Stuur review-uitnodigingen met een API

Deze functie maakt deel uit van de add-on Connect.

Krijg toegang

Wil je klanten uitnodigen om je bedrijf en product(en) te beoordelen aan de hand van één uitnodigingslink? Dat kan met onze API!

Onze API-documentatie bevat alle informatie die je developer nodig heeft voor de integratie van onze API's.

1. Productreview API

Met deze API kun je een uitnodigingslink creëren voor één of meerdere producten.

De volgende informatie is vereist voor het aanmaken van een unieke uitnodigingslink voor je klanten:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam van de klant
  • Het referentienummer - de interne referentiecode van de klant
  • Locale - taal- en landinstellingen van de landingspagina.
  • Producten - ofwel een lijst met product-id's of een lijst met de URL, de naam, de SKU-code, de URL van de afbeelding en het merk (de fabrikant) van elk individuele product. Het merk en de URL van de afbeelding zijn optioneel, maar raden we wel aan.
  • Business Unit ID - Je Business Unit ID (toegewezen door Trustpilot).

Je API call resulteert in een URL die kan worden gebruikt als redirect-URI in de volgende stap.

2. Bedrijfsreview API

Met deze API kun je een unieke uitnodigingslink genereren, die je vervolgens kunt mailen naar de desbetreffende klant.

De volgende informatie is vereist voor het aanmaken van een unieke uitnodigingslink voor je klanten:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam de de klant
  • Het referentienummer - de interne referentiecode van de klant
  • Locale - taal- en landinstellingen van de landingspagina.
  • Business Unit ID - Je Business Unit ID (toegewezen door Trustpilot).

Als je de klant wilt doorsturen naar ons formulier voor productreviews na het plaatsen van een bedrijfsreview, vul dan ook de redirect-URI parameter in.

Je API call resulteert in een URL die kan worden toegevoegd aan een e-mail. Wanneer klanten op de link klikken, worden zij naar het bedrijfsreview-formulier doorgestuurd.

Opmerking: Om zowel hun inzending als het auteurschap van een review te bevestigen, ontvangt de klant via e-mail een viercijferige bevestigingscode.