Aan de slag met Trustpilot API's

Haal het meeste uit Trustpilots tools door je systemen en applicaties te verbinden met onze API's.

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is een software-to-software interface. API's geven afzonderlijke softwaresystemen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren zonder tussenkomst van een gebruiker. Taken worden geautomatiseerd zodat je tijd bespaart en meer energie kunt steken in andere processen, zoals het versturen van review-uitnodigingen naar klanten.

Wat kun je doen met Trustpilot API's?

• Toon reviews op je website of in je marketingcampagnes.
  • Integreer reviews in je CRM-systeem.
  • Importeer reviews in je support-systemen om vanuit daar te reageren op deze reviews.
  • Integreer uitnodigingen voor bedrijfs- en/of productreviews in je eigen e-mailcampagnes.

Hoe gebruik je de Trustpilot API's op de juiste manier?

Trustpilot API's bieden veel flexibiliteit, op voorwaarde dat business-gebruikers onze integratie richtlijnen en merkmateriaal richtlijnen volgen, en dat bedrijven reviews tonen op een betekenisvolle, transparante en niet-misleidende manier.

API's creëren en beheren

Onze API-documentatie bevat alle informatie die je developer moet weten over de integratie van onze API's.

Creëer een applicatie

1. Klik in je Business-account op Integraties.
  2. Onder Populaire apps en integraties, zoek API's en klik op Ga naar API's pagina.
  3. Voer een naam in voor je applicatie.
  4. Voer de domeinen in die je wilt gebruiken om URI's door te sturen. Scheid de verschillende domeinen met een nieuwe regel.
  5. Klik op Creëer applicatie.
  6. Je nieuwe applicatie staat nu in de lijst van Je applicaties.

Beheer je applicaties

Je kunt je applicaties direct vanuit je Trustpilot-account beheren. Klik op de pijl onder Je applicaties, om het overzicht te zien.

• Klik op de switch knop om je applicaties aan of uit te zetten.
  • Klik op het Oog icoon om je API key en API secret te zien.
  • Klik op het kopieer en plak icoon om je API key en API secret te kopiëren naar je klembord.
  • Klik op Verwijder Applicatie om je applicatie te verwijderen.

Opmerking: deel je Trustpilot API-key of API-secret nooit met derden.

Voor meer informatie over onze API's, lees onze Trustpilot API-handleiding.