Uitnodigingen voor productreviews versturen door een bestand met klantgegevens te uploaden

Als je klanten handmatig wilt uitnodigen om productreviews te schrijven, kun je een CSV-bestand aanmaken met daarin de gegevens van je klanten. Dit bestand importeer je vervolgens naar je Trustpilot Business-account. Zo pak je dit aan.

BELANGRIJK

● Alle nieuwe klanten (met een gratis of betaald pakket) die zich op of na 1 oktober 2020 aanmelden voor Trustpilot, kunnen vanaf het eerste gebruik nog 90 dagen een bestand met klantgegevens uploaden.

Klanten die gebruikmaken van onze betaalde diensten hebben vanaf hun eerstvolgende contractverlenging op of na 1 november 2020 nog 90 dagen toegang tot FileUpload.

Klanten die gebruikmaken van onze gratis diensten hebben vanaf 1 oktober 2020 nog 90 dagen toegang tot FileUpload.

1. Ga in Trustpilot Business naar Verzamel reviews. Klik op Probeer een andere manier om reviews te verzamelen.
  2. Selecteer Bestand uploaden voor productreviews.
  3. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand. De kolommen in het CSV-bestand moeten de volgende gegevens in deze volgorde bevatten:
    • E-mailadres klant
    • Naam klant
    • Referentienummer
    • SKU
    • Productnaam
    • Product-URL
    • Afbeeldings-URL

Opmerking: Als het referentienummer en het e-mailadres van de klant met elkaar overeenkomen, worden alle productreviews gecombineerd in één uitnodigingsmail.

1. Controleer of je klantgegevens correct zijn en klik op Volgende.
  2. In het veld Naam van afzender voer je de info van de afzender in. Selecteer in het dropdown-menu het antwoordadres waarmee je de uitnodigingen wilt versturen. Ook kun je de optie selecteren om nog een antwoordadres toe te voegen. Kies vervolgens of je wilt verzenden vanuit een algemeen adres of vanuit je eigen e-maildomein. Klik op Volgende.

1. Onder Selecteer template kies je in het dropdown-menu een template voor bedrijfs- en productreview-uitnodigingen. Bekijk de opties en klik op Wijzigen om er een te kiezen. Je kunt ook de taal van je uitnodiging wijzigen.

1. In het dropdown-menu Stuur je klanten naar deze website om een review te schrijven selecteer je de lokale Trustpilot-website waar je klanten naartoe wilt sturen om hun review te plaatsen. Klik op Volgende.

1. Controleer de gegevens. Als alles klopt, klik dan tot slot op Uitnodigingen verzenden.

Opmerking: Klanten worden standaard om een productreview gevraagd nadat ze een bedrijfsreview hebben geschreven. Je kunt afzonderlijke productreview-uitnodigingen inschakelen in het gedeelte Timing en frequentie van je Uitnodigingsinstellingen.