Verstuur uitnodigingen door een bestand met klantgegevens te uploaden (productreviews)

Als je klanten handmatig wilt uitnodigen om productreviews te schrijven, kun je een CSV-bestand aanmaken met daarin de gegevens van je klanten. Dit bestand importeer je vervolgens naar je Trustpilot Business-account.

BELANGRIJK

Alle bedrijven die zich op of na 1 oktober 2020 aanmelden voor Trustpilot, kunnen vanaf het eerste gebruik nog 90 dagen review-uitnodigingen versturen d.m.v. het uploaden van bestanden met klantgegevens.

Huidige klanten die gebruikmaken van onze betaalde diensten hebben vanaf hun eerstvolgende contractverlenging op of na 1 november, nog 90 dagen toegang tot deze uitnodigingsmethode.

Klanten die gebruikmaken van onze gratis diensten kunnen vanaf 1 oktober gerekend nog 90 dagen op deze manier hun klanten uitnodigen.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Verzamel reviews > Klanten uitnodigen.
  2. Klik vervolgens op Upload een bestand - Bedrijfs- en productreviews.
  3. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand. De kolommen in het CSV-bestand moeten de volgende gegevens in deze volgorde bevatten:
  • E-mailadres klant
  • Naam klant
  • Referentienummer
  • SKU (voorraadeenheid)
  • Productnaam
  • Product URL
  • Afbeelding URL
  1. Controleer of je klantgegevens correct zijn, en klik op Ga verder.
  2. In het veld Naam van afzender voer je de info van de afzender in. Selecteer in het dropdown-menu het antwoordadres waarmee je de uitnodigingen wilt versturen. Klik op Ga verder.
  1. Onder Selecteer template kies je in het dropdown-menu een template uit voor je review-uitnodigingen. Je kunt ook de taal van je uitnodiging wijzigen.
  1. In het dropdown-menu Stuur je klanten naar deze website om een review te schrijven selecteer je de lokale Trustpilot-website waar je klanten naartoe wilt sturen om een review te schrijven. Klik op Volgende.
  1. Controleer de gegevens. Als alles klopt, klik dan tot slot op Uitnodigingen verzenden.