Trustpilots Shopify-integratie

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Met onze Shopify-integratie kun je het verzamelen van bedrijfs- en productreviews automatiseren, meerdere TrustBox-widgets toevoegen en klanten vragen om reviews te schrijven. In dit artikel lees je hoe je aan de slag gaat.

Opmerking: er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden. Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

De integratie installeren

1. Ga in Trustpilot Business naar Integraties > Ecommerce > Shopify.
  2. Voer je Shopify-domein in het daarvoor bestemde tekstveld en klik op Verbind.
  3. Shopify zal in een nieuw venster openen. Selecteer je bedrijfseenheid in het dropdown-menu.
  4. Vink het selectievakje aan om de algemene voorwaarden te aanvaarden. Klik op Confirm.

De integratie beheren

Eenmaal geïnstalleerd, zal Trustpilot Reviews beschikbaar zijn in het Apps-tabblad in je Shopify admin panel. Hier kun je je instellingen beheren.

Je uitnodigingen instellen

Bij een bestelling via de online winkel van Shopify krijgt je klant automatisch een uitnodiging per e-mail om een bedrijfsreview achter te laten op Trustpilot. Zo stel je dit in:

1. Klik in Shopify op Apps in het linkermenu. Selecteer Trustpilot Reviews.
  2. Onder Invitations stel je de uitnodiging-trigger in door een keuze te maken uit de twee opties. Bij Order confirmed wordt een uitnodiging naar klanten verzonden terwijl hun bestelling wordt verwerkt. Bij Order completed ontvangt de klant een uitnodiging wanneer de bestelling is voltooid.
  3. Je kunt ook de naam van de afzender, de antwoord-op e-mail, de Trustpilot-website en de verzendvertraging instellen.
  4. Klik op Save changes.

Productreview-uitnodigingen toevoegen

Als je de productreviews van Trustpilot voor je bedrijf gebruikt, kun je de optie inschakelen om ze toe te voegen aan je e-mailuitnodigingen.

1. Klik in Shopify op Apps in het linkermenu. Selecteer Trustpilot Reviews.
  2. Onder Product Reviews activeer je de optie Enable to start getting product reviews .
  3. Vul de SKU (Stock Keeping Unit), het GTIN (Global Trade Item Number) en het MPN (Manufacturer Part Number) in. Deze velden zijn optioneel.
  4. Klik op Save changes.

Klanten uitnodigen

Je kunt kiezen om klanten van de afgelopen week tot aan 6 maanden geleden uit te nodigen.

1. Klik in Shopify op Apps in het linkermenu. Selecteer Trustpilot Reviews.
  2. Ga naar Past Orders en selecteer de gewenste periode in de vervolgkeuzelijst onder Select all orders from the past.
  3. Klik op Synchronize om op te slaan.

Een TrustBox toevoegen of verwijderen

Je kunt via de Shopify-integratie meerdere TrustBox-widgets aan je webpagina's toevoegen.

Opmerking: als je een multi-store setup gebruikt, is onze TrustBox drag & drop-functie niet beschikbaar. In plaats daarvan voeg je de TrustBox-code handmatig aan je website toe. Hier lees je er meer over.

1. Klik in Shopify op Apps in het linkermenu. Selecteer Trustpilot Reviews.
  2. Klik op het tabblad TrustBox in het bovenste menu en kies dan Try it out. Je ziet een lijst met de beschikbare TrustBoxen en de voorvertoning van je webshop.
  3. Voeg TrustBoxen toe door ze met je cursor te slepen naar de preview van je webshop. Je kunt TrustBoxen op je landingspagina, categoriepagina of productpagina plaatsen. (Als je je TrustBox liever op andere pagina wilt plaatsen, klik dan op Add a new page en voer het specifieke webadres in.)
  4. Je stelt de TrustBox in door deze aan te wijzen en dan te klikken op Customize.
  5. Als je tevreden bent over de plek van je TrustBox, klik je op Publish changes.
  6. Als je een TrustBox van je site wilt verwijderen, wijs je de TrustBox aan en klik je op de prullenmand. Klik op Publish changes. Je ziet een pop-up met de veranderingen die zijn aangebracht. Klik op Done.

De integratie ontkoppelen

Wil je de integratie niet meer gebruiken? Geen probleem. Volg deze stappen om deze te ontkoppelen:

1. Klik in Shopify op Apps in het linkermenu. Selecteer Trustpilot Reviews.
  2. Onder Settings klik je op Clear the Integration Key. Klik dan op Save changes.

Als je de integratie wilt verwijderen:

1. Klik in Shopify op Apps in het linkermenu.
  2. Zoek Trustpilot Reviews. Klik op Delete.

Opmerking: Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt gelinkt.