Inleiding op de API's van Trustpilot

Deze functie maakt deel uit van de add-on Connect.

Krijg toegang

Trustpilot heeft zelf API's ontwikkeld. Hiermee kun je gemakkelijk Trustpilot-gegevens ophalen om een aangepaste integratie te maken bij je bedrijf. In dit artikel leggen we uit wat ze zijn en hoe je ze beheert.

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is een software-to-software interface. Met API's kunnen afzonderlijke softwaresystemen met elkaar communiceren zonder tussenkomst van een gebruiker. API's automatiseren taken. Hierdoor is het bedrijf minder tijd en energie kwijt aan zakelijke processen.

Hoe werken Trustpilot API's?

We hebben zelf API's ontwikkeld. Hiermee kun je gemakkelijk Trustpilot-gegevens ophalen om een aangepaste integratie te maken bij je bedrijf. Onze API's geven je meer controle en flexibiliteit. Wel moet je bedrijf zich houden aan onze integratie- en merkrichtlijnen.

De API's van Trustpilot hebben meerdere functies. Met deze functies kun je het volgende:

• Gebruik webhooks om reviews op te halen, op te slaan en weer te geven op je website of in je marketingcampagnes.
  • Activeer of integreer uitnodigingen voor bedrijfs- en productreviews in je eigen e-mailcampagnes.
  • Beheer reviews via je eigen CRM of supportsysteem.
  • Genereer links voor review-uitnodigingen.

Een API-applicatie maken

Voordat je onze API's kunt integreren in je bedrijf, moet je eerst een applicatie maken. Volg deze stappen:

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > Developers.
  2. Klik op API's.

1. Je wordt doorgestuurd naar de pagina Trustpilot API's. Onder Creëer een nieuwe applicatie voer je een naam in voor je applicatie samen met de domeinen die je wilt gebruiken voor redirect-URI's. Scheid meerdere domeinen door een nieuwe regel.

1. Klik op Creëer applicatie.
  2. Je nieuwe applicatie staat nu in de lijst van Je applicaties.

Je API-applicaties beheren

Zodra je applicaties hebt gemaakt voor je API, kun je ze rechtstreeks via je Trustpilot Business-account beheren. Instructies:

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > Developers.
  2. Klik op API's.

1. Je wordt doorgestuurd naar de pagina Trustpilot API's. Onder Je applicaties kun je de instellingen beheren voor elke applicatie die je hebt gemaakt.

1. Verplaats de schuifknop om een applicatie in of uit te schakelen

1. Klik op het oogicoon om je API-key of API-secret te bekijken

1. Klik op het icoon kopiëren en plakken om de API-key of het API-secret naar je klembord te kopiëren

1. Klik op Verwijder applicatie om een applicatie te verwijderen

Opmerking: deel je Trustpilot API-key of API-secret nooit met derden.

Klaar om aan de slag te gaan? Om onze API's in je bedrijf te implementeren, check je ons handleiding Trustpilot API voor developers om ze in te stellen.