustpilot schenden, maar als de geïdentificeerde problemen worden opgelost, zullen we ze graag herstellen.

We willen dat Trustpilot zoveel mogelijk oprechte en behulpzame beoordelingen verzamelt. Om het vertrouwen te behouden, staan we mensen toe om beoordelingen te rapporteren die onze richtlijnen schenden. Toch proberen we dit in balans te houden door mensen de mogelijkheid te geven een legitiem probleem aan te geven van iedere gerapporteerde beoordeling, en zo misbruik van deze tool in de kiem te smoren. Waar mogelijk, zal ons Compliance Team met beoordelaars samenwerken om oprechte beoordelingen terug online te zetten.

Wie rapporteerde mijn beoordeling?

Beoordelingen kunnen gerapporteerd worden voor het schenden van Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen op twee verschillende manieren:

1. Het bedrijf rapporteert uw beoordeling

Bedrijven kunnen beoordelingen rapporteren die in strijd zijn met Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen. Deze tool is beschikbaar voor alle bedrijven, ongeacht ze wel of geen gebruikmaken van onze betaalde diensten. Maar bedrijven hebben ook een verantwoordelijkheid om beoordelingen correct te rapporteren, en alleen beoordelingen te rapporteren die de regels schenden. We maken het hier duidelijk aan bedrijven waar ze voor kunnen rapporteren.

Wanneer een bedrijf uw beoordeling rapporteert, is de inhoud van de beoordeling en de sterwaardering tijdelijk verborgen, in de tussentijd onderzoekt ons Compliance Team of het voldoet aan onze richtlijnen. Op de plek van de beoordeling tonen we de reden voor het rapporteren die is geschreven door het bedrijf:

Merk op dat u nog steeds in staat bent om uw beoordeling volledig te zien wanneer u inlogt op uw gebruikersprofiel.

Ons Compliance Teamzal het rapport van het bedrijf bekijken en vervolgens:

• Uw beoordeling zo snel mogelijk terug online zetten wanneer de reden voor het rapporteren ongeldig is
  • Doet verder onderzoek, waar we u zullen vragen uw beoordeling te wijzigen of ons te voorzien van documentatie om uw ervaring te verifiëren, of
  • De beoordeling van Trustpilot verwijderen. Dit zal alleen gebeuren wanneer de problemen in het rapport van het bedrijf niet kunnen worden opgelost. Er zal ook een e-mail verstuurd worden die u laat weten dat uw beoordeling is verwijderd.

Wanneer we contact met u opnemen om uw beoordeling te bewerken of ons te voorzien van documentatie om uw aankoop of service ervaring te verifiëren, geven we u 7 dagen de tijd om te reageren. Wanneer we niets van u horen, zal uw beoordeling offline blijven, maar niet worden verwijderd. Wanneer u op een later moment contact met ons opneemt, kunnen we uw beoordeling herstellen.

Wanneer u de nodige documentatie stuurt of uw beoordeling bewerkt om de voorgelegde problemen op te lossen, zullen we uw beoordeling weer terug online zetten en u dit laten weten. We zullen u ook laten weten of er meer informatie vereist is.

2. Een andere gebruiker markeert uw beoordeling

Andere gebruikers kunnen ons notificeren wanneer beoordelingen niet voldoen aan onze Gebruikersrichtlijnen. We noemen dit ons "Notificeer compliance proces".

Beoordelingen die zijn genotificeerd blijven zichtbaar op Trustpilot terwijl ons Compliance Team verder onderzoek doet.

Wanneer er geen schending plaatsvindt, zal de melding en uw beoordeling online blijven. Wanneer er een schending is en de reden voor het rapporteren geldig is, zal uw beoordeling gerapporteerd worden en de tekst en de waardering zal verborgen zijn op Trustpilot. In plaats daarvan leggen we uit dat ons Compliance Team uw beoordeling heeft gerapporteerd:

U bent nog steeds in staat om uw beoordeling volledig te zien wanneer u inlogt met uw gebruikersprofiel.

Op dit punt zal ons Compliance Team:

• U vragen om uw beoordeling te wijzigen of ons te voorzien van documentatie om uw ervaring te verifiëren, of
  • Vragen om de beoordeling van Trustpilot te verwijderen. Dit zal alleen gebeuren wanneer de problemen in het rapport van het bedrijf niet kunnen worden opgelost. Er zal ook een e-mail worden verstuurd die u laat weten dat uw beoordeling is verwijderd.

Wanneer we contact met u opnemen om uw beoordeling te bewerken of ons te voorzien van documentatie om uw aankoop of service ervaring te verifiëren, geven we u 7 dagen de tijd om te reageren. Wanneer we niets van u horen, zal uw beoordeling offline blijven, maar niet worden verwijderd. Wanneer u op een later moment contact met ons opneemt, kunnen we uw beoordeling herstellen.

Wanneer u de nodige documentatie stuurt of uw beoordeling bewerkt om de voorgelegde problemen op te lossen, zullen we uw beoordeling weer terug online zetten en u dit laten weten. Wij zullen u ook laten weten indien we meer informatie nodig hebben.

Waarom duurt het zo lang om gerapporteerde beoordelingen te behandelen?

Meer dan een miljoen beoordelingen worden maandelijks op Trustpilot geplaatst, en zelfs wanneer een klein percentage van deze beoordelingen zijn gerapporteerd, zijn het nog steeds heel veel tickets die ons Compliance Team zal moeten behandelen! We pakken iedere melding zo snel mogelijk op, maar wanneer er meer informatie is benodigd van u of het beoordeelde bedrijf, dan kan het proces tijd in beslag nemen - vooral omdat we mensen gewoonlijk 7 dagen de tijd geven om te reageren op onze verzoeken.

Gerapporteerde beoordelingen en de TrustScore

De waarderingen die worden gegeven aan een beoordeling dragen bij aan de TrustScore van een bedrijf totdat de beoordeling is verwijderd. Dit betekent dat de waarderingen die zijn toegevoegd aan gerapporteerde beoordelingen nog steeds meetellen, in de tussentijd zullen we het rapport behandelen.

Beoordelingen die verwijderd zijn door onze fraude detectie software

We gebruiken geavanceerde, speciaal ontwikkelde software om de beoordelingen in onze community te scannen en schendingen van onze richtlijnen te herkennen, of beoordelingen te herkennen die niet geverifieerd kunnen worden. Een aantal beoordelingen zijn automatisch door onze software verwijderd.

Wanneer dit gebeurt, zal er een e-mail verstuurd worden die u informeert dat uw beoordeling verwijderd is. U krijgt ook de kans om contact met ons op te nemen wanneer u gelooft dat er een misverstand heeft plaatsgevonden.