Trustpilots gratis Shopify-plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Met de gratis Shopify-plugin van Trustpilot kun je automatisch product- en bedrijfsreviews verzamelen. Daarnaast stelt deze plugin je in staat om meerdere TrustBox-widgets toe te voegen aan je website en voormalige klanten uit te nodigen om reviews te schrijven.

Dit artikel legt uit hoe je Trustpilot met Shopify verbindt.

Opmerking: Deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van Shopify. Gebruik je een ander e-commerceplatform? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van andere automatische verzamelmethoden, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er dubbele uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

Opmerking: Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

Voordelen van de Shopify-plugin

• Automatiseer je review-uitnodigingen. Een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Stuur review-uitnodigingen naar je voormalige klanten.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe aan je website.

Maak verbinding met de Shopify-plugin

Zo verbind je Trustpilot met Shopify:

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > E-commerce > Shopify.
  2. Voer je Shopify-domein in het daarvoor bestemde tekstveld en klik op Verbind.
  3. Bevestig op je Shopify Admin-pagina dat je de integratie met Trustpilot wilt instellen.
  4. Geef Trustpilot toestemming om verbinding te maken met Shopify.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, heb je verschillende instellingen tot je beschikking. Zo kun je je e-mailgegevens opgeven, voormalige klanten uitnodigen om een review te schrijven en via de Shopify-plugin meerdere TrustBox-widgets toevoegen aan je website.

Wanneer je meerdere Shopify-websites hebt in lokale talen, met elk een eigen Shopify-account, herhaal dan dit proces om er zeker van te zijn dat al je webshops met Trustpilot verbonden zijn.

Stel je e-mailgegevens in

Ga in Shopify naar de tab Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: De afzenderinformatie die wordt weergegeven in de inbox van je klanten, wanneer ze je review-uitnodiging ontvangen. Het noreply.invitations-adres van Trustpilot wordt standaard gebruikt als afzenderadres.
  • Reply-to Email: Het e-mailadres waarnaar reacties van je klanten verstuurd moeten worden, wanneer ze op je e-mail reageren.
  • Trustpilot website: De landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft websites in verschillende talen. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandstalige website van Trustpilot.
  • Send Delay: Een bestelling vanuit je Shopify-webshop triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Met Send Delay kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Als je de optie + Add additional languages kunt zien, betekent dit dat je reviews verzamelt voor meerdere domeinen die gekoppeld zijn aan één Trustpilot-profiel. Je kunt op + Add additional languages klikken en een andere verbonden website kiezen, om de taal en de template te selecteren die je voor die website wilt gebruiken.

Stel de uitnodigingstrigger in

Op de tabpagina General kun je instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden.

Je kunt uit twee uitnodigingstriggers kiezen. Kies Order confirmed als je de review-uitnodiging wilt versturen op het moment dat de bestelling op je Shopify-webshop is betaald. Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de bestelling helemaal afgerond is. Klik op Save changes wanneer je de configuratie hebt voltooid.

Ook productreview-uitnodigingen versturen

Met de Shopify-plugin kun je ook productreview-uitnodigingen versturen als je gebruikmaakt van Trustpilots functie voor productreviews.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable to start getting product reviews.

Wanneer je productreviews hebt ingeschakeld, laat ons dan weten waar je de stock keeping unit (SKU) van je product opslaat (dit doe je via het dropdown-menu). Het is een vereiste dat je een SKU-veld uit het dropdown-menu kiest, om productreview-uitnodigingen te kunnen versturen.

Als je wilt controleren of er SKU-informatie is ingevuld in het veld dat je hebt gekozen uit het dropdown-menu, klik je op Check that all your products have SKUs. Wij zullen dan naar SKU-informatie zoeken in al je producten. Als er gegevens ontbreken, ga dan terug naar de Shopify Admin products-sectie en voer de ontbrekende SKU-informatie in.

Tevens kun je de opties voor GTIN en MPN selecteren in de bijbehorende dropdown-menu's, maar deze zijn optioneel. Het SKU-veld is daarentegen altijd vereist om Trustpilot in staat te stellen om productreview-uitnodigingen te kunnen sturen naar je klanten.

Klaar? Klik dan op Save changes.

Voormalige klanten uitnodigen om een review te schrijven

Met de Shopify-plugin kun je klanten uitnodigen die tussen de 7 dagen en 6 maanden geleden een aankoop bij je hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen synchroniseren met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot en welke niet.

Onderaan de pagina zie je een lijst van niet-gesynchroniseerde bestellingen met meer details. Probeer deze bestellingen nog een keer te synchroniseren door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de Shopify-plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van de Shopify-plugin.

1. In Shopify Admin > Trustpilot App, klik in het tabblad TrustBox op Try it out. Je ziet een lijst met de beschikbare TrustBoxen en de preview van je webshop.
  2. Voeg TrustBoxen toe door ze met je cursor te slepen naar de preview van je webshop. Je kunt TrustBoxen op je landingspagina, categoriepagina of productpagina plaatsen. (Als je je TrustBox liever op andere pagina wilt plaatsen, klik dan op Add a new page en voer het specifieke webadres in.)
  3. Je kunt de TrustBox die je naar de preview hebt gesleept verder instellen door er met je cursor op te staan en te klikken op Customize. Je kunt de positie, het kleurenthema, de breedte, de hoogte, de taal en de verticale/horizontale offset van de TrustBox aanpassen.
  4. Klik op Publish changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Opmerking: Je data-sku kenmerk zal vanzelf geüpdatet worden als je een Product Reviews TrustBox kiest. Vergeet niet om het aan je productpagina toe te voegen.

We hebben momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.