Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Handleiding: Shopify-applicatie

De Shopify-applicatie is de ideale app voor bedrijven om klanten uit te nodigen om een review op Trustpilot achter te laten. De structuur van deze applicatie staat Trustpilot toe om alle benodigde data rechtstreeks uit de Shopify webwinkel van onze klant te halen en deze data door te geven aan onze uitnodigingsservice.

Deze app is ontworpen voor bedrijven die gebruikmaken van het OpenCart e-commerce platform. Indien dit voor u niet relevant is, bekijk dan hier onze andere apps.

Een aantal belangrijke dingen om te weten over de app:

• De app gebruikt Shopify’s webhook events en vraagt om de volgende toestemmingen om review-uitnodigingen te kunnen versturen:
    • Lees Products, Variants, en Collections
    • Lees Orders, Transactions, en Fulfillments
  • De app triggert een Trustpilot uitnodiging wanneer een nieuwe order is gecreëerd in je Shopify webwinkel.
    • Nieuw gecreëerde Shopify order = getriggerde review-uitnodiging.
    • De mogelijkheid om een vertraging in te stellen van maximaal 90 dagen.
    • Mogelijk om productreviews te verzamelen samen met de bedrijfsreview-uitnodiging.
    • Aanvullende uitnodiging triggers: Order Verzonden (Fulfilled).
  • Momenteel nodigt de applicatie nieuwe klanten en terugkomende klanten uit, afhankelijk van je specifieke uitnodiging instellingen.
  • Aanbevolen dat klanten AFS afsluiten tijdens het implementeren van de Shopify-app.

Stap-voor-stap instructies voor het installeren van de Shopify-app

VERBIND

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

1. Ga in je Business-account naar Integraties > Apps, zoek naar Shopify en klik op Verbind nu
  2. Voer de URL van je winkel in en klik op Verbind. De winkel URL die je invoert moet hetzelfde zijn als het ingestelde Primary Domain in Shopify:
  3. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Shopify-account en de Trustpilot-app te installeren

INSTALLATIE

1. Na de installatie wordt je doorverwezen naar de Instellingen pagina van de app binnen onze Business tool, waar je je uitnodiginginstellingen naar keuze kunt opzetten.
    • Naam Afzender en E-mail Afzender: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Let op: momenteel is de E-mail Afzender standaard ingesteld als noreply.invitations Trustpilot e-mail.
    • Antwoord op E-mail: het e-mailadres dat je wilt dat je klanten gebruiken wanneer ze willen reageren op je uitnodiging. (Antwoord op e-mails kunnen toegevoegd en geverifieerd worden via de Uitnodigen van klanten pagina in je Dashboard.)
    • Trustpilot-website: de taal van de landingspagina waar je klanten naartoe gestuurd worden wanneer ze een review schrijven. Trustpilot heeft verschillende websites voor verschillende geografische locaties die de taal veranderen, bijvoorbeeld dk.trustpilot.com is de Deense Trustpilot-website.
    • Uitnodiging Trigger: de handeling in Shopify die een nieuwe Trustpilot review-uitnodiging zal pushen. De pushmomenten die we momenteel ondersteunen worden gestimuleerd bij een geplaatste of verstuurde order.
    • Verzend Vertraging: het aantal dagen dat je tussen het verzenden en ontvangen van de review-uitnodiging wilt instellen (maximaal 90 dagen).
    • Wil je ook uitnodigingen voor productreviews toevoegen? Wanneer je gebruikmaakt van productreviews, dan kun je Yes selecteren om ook een uitnodiging voor een productreview te versturen.
    • Wil je voormalige klanten uitnodigen? Je hebt de mogelijkheid om voormalige klanten uit te nodigen, die 7 dagen tot een jaar geleden een aankoop bij je hebben gedaan. (Wanneer deze optie ontbreekt, heb je al een keer de instellingen aangepast. Zet de integratie dan stop en start opnieuw.)

E-MAIL TEMPLATE

1. Selecteer het e-mail template dat je naar klanten wilt sturen. De templates die hier in de lijst staan komen uit je Kickstart templates bibliotheek. (Je hebt toegang tot je handmatige review-uitnodigingen en je kunt deze bewerken in de Template Editor in je Business-account. Vind hier meer informatie.)

Om de voorvertoning van de e-mail te bekijken kun je jezelf een test per e-mail verzenden (dit geldt alleen voor bedrijfsreviews).

BEVESTIGING

1. Klik op Yes, verstuur uitnodigingen. Dat is alles! De instellingen zijn compleet en review-uitnodigingen worden nu verzonden vanuit de winkel, wanneer een nieuwe order is geplaatst of verstuurd, afhankelijk van de configuratie. Vanuit hier kun je naar de Uitnodiging Geschiedenis.
Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.

Er is momenteel geen sandboxomgeving beschikbaar voor testdoeleinden.