Handleiding: verzamel zowel een bedrijfsreview als een productreview met één uitnodigingslink

Wil je klanten uitnodigen om je bedrijf en product(en) te beoordelen door middel van één uitnodigingslink? Hier volgt een handleiding voor het gebruik van onze API om unieke uitnodigingslinks te genereren.

1. Productreview API

Met deze API kun je een uitnodigingslink creëren voor één of meerdere producten.

Het invullen van alle onderstaande parameters is vereist voor elke productreview-uitnodiging die je per klant verstuurt:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam van de klant
  • Het referentienummer - de interne referentiecode van de klant
  • Landdomein - bijvoorbeeld: nl-NL
  • De producten - ofwel een lijst met product-id's of een lijst met de URL, de naam, de SKU-code, de URL van de afbeelding en het merk (de fabrikant) van elk product apart. Het merk en de URL van de afbeelding zijn optioneel, maar we raden beide sterk aan voor de beste gebruikerservaring.

Je API call resulteert in een URL die kan worden gebruikt als redirect-URI in de volgende stap.

2. Bedrijfsreview API

Met deze API kun je een unieke uitnodigingslink genereren, die je vervolgens kunt mailen naar de desbetreffende klant.

Het invullen van alle onderstaande parameters is vereist voor elke bedrijfsreview-uitnodiging die je per klant verstuurt:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam van de klant
  • Het referentienummer - de interne referentiecode van de klant, zoals het factuurnummer.
  • Landdomein - Bijvoorbeeld: nl-NL
  • Business Unit ID - je Business Unit ID dat door Trustpilot aan jou is toegewezen.

Als je de klant wilt doorsturen naar ons productreviewformulier na het plaatsen van een bedrijfsreview, vul dan ook de optionele redirect-URI parameter in.

Je API call resulteert in een URL die kan worden toegevoegd aan een e-mail.

Wanneer klanten op de link klikken, worden zij naar het bedrijfsreview-formulier doorgestuurd.

Na het schrijven en het plaatsen van de review of als er op Sla over naar productreview wordt geklikt, wordt de klant doorgestuurd naar productreviewformulier waar een review voor het product kan worden geplaatst, zoals nader toegelicht in stap 1.