Trustpilots gratis Shopify-plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Met de gratis Shopify-plugin van Trustpilot kun je automatisch product- en bedrijfsreviews verzamelen. Daarnaast stelt deze plugin je in staat om meerdere TrustBox-widgets toe te voegen aan je website en voormalige klanten uit te nodigen om reviews te schrijven.

Dit artikel legt uit hoe je Trustpilot met Shopify verbindt.

Opmerking: deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van het Shopify e-commerce platform. Gebruik je een ander platform? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van een andere automatische verzamelmethode, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er dubbele uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

Voordelen van de Shopify-plugin

• Automatiseer je review-uitnodigingen — een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Stuur review-uitnodigingen naar je voormalige klanten.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe aan je website.

Maak verbinding met de Shopify-plugin

Zo verbind je Trustpilot met Shopify:

1. Ga naar je Trustpilot Business-account > Integraties > E-commerce integraties > Shopify.
  2. Voer je Shopify-domein in en klik op Verbind.
  3. Bevestig op je Shopify Admin-pagina dat je de integratie met Trustpilot wil instellen.
  4. Geef Trustpilot toestemming om verbinding te maken met Shopify.

Wanneer je eenmaal Shopify met Trustpilot hebt verbonden, kun je in de Shopify-plugin beginnen met het instellen van verschillende dingen. Zo kun je je e-mailgegevens invullen, voormalige klanten uitnodigen om reviews te schrijven en meerdere TrustBoxen toevoegen.

Als je meerdere Shopify-websites hebt in verschillende talen met hun eigen Shopify-accounts, herhaal dit proces dan om er zeker van te zijn dat al je webshops verbonden zijn met Trustpilot.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: De naam die wordt weergegeven in de inbox van je klanten, wanneer ze je review-uitnodiging ontvangen. Momenteel is de huidige e-mail afzender standaard ingesteld op het noreply.invitations Trustpilot-mailadres.
  • Reply-to Email: een e-mailadres waarnaar de reactie van je klanten moet worden verzonden wanneer ze op je e-mail reageren.
  • Trustpilot website: de landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay: een bestelling vanuit je Shopify-webshop triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Met Send Delay kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Stel de uitnodiging-trigger in

Je kunt instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden, op de General pagina.

Je kunt twee uitnodiging-triggers kiezen. Kies Order confirmed als je de review-uitnodiging wilt versturen wanneer de Shopify-bestelling is betaald. Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de Shopify-bestelling is voltooid. Klik op Save changes wanneer je klaar bent met instellen.

Ook productreview-uitnodigingen versturen

Met de Shopify-plugin kun je productreview-uitnodigingen versturen als je Trustpilots productreviews-functie gebruikt.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable to start getting product reviews.

Wanneer je productreviews hebt ingeschakeld, laat ons dan weten waar je de Stock Keeping Unit (SKU)-informatie van je product opslaat. Dit doe je door een SKU-optie te kiezen via het dropdown-menu. Merk op dat je een van de beschikbare SKU-opties moet selecteren om productreview-uitnodigingen te kunnen versturen.

Om te controleren of je een SKU-optie hebt gekozen uit het dropdown-menu, kun je klikken op Check that all your products have SKUs. Wij scannen dan al je producten en controleren of al je producten SKU-gegevens hebben. Als ze geen SKU-gegevens hebben, ga dan terug naar de producten-sectie in Shopify en voer de ontbrekende SKU-informatie in.

Tevens kun je de opties voor GTIN en MPN selecteren in de relevante dropdown-menu's, maar deze zijn optioneel, anders dan de SKU-informatie - de SKU-informatie is altijd noodzakelijk voor Trustpilot om productreview-uitnodigingsmails te maken die je naar je klanten stuurt.

Klaar? Klik dan op Save changes.

Voormalige klanten uitnodigen om een review te schrijven

Met de Shopify-plugin kun je klanten uitnodigen die tussen de 7 dagen en 6 maanden geleden een aankoop bij je hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen synchroniseren met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je kunt achterhalen welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zie je een lijst van niet-gesynchroniseerde bestellingen met meer details. Probeer deze bestellingen nog een keer te synchroniseren door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de Shopify-plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je Shopify-plugin.

1. Om TrustBox-widgets toe te voegen, ga naar je Trustpilot-app in je Shopify Admin-pagina, klik op de TrustBox-tab in het bovenste menu en kies dan Try it out. Dit opent een nieuw venster waar je de lijst met TrustBoxen en een voorbeeld van je webshop ziet.
  2. Voeg TrustBoxen toe door ze met je cursor te slepen naar het voorbeeld van je webshop. Beslis zelf waar je de TrustBoxen wilt hebben staan: op je landingspagina, categoriepagina of productpagina. (Als je ze liever op andere pagina wilt tonen, klik dan op Add a new page en voer het specifieke webadres in.)
  3. Je kunt de TrustBox die je naar het voorbeeld hebt gesleept verder instellen door er met je cursor op te staan en te klikken op Customize. Je kunt de positie, het kleurenthema, de breedte, de hoogte, de taal en de verticale/horizontale offset van de TrustBox aanpassen.
  4. Klik op Publish changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Opmerking: je data-sku kenmerk zal vanzelf geüpdatet worden als je de Productreviews TrustBox kiest. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

We volgen continu de laatste trends in structured data en we kunnen verzekeren dat jouw implementatie altijd voldoet aan Google's richtlijnen indien je de TrustBox Implementatie Richtlijnen zorgvuldig volgt.

We hebben momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt verwezen.