Aan de slag met Trustpilot API's

Haal het meeste uit Trustpilot's tools door uw systemen en applicaties te verbinden met onze API's.

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is een software-to-software interface. API's geven afzonderlijke softwaresystemen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren zonder onderbrekening of kennis van een gebruiker. Taken worden geautomatiseerd zodat u meer tijd en energie kunt steken in andere zaken, zoals het uitsturen van beoordelingsuitnodigen per e-mail naar klanten.

Wat kunt u doen met Trustpilot API's?

• Toon beoordelingen op uw website of in uw marketingcampagnes;
  • Integreer beoordelingen in uw CRM-systeem;
  • Stuur beoordelingen naar uw support systemen om er vanuit hier direct op te kunnen reageren;
  • Integreer uitnodigingen voor verkopers- en/of productbeoordelingen in uw e-mailcampagnes;

Wat is de correcte manier om Trustpilot API's te gebruiken?

Trustpilot API's bieden veel flexibiliteit, op voorwaarde dat business gebruikers onze integratie richtlijnen en merk richtlijnen volgen, en dat bedrijven beoordelingen op een betekenisvolle, transparante en niet misleidende manier tonen.

Hoe creëert en beheert u API's

Om Trustpilot's API's te intergreren zijn developer vaardigheden nodig. Hier is onze API documentatie voor developers.

Creëer applicatie

1. Ga vanuit uw Business account naar Integraties
  2. Kies API's en klik op Ga naar API's pagina
  3. Voer een naam in voor uw applicatie
  4. Noteer de domeinen die u wilt gebruiken om URI's door te sturen (scheidt de verschillende domeinen met een nieuwe regel)
  5. Klik op Creëer applicatie
  6. Uw applicatie staat nu onderaan, onder Uw applicaties

Beheer uw applicaties

U kunt uw applicaties direct vanuit uw Trustpilot account beheren. Onder Uw applicaties, klik op de pijl om het overzicht te zien.

Dit is wat u kunt doen:

• Klik op de schakelaar om uw applicaties aan of uit te schakelen;
  • Klik op het Oog icoon om uw API Key en API secret te zien;
  • Klik op het kopieer en plak icoon om uw API key en API secret te kopiëren naar uw klembord;
  • Klik op Verwijder Applicatie om uw applicatie te verwijderen;

Let op: De Trustpilot API key of API secret mag niet gedeeld worden met derde partijen.

Voor meer informatie over onze API's, lees onze Trustpilot API handleiding.