Handleiding: Verzamel zowel een verkopersbeoordeling als een productbeoordeling met één uitnodigingslink Volgen

Door een link toe te voegen aan uw bedrijfscommunicatie flow, kunt u klanten uitnodigen om een verkopersbeoordeling en productbeoordeling achter te laten. Met het verzenden van een uitnodigingslink in uw follow-up e-mail als aftersales, geeft u klanten de kans om een waardering en beoordeling achter te laten met behulp van zowel uw bedrijf als de producten die zijn aangekocht.

Allereerst genereert u een uitnodigingslink voor productbeoordelingen, vervolgens een uitnodigingslink voor verkopersbeoordelingen, die u tegenkomt in het productbeoordeling link als een “redirect URI” parameter. Op deze manier hoeven uw klanten maar één keer te klikken, maar ze worden wel uitgenodigd om twee beoordelingen te schrijven.

1. Genereer een uitnodigingslink door middel van onze ‘Create product review invitation link’ API

Door middel van deze API kunt u een productbeoordeling uitnodigingslink genereren voor één of meerdere producten.

Hier volgen de vereiste parameters die nodig zijn voor het genereren van een productbeoordeling uitnodigingslink (voor elke klant):

• EmailE-mailadres van de klant
  • Name - Naam van de klant
  • Reference-IdDe klants interne referentie (doorgaans de order-id)
  • Locale (country) - Het Trustpilot land domein. Bijvoorbeeld: en-US of nl-NL
  • Product-Url - De URL van het specifieke product op uw website
  • Name - Naam van het product
  • Sku - SKU code van het product

U kunt ook optionele parameters toevoegen, zoals:

• ImageUrl - Afbeelding URL van het product. (Sterk aanbevolen omdat het de gebruikerservaring zal verbeteren.)
  • Brand - Merk van het product

Uw API call zal u een URL link geven die u kunt gebruiken als een redirect-URI in de volgende stap.

2. Genereer een uitnodigingslink door middel van onze ‘Create seller review invitation link’ API

Door middel van deze API kunt u een unieke uitnodigingslink genereren die per e-mail naar een klant verstuurd kan worden. Gebruik de gevraagde parameter met de naam ‘redirect-URI’ om de klant naar een productbeoordeling link te sturen nadat hij of zij een verkopersbeoordeling heeft achtergelaten.

Hier volgen de vereiste parameters die nodig zijn voor het genereren van een verkopersbeoordeling uitnodigingslink (voor elke klant):

• Email - E-mailadres van de klant
  • Name - Naam van de klant
  • Reference-Id - De klants interne referentie (doorgaans de order-id)
  • Locale(country) - Het Trustpilot land domein. Bijvoorbeeld: en-US of nl-NL
  • Business Unit ID - Uw unieke ID, toegewezen door Trustpilot.

U dient ook de optionele redirect-URI parameter op te geven:

• Redirect-URI - Een link die gebruikt wordt om uw klant door te sturen nadat ze een verkopersbeoordeling hebben achter gelaten. Deze parameter kan gebruikt worden om de klant naar ons productbeoordeling formulier door te sturen, nadat ze hun verkoperbeoordeling hebben geschreven.

Your API call zal u een URL link geven die u kunt toevoegen aan uw e-mail.

Wanneer de klant op de link klikt, zal hij of zij doorgestuurd worden naar ons verkoperbeoordeling formulier om een beoordeling over de geleverde service van uw bedrijf te achter te laten.

Na het schrijven en publiceren van de beoordeling, wordt de klant doorgestuurd naar ons productbeoordeling formulier om een beoordeling over de door u in stap 1 gespecificeerde product(en) te geven.