Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Handleiding: Verzamel zowel een verkopersbeoordeling als een productbeoordeling met één uitnodigingslink

Het is heel eenvoudig! Genereer een uitnodigingslink voor verkopers- en productbeoordelingen. Stel vervolgens de productbeoordeling link in als een redirect URI parameter. Zodoende hoeft u uw klant maar één keer uit uitnodiging te sturen, maar zijn ze uitgenodigd om zowel een product- als een verkopersbeoordeling achter te laten.

1. Genereer een uitnodigingslink met behulp van onze 'Create product review invitation link' API

Met deze API kunt u een uitnodigingslink creëren voor één of meerdere producten.

Het invullen van alle onderstaande parameters is vereist voor elke productbeoordeling uitnodiging die u per klant verstuurt:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam de de klant
  • Referentienummer - De interne referentiecode van de klant-
  • Landdomein - Bijvoorbeeld: nl-NL.
  • Product URL
  • De productnaam
  • SKU code van het product

Optionele parameters:

• Productafbeelding URL (aanbevolen voor een betere gebruikerservaring)
  • Merk

Uw API call resulteert in een URL die kan worden gebruikt als redirect-URI in de volgende stap.

2. Genereer een uitnodigingslink met gebruik van onze 'Generate service review invitation link' API.

Met deze API kunt u een unieke uitnodigingslink genereren, die u vervolgens naar de desbetreffende klant kunt mailen. Gebruik de parameter genaamd 'redirect-URI' om de klant een productbeoordelingslink te tonen, nadat de verkopersbeoordeling is afgerond.

Het invullen van alle onderstaande parameters is vereist voor elke verkopersbeoordeling uitnodiging die u per klant verstuurt:

• Het e-mailadres van de klant
  • De naam de de klant
  • Referentienummer - De interne referentiecode van de klant, zoals bijvoorbeeld het factuurnummer.
  • Landdomein - Bijvoorbeeld: nl-NL.
  • Business Unit ID - Uw Business Unit ID dat door Trustpilot aan u is toegewezen.

Geef de optionele redirect-URI parameter op:

• Redirect-URI - Deze parameter brengt de klant naar het formulier voor productbeoordelingen, nadat de verkopersbeoordeling is geplaatst.

Uw API call resulteert in een URL die kan worden toegevoegd aan een e-mail.

Wanneer uw klanten op de link klikken, worden zij naar het verkopersbeoordelingsformulier gebracht.

Na het schrijven en het plaatsen van de beoordeling, wordt de klant doorgestuurd naar een formulier voor productbeoordelingen, waar een beoordeling voor één of meerdere producten kan worden achtergelaten, zoals nader toegelicht in stap 1.