Uitnodigingen voor productreviews versturen door een bestand met klantgegevens te uploaden

Als je klanten wilt uitnodigen om een productreview achter te laten, kun je een CSV-bestand opstellen met hun gegevens en dat importeren in je Trustpilot Business-account.

Alle nieuwe klanten, zowel met als zonder een betaald pakket, hebben negentig dagen vanaf het eerste gebruik om een bestand met klantgegevens te uploaden.

1. Ga in Trustpilot Business naar Verzamel reviews. Klik op Probeer een andere manier om reviews te verzamelen.
  2. Klik op Selecteer bestand en upload je CSV-bestand. De kolommen in het CSV-bestand moeten de volgende gegevens in deze volgorde bevatten:
    • E-mailadres klant
    • Klantnaam
    • Referentienummer
    • SKU (voorraadeenheid)
    • Productnaam
    • Product-URL
    • Afbeeldings-URL

Als het referentienummer en het e-mailadres van de klant met elkaar overeenkomen, worden alle productreviews gecombineerd in één uitnodigingsmail.

1. Controleer of je klantgegevens correct zijn en klik op Volgende.
  2. In het veld Naam van afzender voer je de info van de afzender in. Selecteer in het dropdown-menu het antwoordadres waarmee je de uitnodigingen wilt versturen. Je kunt er ook voor kiezen om een ander antwoordadres toe te voegen. Bepaal daarna of je de uitnodiging wilt laten versturen vanuit een algemeen antwoordadres of vanuit je eigen domein. Klik op Volgende.

1. Onder Selecteer template kies je in het dropdown-menu een template voor bedrijfs- en productreview-uitnodigingen. Bekijk de opties en klik op Wijzigen om er een te kiezen. Je kunt ook de taal van je uitnodiging wijzigen.

1. In het dropdown-menu van Stuur je klanten naar deze website om een review te schrijven selecteer je de lokale Trustpilot-website waar je klanten naartoe wilt sturen om hun review te plaatsen. Klik op Volgende.

1. Controleer de gegevens. Als alles klopt, klik dan tot slot op Uitnodigingen verzenden.

Klanten worden standaard om een productreview gevraagd nadat ze een bedrijfsreview hebben geschreven. Je kunt afzonderlijke productreview-uitnodigingen inschakelen in het gedeelte Timing en frequentie van je Uitnodigingsinstellingen.